Πλήθος κόσμου, ΜΑΤ και 12 συλλήψεις το βράδυ της Παρασκευής στις «κόντρες» της παραλιακής

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017, 23:45
Πλήθος κόσμου, ΜΑΤ και 12 συλλήψεις το βράδυ της Παρασκευής στις «κόντρες» της παραλιακής
Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Εκατοντάδες φίλοι της ταχύτητας συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής για να προσφέρουν θέαμα σε όσους θα έδιναν το παρών, στη Βάρκιζα.

Η επέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση ενώ είχαμε "μπαράζ" τροχονομικών ελέγχων. Οι  νεαροί στη συνέχεια μετακινήθηκαν στου «Ζάχου», στα κεντρικά φανάρια της Βάρκιζας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις παρατάχθηκαν από την πλατεία της Βάρκιζας έως και το γνωστό κέντρο Ribas, ενώ η ΕΛΑΣ χρησιμοποίησε ακόμα και drones προκειμένου να ελέγχουν και από αέρος τις κινήσεις όσων θα συμμετείχαν στους αυτοσχέδιους αγώνες ταχύτητας.

Μπαράζ ελέγχων και 12 συλλήψεις


Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία:

«Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και τροχονομικών ελέγχων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, για την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, πραγματοποιήθηκε τις βραδινές ώρες της 31/3 προς 1/4/2017 ειδική δράση στην περιοχή του Δέλτα της Βάρκιζας, όπου είχαν συγκεντρωθεί -400- με -500- άτομα.

Στην ως άνω δράση συμμετείχαν Αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, καθώς και αστυνομικές δυνάμεις λοιπών Υπηρεσιών Τροχαίας, της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ν/Α Αττικής.

Αποτέλεσμα των ελέγχων ήταν η σύλληψη -12- οδηγών (εκ των οποίων -9- ημεδαποί και -3- αλλοδαποί, ηλικίας από -19- έως -28- ετών),οι οποίοι κατελήφθησαν να οδηγούν στερούμενοι άδειας ικανότητας οδήγησης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν με την κατά αυτών σχηματισθείσα δικογραφία στο πλαίσιο του αυτοφώρου στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Συνολικά διενεργήθηκαν -314- έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν -93- παραβάσεις επισείουσες διοικητικά πρόστιμα, εκ των οποίων οι -19- επιφέρουν και επιπρόσθετες ποινικές κυρώσεις (-14- σε βαθμό πλημμελήματος και -5- σε βαθμό πταίσματος) ως εξής:

Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: -2-
Υπέρβαση ανώτατου ορίου ταχύτητας: -1-
Μη χρήση ζώνης ασφαλείας: -2-
Μη χρήση προστατευτικού κράνους: -7-
Στέρηση άδειας οδήγησης: -12-
Χρήση κινητού τηλεφώνου: -8-
Οδήγηση χάριν επίδειξης και εντυπωσιασμού:-2-
Στέρηση Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου Οχήματος: -5-
Ανασφάλιστα: -5-
Πρόκληση θορύβων:-8-
Μεμβράνες υαλοπινάκων (φιμέ):-6-
Λοιπές τροχαίες παραβάσεις: -35-
Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν -15- άδειες ικανότητας οδήγησης, -23- άδειες κυκλοφορίας και -5- πινακίδες κυκλοφορίας.

Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με την ίδια ένταση και θα διενεργηθούν και σε άλλες περιοχές της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα».

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 1 Απριλίου 2017, 14:38