Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Video: Φραγκίσκος Πενίδης



Το όνομα και μόνο της Lamborghini προκαλεί δέος. Όταν ακούς το όνομά της, αυτομάτως στο μυαλό σου έρχεται ένα υπερ-αυτοκίνητο με εντυπωσιακή σχεδίαση, μοτέρ με άφθονα κυβικά, επιδόσεις και Η Lamborghini Aventador SV coupe θα παραχθεί σε μόλις 600 μονάδες…σίγουρα κάτι ξεχωριστό. Πόσο όμως ακόμα πιο ξεχωριστή μπορεί να είναι μία Lamborghini από μία άλλη… Lamborghini; Γίνεται; Τελικά, γίνεται!

Η Aventador είναι το τελευταίο δημιούργημα μαζικής παραγωγής της ιταλικής φίρμας που μαζί με την Huracan εκτόξευσαν τις πωλήσεις της. Τα δύο αυτά μοντέλα διατηρούν τις γραμμές της Lamborghini, φυσικά τις επιδόσεις και προσφέρουν αυτό που αναζητεί το μεγαλύτερο ποσοστό των σύγχρονων αγοραστών: την άνεση στις καθημερινές μετακινήσεις. Αυτό είναι και το απλό μυστικό που έχει κάνει περιζήτητη τη μάρκα και συνεχίζει την ανοδική της πορεία σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απολαύστε στο παρακάτω video ένα από τα πιο εντυπωσιακά αυτοκίνητα του πλανήτη και μάλιστα στην Ελλάδα…


Είναι πολλά τα… άλογα

Στην γκάμα της Lamborghini έχει προστεθεί και μία ξεχωριστή έκδοση της Aventador, με πιο εκκεντρική σχεδίαση και περισσότερα άλογα. O λόγος για τη SV Coupe, που εφοδιάζεται με έναν V12 κινητήρα Η τιμή της στην Ελλάδα ξεπερνά τα 650.000 ευρώ!χωρητικότητας 6.5 λίτρων. Ο συγκεκριμένος αποδίδει 750 άλογα και βάζει φωτιά στην άσφαλτο.

Το χρώμα της Lamborghini που κάπως έχει… ξεχάσει η ίδια η μάρκα, αλλά οι περισσότεροι λατρεύουν να το βλέπουν σε μοντέλα της, είναι το κίτρινο. Σε συνδυασμό με το μαύρο, το αποτέλεσμα προκαλεί τις αισθήσεις και την οπτική μας. Δεν το γράφουμε τυχαία, καθώς μία Aventador SV Coupe σε κιτρινόμαυρο χρώμα εθεάθη πριν από λίγες ημέρες στην Ελλάδα και φυσικά δεν γινόταν να μας ξεφύγει.

Αισθάνεσαι... κάπως όταν βρίσκεσαι μαζί με ένα τέτοιο υπερ-αυτοκίνητο!

Έργο τέχνης

Με μία carbon μαύρη αεροτομή να βγάζει μάτι και γραμμές άκρως προκλητικές, η  ελληνική «Lambo» Η συγκεκριμένη SV coupe έχει πωληθεί…φάνταζε σαν έργο τέχνης. Λόγω της σπανιότητάς της, καθώς θα παραχθεί σε μόλις 600 μονάδες (ως coupe), δεν είχαμε τη δυνατότητα να την οδηγήσουμε, αλλά καταφέραμε να τη βιντεοσκοπήσουμε προκειμένου να την απολαύσετε στο video που δημιούργησε ο Φραγκίσκος Πενίδης.

Τα λόγια σίγουρα είναι περιττά και οι εικόνες, όπως και ο ήχος από τον κινητήρα, μιλούν από μόνες τους…

Lamborghini Aventador SV Coupe
Κινητήρας: V12 6.498 κ.εκ.
Ιπποδύναμη: 750 στις 8.400 σ.α.λ.
Ροπή: 690 Nm στις 5.500 σ.α.λ.
0-100 χλμ./ώρα σε 2.8 δευτερόλεπτα
0-200 χλμ./ώρα σε 8.6 δευτερόλεπτα
0-300 χλμ./ώρα σε 24 δευτερόλεπτα
Φρενάρισμα 100-0χλμ./ώρα σε 30 μέτρα
Τελική ταχύτητα: >350 χλμ./ώρα

Lamborghini Aventador SV Coupe: Carporn... όπως έγραψε και ένας φίλος!

Η πίσω μεγάλη αεροτομή την κάνει ακόμα πιο άγρια...
Ο κινητήρας βρίσκεται στο πίσω μέρος...
Αχ, αυτές οι πόρτες...
Lamborghini. Το λες και γεμίζει το στόμα σου...
Από αυτήν την εικόνα καταλαβαίνεις τον όγκο και τη δυναμική που έχει το ιταλικό super car...
Με φόντο τον πίνακα ζωγραφικής της Μίνας Βαρυλάκη...
Ένα ολοκαίνουργιο μοτέρ και ένα μοτέρ... σε φόντο (από Gallardo)

Σχεδιαστικές γραμμές που προκαλούν τις αισθήσεις μας...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης