Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Skoda Octavia είναι ένα μοντέλο που έχει καταφέρει να δημιουργήσει το δικό του κοινό από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε να πωλείται.

Εδώ και μερικούς μήνες έχει κάνει την εμφάνισή της η 4η γενιά, η οποία χαρακτηρίζεται από την ποιότητα, την πολυτέλεια και τα συστήματα με τα οποία εφοδιάζεται.

Μία από τις πρώτες Skoda Octavia RS 4ης γενιάς που έχουν έρθει στην Ελλάδα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήρθαν τα πρώτα RS

Το τσέχικο μοντέλο κυκλοφορεί σε διάφορες εκδόσεις, ωστόσο αυτή που πάντα ξεχώριζε και δεν έχει περάσει απαρατήρητη είναι αυτή με τα διακριτικά RS.

Πλέον η 4η γενιά είναι διαθέσιμη και στη γρήγορη εκδοχή της και ήδη τα πρώτα αυτοκίνητα βρίσκονται στην Ελλάδα και ετοιμάζονται να παραδοθούν στους τυχερούς πελάτες.

Η 4η γενιά στην έκδοση RS έχει τη δυνατότητα να κινείται και μόνο με ρεύμα, όπου οι μπαταρίες φορτίζουν από μία τάπα στα πλαϊνά του οχήματος.

Βενζίνη και ρεύμα

Η συγκεκριμένη έκδοση είναι η λεγόμενη plug-in υβριδική εκδοχή της οικογένειας των RS και εφοδιάζεται με   Πάνω από το 80% της συνολικής ροπής είναι διαθέσιμο από το… μηδέν.κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1.4 λίτρων ο οποίος συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα, όπου η συνδυαστική ισχύς αγγίζει τους 245 ίππους και τα 400Nm ροπής.

Η κίνηση μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη DSG με 6 σχέσεις και, όπως ο καθένας μπορεί να καταλάβει, καταφέρνει να βάζει φωτιά στην άσφαλτο. Στη γλώσσα των αριθμών, το 0-100χλμ./ώρα επιτυγχάνεται σε 7,3 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 235 χλμ./ώρα.

Το εσωτερικό του σπορ οικογενειακού αυτοκινήτου...

Κινείται και ηλεκτρικά…

Η Skoda Octavia RS έχει τη δυνατότητα να κινείται και αμιγώς ηλεκτρικά για σχεδόν 60 χιλιόμετρα, ενώ οι Η Οctavia RS δεν επιβαρύνεται με τέλη κυκλοφορίας.χαμηλές εκπομπές ρύπων CO2 (30γρ./χλμ.) δεν επιβαρύνουν τον ιδιοκτήτη με τέλη κυκλοφορίας.

Όπως θα δείτε και στις αποκλειστικές φωτογραφίες, μία από τις πρώτες Octavia RS που βρίσκονται στην Ελλάδα είναι σε χρώμα ανθρακί και ο συνδυασμός με το μαύρο χρώμα τής δίνει δυναμική στο αισθητικό αποτέλεσμα. Σε αυτό να προσθέσουμε τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, τις ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, αλλά και τις κόκκινες δαγκάνες φρένων.

Σπορ αλλά και πολυτελές είναι το εσωτερικό με το δέρμα αλκαντάρα να επικρατεί, όπως και τα λογότυπα RS που βάζουν τους επιβάτες απευθείας στο… κλίμα.

Ανάγλυφο το όνομα της Skoda στο πίσω μέρος όπου συναντούμε μία διακριτική, όμορφη αλλά και ουσιαστική αεροτομή.

Τιμή κοντά στα 40.000 ευρώ

Παρακάτω μπορείτε να απολαύσετε μία από τις πρώτες RS που σίγουρα θα τη δούμε σύντομα στους ελληνικούς δρόμους.

Η Skoda Octavia RS είναι διαθέσιμη στα 39.900 ευρώ.

 

Για να δείτε όλη την γκάμα των εκδόσεων της Skoda Octavia, πατήστε ΕΔΩ

 

Ο λεβιές από το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη.

 

Η μεγάλη οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα...

 

RS στην 4η γενιά και να... καίει!

 

Από κοντά είναι πιο εντυπωσιακή!

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης