Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολύς λόγος γίνεται σχετικά με την ηλικία των οδηγών και ιδίως όταν αυτοί εμπλέκονται σε τροχαία.
Μετά το καλοκαίρι όσοι έχουν συμπληρώσει τα 74 τους χρόνια θα πρέπει να ανανεώνουν το δίπλωμα οδήγησης…Είναι λογικό η αντίληψη και η επαφή με τον δρόμο να μειώνεται όσο περνούν τα χρόνια, κάτι όμως που δεν ισχύει για όλους το ίδιο.

Αυτός είναι και ο λόγος που το κράτος δίνει τη δυνατότητα στους οδηγούς να κυκλοφορούν κανονικά, αλλά, όταν περάσουν μία συγκεκριμένη ηλικία, να ελέγχονται από ειδικούς, οι οποίοι θα κρίνουν για το αν είναι ικανοί να βρίσκονται πίσω από το τιμόνι ή όχι.

Σύμφωνα με νομοθεσία που ήδη δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, θα τεθεί σε εφαρμογή νέα ρύθμιση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι λέει η νομοθεσία

Συγκεκριμένα, «οι κάτοχοι οποιασδήποτε κατηγορίας άδειας οδήγησης, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει Από την 1η Σεπτεμβρίου θα τεθεί σε εφαρμογή o νέο νόμος…την ηλικία των 74 ετών υποχρεούνται ανά τρία έτη σε δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς για κάθε κατηγορία που επιθυμούν να ανανεώσουν», ενώ «όσοι κάτοχοι οποιασδήποτε κατηγορίας άδειας οδήγησης, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 80 ετών, υποχρεούνται να περνούν σε αντίστοιχη δοκιμασία κάθε δύο χρόνια».

Με τη δημοσίευση στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως στις 30 Μαρτίου η ισχύς των παραπάνω διατάξεων θα ξεκινήσει πέντε μήνες μετά, δηλαδή την 1η Σεπτεμβρίου 2018.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης