Έχοντας ως στόχο την κορυφή, η γαλλική εταιρεία επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι με εργοστασιακή ομάδα και ένα εντυπωσιακό αυτοκίνητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα στην έκθεση του Παρισιού, η Citroen αποκάλυψε την πρωτότυπη εκδοχή του αγωνιστικού C3 WRC, με το οποίο θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα του 2017. Το όχημα βασίζεται στη νέα γενιά του C3, έχοντας τροποποιηθεί πλήρως ώστε να καλύπτει τις προδιαγραφές του WRC.

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, το αυτοκίνητο είναι πιο μυώδες και φαρδύ, φέρει μεγάλους αεραγωγούς, έντονα φτερά, άκρως επιθετικούς προφυλακτήρες και ευμεγέθη πίσω πτέρυγα. Το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης έχει ηλεκτρονικό έλεγχο, όπως προβλέπουν οι κανονισμοί και το πλάτος του αμαξώματος είναι στα 1.875 χλστ.  Κάτω από το καπό βρίσκεται ο 1.6 turbo κινητήρας, με την απόδοση να αγγίζει τους 380 ίππους. Αναλυτικές πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά θα δοθούν κατά τη διάρκεια της παριζιάνικης έκθεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειώσουμε πως, σύμφωνα με τη FIA, από το 2017 τα αγωνιστικά αυτοκίνητα του WRC πρέπει να φέρουν άκρως επιθετικά bodykit και μεγαλύτερα turbo στους κινητήρες, ώστε να είναι πιο ελκυστικά σε εμφάνιση, γρήγορα στις στροφές, με περισσότερη κάθετη δύναμη και πρόσφυση.

Πιο συγκεκριμένα, όλα τα οχήματα θα είναι πιο φαρδιά κατά 55 χλστ., η μάσκα θα μεγαλώσει κατά 60 χλστ. και το πίσω τμήμα κατά 30 χλστ., με την τεράστια πτέρυγα να είναι εξέχει έως και 50 χλστ. από τον προφυλακτήρα. Την ίδια στιγμή, το βάρος μειώνεται κατά 50 κιλά και επιστρέφουν τα ηλεκτρονικά μπλοκέ διαφορικά. Ο 1.6 turbo κινητήρας αναβαθμίζεται ώστε η μέγιστη ισχύς να φτάσει τους 380 ίππους, με την τουρμπίνα να έχει διατομή 6 χλστ. και πίεση στα 2,5 bar.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης