Γράφει ο Γιάννης Πετρόχειλος

Τον περασμένο Νοέμβριο είχαμε βρεθεί στο Μιλάνο για την Έκθεση EICMA και στο περίπτερο της Zontes Το 350 T2 είναι διαθέσιμο σε μαύρο και πορτοκαλί χρωματισμό.είχαμε παρατηρήσει ένα νέο, πολύ ενδιαφέρον μοντέλο. Το 350 T2 ήταν η αναβαθμισμένη έκδοση του πολύ δημοφιλούς 310 Τ2 το οποίο αγαπήθηκε και προτιμήθηκε από το κοινό στην Ελλάδα για την προσιτή και αποδοτική προσέγγιση στην κατηγορία των μικρών μοτοσικλετών περιπέτειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον το μοντέλο της Daytona by Zontes ο βρίσκεται στη χώρα μας και δεν χάσαμε ούτε λεπτό από το να βρεθούμε κοντά του και να το περιεργαστούμε. Η πρώτη επαφή με το 350 T2 σε κάνει να αισθανθείς οικεία καθώς το μοντέλο δεν έχει αλλάξει δομή σε σχέση με το 310. Παρόλα αυτά, όταν το παρατηρήσεις λίγο πιο προσεκτικά θα ανακαλύψεις πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία που το τοποθετούν πολλά σκαλοπάτια παραπάνω σε σχέση με το μικρότερο αδερφάκι του.

Ελκυστικό και πιο δυναμικό από ποτέ το 350 T2.

Το 350 T2 ξεκινάς να το περιεργάζεσαι από την μάσκα η εμπρός με τα αιχμηρά φωτιστικά σώματα LED και το Το βάρος της μοτοσικλέτας είναι 196 κιλά γεμάτη και το ρεζερβουάρ έχει 19 λίτρα χωρητικότητα καυσίμου.ψηλό φτερό να κάνουν τη διαφορά. Την έντονη adventure προσωπικότητά του τονίζουν τα κάγκελα προστασίας στα πλαϊνά πλαστικά και η ποδιά στο κάτω μέρος του κινητήρα, το ίδιο και οι ακτινωτοί τροχοί 19 ιντσών εμπρός και 17 ιντσών πίσω. Ανεβαίνοντας στη σέλα του 350 Τ2 τα πράγματα είναι πολύ βελτιωμένα, με τη θέση οδήγησης να είναι άνετη και εργονομική, τα χέρια φτάνουν εύκολα στο τιμόνι, ενώ σχετικά εύκολα φτάνεις τα πόδια σου στην άσφαλτο. Παρατηρήσαμε επίσης, ότι όντως το νέο αντιολισθητικό στη σέλα είναι πραγματικά αναβαθμισμένο. Συνολικά, το νέο μοντέλο της Daytona by Zontes δείχνει ποιοτικότερο, ανθεκτικότερο και σίγουρα πιο ολοκληρωμένο από όλες τις απόψεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ψηφιακή, έγχρωμη οθόνη και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα.

Ο κινητήρας του Daytona by Zontes 350T2 είναι ο καινούριος μονοκύλινδρος των 348 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 39,5 ίππους και 32,8Nm ροπής. Το ψεκασμό έχει αναλάβει σύστημα της Bosch, ενώ διαθέτει και δύο χαρτογραφήσεις ECO και Sport για ακόμα καλύτερη αποτελεσματικότητα σε όλες τις συνθήκες. Ο συμπλέκτης είναι ολίσθησης και βοηθάει στα απότομα κατεβάσματα να μην μπλοκάρει ο πίσω τροχός, ενώ η μετάδοση γίνεται μέσω 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου.

Προσεκτική δουλειά έχει γίνει από την Daytona by Zontes και στον τομέα των περιφερειακών τα οποία ανεβάζουν το επίπεδο της οδηγικής συμπεριφοράς της μοτοσικλέτας. Στις αναρτήσεις συναντάμε ένα ανεστραμμένο εμπρός πιρούνι 43mm της KYB και ένα μονό αμορτισέρ τα οποία έχουν διαφορετικές ρυθμίσεις και σαφώς μεγαλύτερο επίπεδο ακαμψίας και στιβαρότητας. Τα φρένα αποτελούνται από έναν δίσκο 320mm εμπρός και δαγκάνα της J.Juan και έναν δίσκο 265mm πίσω με ABS, ενώ το ψαλίδι είναι αλουμινένιο και οι τροχοί 19 ιντσών εμπρός και 17 ιντσών πίσω.

LED φωτιστικά σώματα με φώτα ημέρας DRL.

Το 350 Τ2 διαθέτει όλα τα σύγχρονα συστήματα που κάνουν τη ζωή του αναβάτη εύκολη όπως σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί, σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών TPMS, TFT οθόνη με συνδεσιμότητα, USB θύρες φόρτισης και ρυθμιζόμενα λεβιέ ταχυτήτων και φρένου μεταξύ άλλων. Η νέα Daytona by Zontes 350 T2 είναι διαθέσιμη στο δίκτυο συνεργατών της Γκοργκόλης Α.Ε. στην τιμή των 4.965€.

Οι χαρακτηριστικές πλέον φαλτσοκομμένες εξατμίσεις της Zontes.

Επώνυμες αναρτήσεις και φρένα για τη νέα γενιά T2.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέο Z2 125 από την Daytona by Zontes για δυναμικές καθημερινές μετακινήσεις

Η cruiser-έκλπηξη της Daytona by Zontes ονομάζεται V350

«Γυμνός» πειρασμός από την Daytona by Zontes

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης