Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης – Xρήστος Μαζάνης 

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φως στα ακριβή αίτια υπό τα οποία σημειώθηκε, το απόγευμα της Κυριακής, το τραγικό δυστύχημα στο 83,7ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, κοντά στο Ύπατο Θηβών, επιχειρεί να ρίξει το Τμήμα Τροχαίας αυτοκινητοδρόμων Βοιωτίας που έχει αναλάβει την έρευνα.

Koμμάτια ελαστικού στην είσοδο του parkingΑπό το δυστύχημα βρήκαν ακαριαίο θάνατο τέσσερα άτομα: Ο οδηγός και ο συνεπιβάτης της μοιραίας Porsche, που εισήλθε εκτός ελέγχου στο parking της Eθνικής Oδού, καθώς και μία 33χρονη μητέρα και με το 3χρονο παιδάκι της που βρίσκονταν σε σταθμευμένο όχημα εντός του χώρου στάθμευσης. H ιστορία γίνεται ακόμη πιο τραγική, εάν επιβεβαιωθούν τα όσα δήλωσε στο zougla.gr ο ξάδερφος του σύζυγου της Αποστολίας, περί εγκυμοσύνης.

Για τη διερεύνηση των συνθηκών του δυστυχήματος η Τροχαία μελετά το υλικό από τις κάμερες που υπάρχουν κατά μήκος της Εθνικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Porsche ήταν καταχωρημένη στο όνομα Ευάγγελος – Απόστολος Βακάκης του Γεωργίου, όνομα που αντιστοιχεί στον ιδιοκτήτη της γνωστής αλυσίδας καταστημάτων Jumbo.

                                                                                            Aβάστακτος πόνος 

Συνεπιβάτης στην Porsche ήταν 24χρονος φίλος του Βακάκη. Οι δύο τους είχαν επιστρέψει από το εξωτερικό και κατευθύνονταν για ολιγοήμερες διακοπές στην Αράχωβα. Ο Ανδρέας Γεωργακόπουλος εκτοξεύτηκε έξω από το αυτοκίνητο, ενώ ο Γιώργος Βακάκης απανθρακώθηκε μέσα στο Ι.Χ.

Ο σύζυγος της 33χρονης, που βρισκόταν στις τουαλέτες του χώρου στάθμευσης την ώρα του δυστυχήματος, είναι σε κατάσταση σοκ. Η αστυνομία θα πάρει κατάθεση από τον ίδιο μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν. Tραγική ειρωνεία. Ο Υπάτιος είχε λατρεία για αυτού του είδους τα αυτοκίνητα, όπως φαίνεται και από τη σελίδα του στο Facebook, όπου έχει ανεβάσει αρκετές φωτογραφίες.

Δείτε βίντεο-ντοκουμέντο:

Ένα στοιχείο που ίσως ρίξει περισσότερο φως στην υπόθεση αφορά στα ελαστικά του μοιραίου μαύρου οχήματος. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τηλεοπτικά ρεπορτάζ, τα λάστιχα της Porsche ήταν της 48ης εβδομάδας του 2006, δηλαδή «ηλικίας» 11 ετών, αν το στοιχείο αυτό επιβεβαιωθεί.

Μαρτυρία διερχόμενου οδηγού

(H αδικοχαμένη μητέρα με τον σύζυγό της που είδε την οικογένειά του να ξεκληρίζεται) Όπως αναφέρει ο Γιώργος Θεοχαρόπουλος στο star, «περίπου ένα χιλιόμετρο πριν το σημείο του δυστυχήματος, με προσπέρασε η Πόρσε».

«Ο δρόμος ήταν βρεγμένος αλλά δεν έβρεχε εκείνη την ώρα. Με προσπέρασε κανονικά, από αριστερά, αλλά με υπερβολικά μεγάλη ταχύτητα. Εγώ πήγαινα με 140, η Πόρσε ίσως πήγαινε και με 300 χιλιόμετρα την ώρα» αναφέρει ο κ. Θεοχαρόπουλος, επισημαίνοντας ότι γνωρίζει από τέτοιου είδους υπεραυτοκίνητα.

«Την ώρα που με προσπερνούσε, αυτό που κατάλαβα ήταν ένας θόρυβος και ένιωσα ένα τράνταγμα, όπως είναι όταν σε προσπερνάει κάτι με υπερβολική ταχύτητα» εξηγεί.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος ήταν ο πρώτος που έφτασε στο σημείο του δυστυχήματος, ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά: «Ήταν ένα πράγμα, να μην καταλαβαίνεις τι έχει συμβεί. Ήταν κομμένο στα δύο το αυτοκίνητο. Είδα έναν άνθρωπο με ξυρισμένο κεφάλι και με λίγες γρατσουνιές, σε κατάσταση αμόκ να φωνάζει “το παιδί μου, η οικογένειά μου”».

Το χρονικό της σύγκρουσης

                            

Tμήματα των αυτοκινήτων εκσφενδονίστηκαν σε παρακείμενη μάνδρα με θερμοσίφωνες

Oι εκτιμήσεις των ειδικών στο zougla.gr:

Η εικόνα της μαύρης Porsche 911 να πέφτει με ιλιγγιώδη ταχύτητα σε αυτοκίνητο που βρισκόταν
παρκαρισμένο σε parking της εθνικής οδού έχει προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη. Μέσα σε αυτό βρισκόταν μία μητέρα με το τρίχρονο αγγελούδι της, ενώ στο σπορ αυτοκίνητο δύο νέα παλικάρια.

Τα ερωτηματικά και τα γιατί που έχουν δημιουργηθεί από το δυστύχημα είναι πάρα πολλά. Σε κάθε περίπτωση οι άνθρωποι που χάθηκαν δεν γυρίζουν πίσω. Το video αυτό θα στοιχειώνει τόσο τον πατέρα που έζησε την φρίκη στο 83ο χλμ. Αθηνών – Λαμίας όσο και τους γονείς των παιδιών.

Ο μηχανολόγος - μηχανικός και εκπαιδευτής ασφαλούς οδήγησης Γιώργος Καραμέρης με γνώσεις όχι μόνο θεωρίας αλλά και πράξης μίλησε στο zougla.gr δίνοντας απαντήσεις σε πολλά ερωτηματικά που αφορούν το τραγικό δυστύχημα στο 83ο χλμ Αθηνών - Λαμίας

Απαντήσεις από τον ειδικό

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον μηχανολόγο – μηχανικό αλλά και εκπαιδευτή ασφαλούς οδήγησης
Δεν υπάρχει ασφάλεια στα 300 χλμ./ώρα. Καμία λαμαρίνα δεν μπορεί να συγκρατήσει την σύγκρουση. Είναι τέτοιες οι δυνάμεις επιβράδυνσης που δέχεσαι που δεν σώζεσαι…Γιώργο Καραμέρη, προκειμένου να πάρουμε απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί.

  • Συνέβη το ατύχημα λόγω της υπερβολικής ταχύτητας;
  • Είχε χάσει τον έλεγχο ο οδηγός πριν μπει στο parking;
  • Γιατί έβγαινε καπνός από το πίσω μέρος του αυτοκινήτου εκεί που βρίσκεται ο κινητήρας και μάλιστα πριν τη σύγκρουση;
  • Θα μπορούσε να επαναφέρει το αυτοκίνητο;
  • Ένα super car μπορεί να προσφέρει ασφάλεια στα 300 χλμ./ώρα;

 
Ακούστε τις απαντήσεις του εκπαιδευτή ασφαλούς οδήγησης Γιώργου Καραμέρη στο zougla.gr

Συνομιλήσαμε και με τον επαγγελματία οδηγό αγώνων, Κώστα Πατσουρέα, ο οποίος ασχολείται με τους αγώνες αναβάσεων, αλλά το πάθος του -από μικρό παιδί- είναι η Porsche 911, δηλαδή το ίδιο όχημα που οδηγούσε ο νεαρός υιός της οικογένειας Βακάκη.

Κατά τον ίδιο υπάρχουν δύο πιθανότητες:

«Θεωρώ ότι ο νεαρός οδηγούσε με ταχύτητα 200-250 χλμ/ώρα ίσως και περισσότερο. Μπορεί να πάτησε πάνω σε νερά και έγινε υδρολίσθηση. Από τη στιγμή που συμβαίνει κάτι τέτοιο, ούτε ο Σένα, ούτε ο Σουμάχερ, μπορούν να το ελέγξουν. Εκείνη τη στιγμή γίνεται ό,τι θέλει ο θεός», λέει.

Παράλληλα παραθέτει μία δεύτερη πιθανότητα. «Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, διασκορπίστηκαν κάποια κομμάτια ελαστικού στην Εθνική Οδό. Καλώς ή κακώς, στην ίδια ηλικία, πατούσα πολύ το γκάζι. Υπήρξε περίπτωση που έγινε αποκόλληση των ελαστικών μου. Έφυγε το πέλμα από καινούργια ελαστικά. Τέτοια αυτοκίνητα (σ.σ. Porsche 911) έχουν τον κινητήρα στην πίσω πλευρά με αποτέλεσμα όταν κάποιος ταξιδεύει με υψηλές ταχύτητες μπορεί να έγινε αποκόλληση. Εγώ ήμουν τυχερός, όταν έχασα για 300 μέτρα τον έλεγχο του αυτοκινήτου μου στην Ε.Ο. στο ύψος της Χαλκίδας. Είχα Άγιο», τόνισε ο κ. Πατσουρέας.

Τέλος, συμπλήρωσε: «Όταν το αυτοκίνητο κινείται για μεγάλη απόσταση με το “πλάι”, το σασί και οι τροχοί δέχονται όλη αυτή την αντίσταση και όταν η ταχύτητα ξεπερνά τα 200 χλμ/ώρα ανεβαίνει επικίνδυνα η θερμοκρασία στις δύο τουρμπίνες. Έτσι με την πρώτη πρόσκρουση ξεσπά φωτιά και τμήματα (σ.σ. όπως σασμάν) διασκορπίστηκαν κατά μήκος του parking.

Ακούστε τι δήλωσε ο Κώστας Πατσουρέας:


Τι δηλώνουν οι Τάσος και Κώστας Ιαβέρης

Tη δική τους άποψη για το δυστύχημα εκφράζουν στο zougla.gr, o Tάσος και ο Κώστας Ιαβέρης. Σύμφωνα με τους ίδιους, υπήρξε σίγουρα ανθρώπινο λάθος από τον οδηγό της Porsche λόγω της υπερβολικής ταχύτητας.

(Οι δύο φίλοι και συνεργάτες Γ. Βακάκης και Α. Γεωργακόπουλος μετέβαιναν στην Αράχωβα για τις Απόκριες)

Διαβάστε επίσης: Η μαύρη Porsche 911 των 550 ίππων και τα ανεξέλεγκτα χιλιόμετρα…

Διαβάστε επίσης: Το ντοκουμέντο της τραγωδίας

Ήταν τόσο σφοδρή η σύγκρουση που δεν έμεινε σχεδόν τίποτα από το πολυτελές σπορ αυτοκίνητο...
Εικόνες που παραπέμπουν σε βομβαρδισμένο τοπίο και όχι σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα...
 
Δείτε το video της τραγωδίας:

Δείτε το video της αυτοψίας φωτορεπόρτερ του zougla.gr:

Δείτε τις πρώτες εικόνες μετά το δυστύχημα:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης