Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη χώρα που ο καθένας θέλει να κάνει αυτό που έχει στο μυαλό του χωρίς να σκέφτεται τις
Οι εικόνες που δημοσιεύουμε είναι σοκαριστικές όμως αναδεικνύουν το αληθινό πρόβλημα που υπάρχει εκεί… έξω, στους δρόμους.επιπτώσεις, εισπράττουμε – δυστυχώς – αυτό που μας αξίζει. Πολλές φορές το αποτέλεσμα δεν είναι το καλύτερο δυνατό και αποτυπώνεται σε θανατηφόρα και περιστατικά με βαριά τραυματίες. Ο λόγος για τα καθημερινά περιστατικά τροχαίων  στους δρόμους που αντί να σκεφτούμε τρόπους να τα μειώσουμε σκεφτόμαστε να δώσουμε και επιπλέον «κίνητρα» για να τα αυξήσουμε! 

Θα αναφέρω ένα θέμα που σίγουρα απασχολεί το 99% των οδηγών, κατ΄ επέκταση και των πεζών. Αυτό της παραβίασης του STOP. Δεν χρειάζεται πολύ σκέψη για να καταλάβει και ο πλέον άσχετος πόσο επικίνδυνο μπορεί να γίνει η παραβίαση μία τέτοιας πινακίδας. Έτσι λοιπόν, αντί για μία τέτοια παράβαση που μπορεί να αποβεί μοιραία και να κοστίσει σε ανθρώπινες ζωές να υπάρξουν ακόμα αυστηρότερες ποινές, το κράτος σκέφτεται να… λασκάρει λίγο τα λουριά και να μειώσει το πρόστιμο!!!

Αυτή η εικόνα είναι αληθινή. Αν και είναι σοκαριστική θα πρέπει να την έχουμε στο μυαλό μας όταν παραβιάζουμε μία πινακίδα STOP...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μείωση τους κόστους… παραβάσεων!
Σήμερα η παραβίαση του STOP υποχρεωτικής παραχώρησης προτεραιότητας τιμωρείται με 700 ευρώ.
Αυτό που μένει είναι να δούμε και μείωση στα πρόστιμα για μέθη!!! Γελάτε, αλλά με αυτά που ζούμε και ακούμε καθημερινά τίποτα δεν θα μας φαινόταν περίεργο…Με τα όσα έχουμε ακούει και σκέφτονται στην Κυβέρνηση να περάσουν και με τη… βούλα (το νόμο δηλαδή), μία τέτοια παράβαση, άκρως δηλαδή επικίνδυνη, θα τιμωρείται σε λίγο καιρό με λιγότερα χρήματα που θα κυμαίνονται στα… 175 ευρώ!  

Το σκεπτικό της… συνταρακτικής αλλαγής δεν το γνωρίζουμε. Αυτό που σίγουρα πάντως γνωρίζουμε είναι πως ο φόβος για παραβίαση του STOP θα εξαλειφτεί και το αποτέλεσμα θα είναι περισσότερα ατυχήματα ή ακόμα και δυστυχήματα. Κρίμα που ακόμα και σήμερα κάποιοι δεν ευαισθητοποιούνται από το  δράμα που ζούνε χιλιάδες οικογένειες που έχουν χάσει αγαπημένα τους πρόσωπα στους δρόμους από τέτοιου είδους παραβάσεις…

Ας ελπίσουμε να μην τύχει σε κανένα...

Αυτός που κάνει παράβαση φταίει. Τι φταίει όμως αυτός που κινείται κανονικά στο δρόμο;
Το STOP και τα μάτια σας...
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης