Παγκόσμιος πρωταθλητής στο WRC Trophy ο Καβαλιώτης Ιορδάνης Σερδερίδης με Citroen

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017, 08:00
Παγκόσμιος πρωταθλητής στο WRC Trophy ο Καβαλιώτης Ιορδάνης Σερδερίδης με Citroen

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

       


Σε ελληνικά χέρια κατέληξε ο τίτλος στο WRC Trophy, με τον Ιορδάνη Σερδερίδη να αναδεικνύεται Οι Έλληνες μπορούμε παντού!πρωταθλητής σε έναν θεσμό που απευθύνεται σε ιδιώτες με παλαιότερης γενιάς WRC αυτοκίνητα.

Ο Καβαλιώτης οδηγός είναι ο πρώτος Έλληνας που κατακτά τίτλο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι, με τη γαλανόλευκη σημαία να κυματίζει στον τερματισμό του Ράλι της Μεγάλης Βρετανίας.

Με Citroen συμμετείχε στον εφετινό θεσμό ο Ιορδάνης Σερδερίδης


Οδήγησε έξυπνα

Ύστερα από την άτυχη στιγμή του κύριου αντιπάλου του, ο Σερδερίδης αγωνίστηκε με στόχο να τερματίσει τον αγώνα, γεγονός που αυτομάτως θα του χάριζε τον τίτλο.

Οδηγώντας έξυπνα, ώστε να αποφύγει τις παγίδες που έκρυβαν τα βρετανικά δάση, ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στο προτελευταίο ράλι του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Πανηγυρισμοί στο βάθρο του ράλι της Μεγάλης Βρετανίας για τον Ιορδάνη Σερδερίδη και τον συνοδηγό του Frederic Miclotte

«Ζω ένα όνειρο»

Μιλώντας για τη μεγάλη του επιτυχία ο Ιορδάνης Σερδερίδης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν έχω συνειδητοποιήσει τι έχουμε πετύχει. Όταν συνάντησα κατά τύχη πριν πέντε χρόνια τον παγκόσμιο Tο μικρόβιο που... κόλλησε από τον Loebπρωταθλητή Sebastien Loeb, μου μπήκε το μικρόβιο για να αγωνιστώ και εγώ στα ράλι.

»Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχα οδηγήσει κάποιο σπορ αυτοκίνητο και φυσικά δεν πίστευα ποτέ ότι θα μπορούσα να κατακτήσω κάποιον τίτλο στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Είμαι πολύ χαρούμενος που ύστερα από μια δύσκολη χρονιά καταφέραμε να πανηγυρίσουμε τον τίτλο. Είμαι πολύ χαρούμενος που εκπροσώπησα επάξια την Ελλάδα και έδωσα χαρά στους συμπατριώτες μου! Ζω ένα όνειρο!»

*Στοιχεία από δελτίο Τύπου


Απίστευτη ελληνική επιτυχία σε παγκόσμιο επίπεδο!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2017, 08:00