Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μήνυμα για ζωή είναι ξεκάθαρο. Μην το βάζεις ποτέ κάτω και μην τα παρατάς.  Έχοντας αυτά στο μυαλό του ο Παναγιώτης Γρηγορίου συνεχίζει εντυπωσιάζει τους πάντες με την θέληση που έχει γι΄ Ο Παναγιώτης έμεινε καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο από ιατρικό λάθος…αυτό που λατρεύει δηλαδή τους αγώνες πλαγιολίσθησης ή αλλιώς drift.

Ο Παναγιώτης έχει καθηλωθεί σε αναπηρικό αμαξίδιο, λίγο πριν γίνει 13 ετών. Μπήκε στο νοσοκομείο για ένα απλό χειρουργείο και έκτοτε δεν περπάτησε ποτέ ξανά. Ποτέ του δεν έμαθε τι ακριβώς συνέβη ενώ τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του δεν κινήθηκαν νομικά για αποζημίωση. Από εκεί και πέρα η λατρεία του για τα αυτοκίνητα. Ξεκίνησε όταν ήταν 18 ετών και οδήγησε αυτοκίνητο.

Όπως ο ίδιος λέει στο zougla.gr: «ο κυριότερος λόγος ήταν γιατί οδηγώντας αισθανόμουν ισότητα από τους υπόλοιπους οδηγούς επειδή δεν γνώριζαν πως οδηγά ανάπηρος και έτσι δεν με αντιμετώπιζαν ”διαφορετικά” όπως όταν κινούμουν με την καρέκλα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε τι κάνει ο Παναγιώτης πίσω από το τιμόνι μίας BMW 321 ίππων!

Μαθήματα πριν από δύο χρόνια
Όταν έγινε 25 ετών συνειδητοποίησε πως είχε κολλήσει το… μικρόβιο με τους αγώνες Drift. Ωστόσο λόγω προβλημάτων υγείας, οικονομικών και προσωπικών δεν κατάφερε να κάνει κάτι ουσιαστικό, ούτε Έμαθε να οδηγεί με το… πλάι χάρη στη βοήθεια του εκπαιδευτή Θωμά Παπαπάσχουκαν να προπονηθεί. Τα χρόνια πέρασαν και το 2014 ξεκίνησε μαθήματα πλαγιολίσθησης στην σχολή Driving Academy του Θωμά Παπαπάσχου ο οποίος του έκανε χορηγία και τα μαθήματα.

Με την εμπειρία που απέκτησε πίσω από το τιμόνι, αγόρασε μία BMW M3 E36 SMG, έκανε τις απαραίτητες τροποποιήσεις και πλέον δαμάζει τα 321 άλογα με το… πλάι! Συγκεκριμένα το αγωνιστικό του αυτοκίνητο διαθέτει μοχλική μετατροπή γκάζι-φρένο (σαν αυτή που χρησιμοποιεί και στο καθημερινό μτυ αυτοκίνητο) πάνω στην οποία έχει προσαρμόσει χειρόφρενο με κουμπί (ηλεκτροπνευματικό χειρόφρενο ουσιαστικά – ελληνική πατέντα) τις ταχύτητες + και – καθώς και διακόπτη για τον συμπλέκτη.

Ο Παναγιώτης Γρηγορίου

Η αγάπη του κόσμου
Με την οδήγησή του καταφέρνει να κερδίζει το χειροκρότημα του κόσμου όπως και τον σεβασμό των Χαλκιδέων, καθώς μένει και εργάζεται μόνιμα εκεί.

Πριν από λίγες ημέρες ο Παναγιώτης Γρηγορίου έκανε μία ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook η οποία πραγματικά συγκλόνισε με τα όσα έγραψε:

Η ανάρτηση του Παναγιώτη
«22 χρόνια πέρασαν κιόλας, μια ολόκληρη ζωή, από εκείνη την Τρίτη όπου τέτοια ώρα, έκανα βόλτες με τα πόδια, παρέα με την μητέρα μου, για να μου φύγει η ένταση και το άγχος του αυριανού χειρουργείου, που όπως έμελλε θα μου άλλαζε για πάντα τη ζωή.. 22 χρόνια και ακόμα δεν έχω διαπιστώσει τί είναι πιο δύσκολο: να συμβιώνεις με το μισό σου νεκρό σώμα ή να συμβιώνεις – επιβιώνεις σε μία συναισθηματικά νεκρή (κατά μεγάλο ποσοστό) κοινωνία, όπου η εξωτερική εμφάνιση είναι το μεγαλύτερο ”δώρο” ή ”κατάρα” που μπορεί να έχει κάποιος; Ίσως είμαι μικρός ακόμα για να μάθω.. Σίγουρα όμως, έχω πολλά μα πάρα πολλά που θέλω να ζήσω, να μάθω και προσφέρω, με σύμμαχο και όχι εχθρό μου, την αναπηρία μου».

 
Η αγάπη του Παναγιώτη για οδήγηση με το... πλάι είναι κάτι που του δίνει ενέργεια και ζωντάνια
Ο Παναγιώτης στη θέση του οδηγού και στη θέση του συνοδηγού το αναπηρικό του αμαξίδιο...
Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις θα έρθουν οι διακρίσεις και τα χαμόγελα...
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης