Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Τα ελεύθερα δοκιμαστικά του EKO Ράλλυ Ακρόπολις ολοκληρώθηκαν στην Λυγαριά, λίγο έξω από τη Λαμία, με τον Ott Tanak να πετυχαίνει τον ταχύτερο χρόνο. Οδηγώντας το Hyundai i20 N Rally 1 και με ανεβασμένη ψυχολογία καθώς προέρχεται από δύο σερί νίκες, κατάφερε να ολοκληρώσει την διαδρομή μήκους 3.62χλμ. σε μόλις 2 λεπτά και 37.9 δευτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την Toyota, ο Esapekka Lappi χρειάστηκε +1.4 δευτ. τερματίζοντας στην 5η θέση, ενώ ο πρωταγωνιστής Kalle Rovanpera βρέθηκε στην 5η θέση με +1.7 δευτ. επιλέγοντας πιο ήπιο ρυθμό.

Τέλος, ο Βετεράνος Sebastian Loeb που επιστρέφει στα ελληνικά εδάφη μετά από 10 χρόνια απουσίας, βρέθηκε στην 10η θέση κάνοντας μόνο δύο περάσματα λόγω τεχνικού προβλήματος. 

Δείτε τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών μετά το τέλος του shakedown.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

#69 Kalle ROVANPERÄ / Jonne HALTTUNEN «Δεν ξέρω αν θα κερδίσουμε ξανά. Δε θα είναι εύκολο, στο Shakedown είχαμε λιγότερη πρόσφυση απ’ ό,τι περίμενα».

#8 Ott TÄNAK / Martin JÄRVEOJA «Έχει αρκετές πέτρες. Η πρόσφυση αλλάζει από σημείο σε σημείο. Ειδικά η αυριανή μέρα θα είναι απαιτητική».

#11 Thierry NEUVILLE / Martijn WYDAEGHE «Έχουμε ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο μπροστά μας. Θα είναι πιο δύσκολα σε σχέση με την περσινή χρονιά».

#33 Elfyn EVANS Scott MARTIN «Είναι μια διαφορετική πρόκληση σε σχέση με τους υπόλοιπους αγώνες. Γλιστράει, η πρόσφυση είναι χαμηλή».

#18 Takamoto KATSUTA / Aaron JOHNSTON «Θα είναι δύσκολα. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να αποφύγουμε τις πέτρες».

#42 Craig BREEN / Paul NAGLE «Ανυπομονώ! Έχουμε καλές αναμνήσεις από τον αγώνα, θα δούμε τι θα γίνει».

#4 Esapekka LAPPI / Janne FERM «Η Παρασκευή είναι δύσκολη μέρα, θα πρέπει να επιβιώσουμε. Και το υπόλοιπο δε θα είναι εύκολο, αλλά τουλάχιστον καλύτερο. Θα είναι ένα ενδιαφέρον Σαββατοκύριακο».

#19 Sébastien LOEB / Isabelle GALMICHE «Το ράλλυ είναι πολύ διαφορετικό. Νέες ειδικές, σκληρή δουλειά στις δοκιμές. Πρέπει να βρούμε πάλι ρυθμό. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ».

#6 Dani SORDO / Candido CARRERA «Είχαμε υποστροφή σε κάποια σημεία, είμαι όμως χαρούμενος με το set-up».

#44 Gus GREENSMITH / Jonas ANDERSSON «Όμορφη χώρα, όμορφες ειδικές. Το αυτοκίνητο είναι πολύ ευχάριστο στην οδήγηση. Ανυπομονώ για το ράλλυ».

#7 Pierre-Louis LOUBET / Vincent LANDAIS «Θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τη σειρά εκκίνησης. Δεν έχουμε πίεση, θέλουμε να διασκεδάσουμε».

#9 Jourdan SERDERIDIS / Frederic MICLOTTE «Όλα είναι καλά. Το αυτοκίνητο είναι κορυφαίο. Ελπίζω σε ένα αποτέλεσμα ανάλογο με αυτό της Κένυας».

#20 Andreas MIKKELSEN / Torstein ERIKSEN «Δε θα είναι εύκολο, όπως πάντα στο Ακρόπολις. Οι ειδικές είναι σε καλή κατάσταση, θα το διασκεδάσουμε».

#21 Yohan ROSSEL / Valentin SARREAUD «Θα είναι δύσκολο Σαββατοκύριακο για το αυτοκίνητο. Θα δώσω τα πάντα, αλλά είναι εύκολο να γίνει κάποιο λάθος. Το αυτοκίνητο είναι καλό, θα δούμε».

#22 Teemu SUNINEN / Mikko MARKKULA «Θα προσπαθήσουμε να επιβιώσουμε. Οι συνθήκες είναι δύσκολες. Θα κερδίσει όποιος καταφέρει να αποφύγει τα προβλήματα».

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης