Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Το 2018 αποτελεί πλέον παρελθόν. Το 2019 ήδη έχει μπει δυνατά και όπως δείχνουν τα δεδομένα θα είναι ιδιαίτερα συναρπαστικό από πλευράς καινούργιων αυτοκινήτων, εκδόσεων αλλά και τεχνολογιών.
Το 2018 γράψαμε χιλιαδες χλμ. οδηγήσαμε πάνω από 100 αυτοκίνητα, ταξιδέψαμε σε πολλά μέρη και ξεχωρίσαμε ορισμένα από αυτά…
Εκεί που σίγουρα θα επικεντρωθούμε είναι στο κομμάτι της ηλεκτροκίνησης, καθώς πολλές εταιρείες θα δραστηριοποιηθούν δυναμικά στον τομέα αυτό. Ήδη BMW, Nissan κ.ά. έχουν κάνει βήματα προόδου ακόμα και στην Ελλάδα και αναμένουμε δυναμικά και άλλους παίκτες για να ισχυροποιηθεί η κατηγορία όπως, Renault, VW, Jaguar, Audi κ.λπ.

Επειδή όμως ο χρόνος φεύγει, κάποια πράγματα παραμένουν στο μυαλό μας, όπως ορισμένα αυτοκίνητα που βρεθήκαμε πίσω από το τιμόνι τους και θα θέλαμε με την πρώτη ευκαιρία να γράψουμε επιπλέον χιλιόμετρα. Ξεχωρίσαμε δέκα από αυτά που το καθένα μας πρόσφερε κάτι μοναδικό στην καθημερινότητά μας το 2018. Όπως θα δείτε η επιλογή δεν αφορά μόνο επιδόσεις αλλά άνεση, εκκεντρικότητα και φυσικά… γούστα!

Δείτε (αλφαβητικά) τη σχετική λίστα…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

BMW M5

Το όνομα και μόνο λέει πολλά. Η νέα γενιά είναι απλά μοναδική και σε κάνει να ζεις σε έναν άλλον κόσμο όταν την οδηγείς. Αναρωτιέσαι πώς γίνεται ένα όχημα που φτάνει σε βάρος σχεδόν τους δύο τόνους να συμπεριφέρεται τόσο άψογα και να έχει επιδόσεις… κόλαση. Εφοδιάζεται με κινητήρα 4.4 λίτρων, αποδίδει 600 ίππους και 750Nm ροπής. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 3,4 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 305 χλμ./ώρα.

 
Με την Μ5 στην πίστα των Σερρών  για απόλυτη οδηγική απόλαυση...

 
—————————————————————————–

DS7 Crossback

Ένα διαφορετικό SUV που σε βάζει σε μία άλλη κατηγορία οχημάτων που έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό τους την μοναδικότητα και την πολυτέλεια. Το γαλλικό μοντέλο προσφέρει το κάτι διαφορετικό και φαίνεται όταν το οδηγείς. Μας προβλημάτισε θετικά με όσα ζήσαμε… παρέα. Η έκδοση 1.6 με τους 180 ίππους αποδείχτηκε πως ταιριάζει γάντι στην ελληνική πραγματικότητα. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 8.9 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 220 χλμ./ώρα.

 
Στον Παρνασσό με το ξεχωριστό γαλλικό όχημα ελευθέρου χρόνου

 

—————————————————————————–

Ford Mustang

Έτσι απλά, γιατί είναι Mustang. Τη βλέπεις, τη θαυμάζεις και αναρωτιέσαι πως είναι δυνατόν ένα τόσο επιβλητικό αυτοκίνητο να κοστίζει μόνο 55.000 ευρώ. Είναι πισωκίνητη, άρα μας αρέσει. Έχει αυτό το μάτσο αμερικανικό χαρακτήρα και είναι από τα πιο απολαυστικά και παιχνιδιάρικα σπορ αυτοκίνητα που πωλούνται. Η μικρή έκδοση με τον κινητήρα των 2.3 λίτρων (αν και θα προτιμούσαμε τον 5.0λιτρο για… ευνόητους λόγους) αποδίδει 290 ίππους, έχει 0-100 σε 5.5 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 233 χλμ./ώρα.

 
Με την τελευταία γενιά Mustang γράψαμε χιλιόμετρα τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων...

 

—————————————————————————–

Honda Type R

Ένα σκληροπυρηνικό καθαρόαιμο αυτοκίνητο που το βάζεις στην πίστα και αναρωτιέσαι τι έχουν φτιάξει οι Ιάπωνες. Εκκεντρικό στην σχεδίαση αλλά αποτελεσματικό με τους χρόνους, σου μεταφέρει μία αίσθηση… τρένου και σιγουριάς όταν το πόδι βρίσκεται πατημένο τέρμα στο γκάζι. Ο κινητήρας των 2.0 λίτρων αποδίδει 320 ίππους και επιταχύνει το αμάξωμα των 1.380 κιλών από στάση στα 100χλμ./ώρα σε 5.8 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 272 χλμ./ώρα.

 
Όταν ήρθαν τα πρώτα τα υποδεχτήκαμε με θέρμη, τα φορτώσαμε με... λάστιχα και πήγαμε Μέγαρα για να γράψουμε γύρους

 

—————————————————————————–

Jaguar F-Pace

Ένα sexy διθέσιο coupe μοντέλο που από το όνομα του καταλαβαίνεις σε τι επίπεδο βρίσκεται. Κάθεσαι, δένεσαι και το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι να γράψεις χιλιόμετρα οδηγώντας το. Ακόμα και στην έκδοση με τον κινητήρα των 2.0 λίτρων και τους 300 ίππους η οδήγηση είναι απολαυστική. Η επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα έρχεται σε 5,7 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 250 χλμ./ώρα.

 
Με το βρετανικό σπορ αυτοκίνητο της Jaguar - Τζώρτζης ταξιδέψαμε μέχρι την Αρχαία Ολυμπία για να απολαύσουμε το μέρος που ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί αγώνες...

 

—————————————————————————–

Jeep Wrangler Rubicon

Το απόλυτο τετρακίνητο όχημα στην κορυφαία έκδοση Rubicon. Ένα Jeep που δεν χρειάζεται συστάσεις για τις ικανότητές του γιατί είναι σίγουρο πως θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο σε όποια δύσκολη κατάσταση και να βρεθείς εκτός δρόμου. Πλέον στη νέα του γενιά κινείται πολύ άνετα και ευχάριστα στο δρόμο, η ποιότητα στην καμπίνα είναι αναβαθμισμένη και σύγχρονη ενώ η κατανάλωση κυμαίνεται στα 8-10 λίτρα ακόμα και με… βαρύ πόδι. Η έκδοση diesel 2.2 αποδίδει 200 ίππους

 
Με το τελευταίας γενιάς Jeep Wrangler Rubicon βρήκαμε δρόμους που δεν υπήρχαν ή είχαν καλυφτεί από το χιόνι...

 

—————————————————————————–

Nissan Navara N-Guard

Ένα όχημα για όλες τις δουλειές και… ορέξεις. Εσωτερικά θυμίζει επιβατικό, εξωτερικά επαγγελματικό και στο δρόμο συνδυάζει την άνεση αλλά και τις ικανότητες εκτός δρόμου. All time classic pick up που σε αυτήν την έκδοση είναι ξεχωριστό και ιδιαίτερο όσον αφορά σε εξοπλισμό και ντιζάιν. Ο κινητήρας diesel έχει χωρητικότητα 2.3 λίτρα αποδίδει 190 ίππους και η κατανάλωση δεν ξεπερνά τα 8 λίτρα.

 
Με τη νέα έκδοση N-Guard του ιαπωνικού pick up πήγαμε μέχρι τα Μέθανα και από εκεί με το Yamaha EX Deluxe ταξιδέψαμε δια... θαλάσσης μέχρι τον Πόρο

 

—————————————————————————–

Peugeot Traveller

Το ταξιδιάρικο όχημα που αν δεν το δεις από κοντά και δεν το ζήσεις, απλά δεν μπορείς να καταλάβεις σε τι επίπεδο βρίσκεται. Είναι απίστευτο άνετο, πολυτελές, έχει χώρους ακόμα και για… 9 επιβάτες, αντικριστή ρύθμιση καθισμάτων με υποβραχιόνια, κλιματισμό και ό,τι μπορείς να φανταστείς για να νοιώσεις πως έχεις στα χέρια σου ένα κινούμενο σπίτι που χωρά τα πάντα. Η έκδοση VIP με δερμάτινα καθίσματα και όλα τα… κομφόρ βρίσκεται σε άλλο επίπεδο!

 
Το πολυτελές 7-θέσιο Traveller μας επιβεβαίωσε την χρηστικότητα και την άνεση που προσφέρουν αυτά τα αυτοκίνητα

 

 
—————————————————————————–

Porsche Panamera Hybrid

Η τετραθέσια Porsche που μπαίνει στην… πρίζα και μπορεί να μεταφέρει άνετα, γρήγορα και διασκεδαστικά τέσσερις επιβάτες. Παρά το μέγεθός και το βάρος της που ξεπερνά τους δύο τόνους μπορεί να κινηθεί σε… αγωνιστικούς ρυθμούς. Η υβριδική “απλή” Panamera εφοδιάζεται με έναν κινητήρα βενζίνης 2.9 λίτρων και ηλεκτροκινητήρα και αποδίδει συνολικά 462 ίππους. Επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 4,6 δευτερόλεπτα και αγγίζει σε τελική τα 278 χλμ./ώρα.

 
Με την υβριδική Panamera καταλάβαμε πώς είναι να είναι γρήγορος... οικογενειάρχης και να μην χρειάζεσαι πολά χρήματα σε καύσιμα...

 

—————————————————————————–

Suzuki Jimny

Το μικρό καθαρόαιμο 4×4 της περιπέτειας και της καθημερινότητας. Το βλέπεις, το ξαναβλέπεις και όταν καθίσεις πίσω από το τιμόνι θέλεις να τα ξεχάσεις όλα, να κλείσεις το τηλέφωνό σου και να… φύγεις. Μπορεί να είναι μικρό, σπαρτιάτικο και χωρίς τρελές επιδόσεις, όμως σε βάζει σε άλλη φάση όσον αφορά τις μετακινήσεις και τον τρόπο που σχεδιάζεις τις εκδρομές σου. Εφοδιάζεται με ένα μηχανικό σύνολο 1.5 λίτρων το οποίο αποδίδει 102 ίππους.

Με το νέας γενιάς Jimny ξεχάσαμε τα πάντα και βουτήξαμε στις λάσπες...

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης