Του Περικλή Χαλάτση

Από νωρίς το πρωί τα δύο εργοστασιακά πληρώματα της Toyota ξεκίνησαν την προετοιμασία για την τελική φάση του αγώνα στη Monza. Σήμερα, η τελευταία ημέρα του τελευταίου αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rally (WRC) περιλαμβάνει τρείς ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 8.48 χλμ. (1η Ε.Δ) , 11.08 χλμ. (2η Ε.Δ) και 13.18 (3η Ε.Δ) που είναι και η power-stage.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αγωνία έχει κορυφωθεί γιατί ο Παγκόσμιος Τίτλος οδηγων δεν έχει κριθεί. Και θα κριθεί σ αυτές τις τρείς ειδικές διαδρομές. Η διαφορά του Ogier με τον Evans είναι 17 βαθμούς. 
Ο Γάλλος Sebastien Ogier με συνοδηγό τον Julien Ingrassia, θέλουν μια 3η θέση με το εργοστασιακό Yaris της TOYOTA GAZOO RACING WORLD RALLY TEAM για να κερδίσουν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο Ogier θέλει σωστή στρατηγική. Για να κατακτήσει τον 8ο παγκόσμιο τίτλο του θέλει έναν τερματισμό στην 3η θέση. Από την άλλη πλευρά θέλει και νίκη για να σημειώσει την 54η νίκη στην καριέρα του.

Το άλλο δίδυμο της TOYOTA GAZOO RACING WORLD RALLY TEAM με ίδιο αυτοκίνητο, ο  Elfyn Evans με συνοδηγό τον Scott Martin θέλει μόνο την πρώτη θέση. O Evans έχει 187 βαθμούς ενώ ο Ogier 204. Με μια πρώτη θέση και μια εγκατάλειψη του Ogier ο οδηγός  από τη Βρετανία θα κατακτήσει τον πρώτο του Παγκόσμιο Τίτλο.

Στη χθεσινή 2η ημέρα του αγώνα το προβάδισμα άλλαξε χέρια πέντε φορές σε έξι ειδικές διαδρομές. Μετά από 215 χιλιόμετρα ειδικών διαδρομών ο Γάλλος βρίσκεται μόλις με μισό δευτερόλεπτο μπροστά από τον ομόσταυλό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Αν ο Ogier δεν κυνηγήσει την 54η νίκη και αρκεσθεί στον Παγκόσμιο Τίτλο , αν κάνει σωστή διαχείριση σε λίγη ώρα θα είναι επόμενος Παγκόσμιος Πρωταθλητής.Υπομονή και θα επανέλθουμε.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης