Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Η οικονομική κρίση έχει αλλάξει σημαντικά την εικόνα στην αγορά του αυτοκινήτου. Από το 2009 οπότε και ξεκίνησε, η πτώση στις πωλήσεις είναι σημαντική και αποτυπώνεται μήνα με τον μήνα στα επίσημα
Ο Έλληνας
αγοράζει τα τελευταία χρόνια εισαγόμενα  μεταχειρισμένα αυτοκίνητα…
στατιστικά στοιχεία. Πλέον βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα και οι περισσότεροι που θέλουν να αποκτήσουν καινούργιο ή και μεταχειρισμένο αυτοκίνητο απλά… περιμένουν να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό!

Το αυτοκίνητο όμως είναι ανάγκη και… αναγκαστικά όσοι θέλουν να αγοράσουν, το κάνουν αλλά πολλές φορές αποκτούν όχι αυτό που πραγματικά θα ήθελαν αλλά κάποιο με το οποίο θα κάνουν απλά την δουλειά τους. Αυτό φαίνεται στις πωλήσεις των καινούργιων που έχει πέσει κατακόρυφα τα τελευταία 7-8 χρόνια. Είναι κατανοητό λοιπόν, πως με χαμηλές πωλήσεις καινούργιων δεν υπάρχουν και πολλά «ελληνικά» μεταχειρισμένα οπότε οι επαγγελματίες προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες του αγοραστικού κοινού στρέφονται σε εισαγωγές αμφιβόλου πολλές φορές ποιότητας, με ότι αυτό συνεπάγεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι λένε τα στοιεχεία
Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στην διάθεσή του το zougla.gr, το 2010 πουλήθηκαν 13.125 μεταχειρισμένα εισαγόμενα αυτοκίνητα (μερίδιο 8.5% στο σύνολο καινούργιων και εισαγόμενων

Ένα στα 3 αυτοκίνητα που πουλήθηκαν το πρώτο τρίμηνο ήταν εισαγόμενα μεταχειρισμέναμεταχειρισμένων), ενώ το 2016 το νούμερο αυτό έφτασε ήταν 27.814 με 26.1% μερίδιο. Φαίνεται ξεκάθαρα πως το mix έχει αλλάξει σημαντικά, ενώ έχει αυξηθεί ακόμα περισσότερο το πρώτο τρίμηνο του 2017 όπου το μερίδιο άγγιξε το 33.3%.

Να σημειώσουμε σχετικά με τα μεταχειρισμένα οχήματα (εισαγόμενα αλλά και ελληνικά), πως οι πελάτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και ιδίως με τα χιλιόμετρα. Θεωρείται αυτονόητο πως θα πρέπει να διατηρούν book service ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως όλες οι εταιρείες (ορισμένες και δωρεάν) προσφέρουν δωρεάν έλεγχο μέσω συστημάτων (ελληνικών και πανευρωπαϊκών) για να γνωρίζει ο πελάτης τι έχει γίνει με τα service και τις ζημιές που έχουν εμφανίσει (αν έχει εμφανίσει).

Πριν αγοράσετε μεταχειρισμένο αυτοκίνητα ελέγξτε το σε έναν ειδικό...

Τα πραγματικά χιλιόμετρα είναι η μεγαλύτερη πληγή στα μεταχειρισμένα και ιδίως εισαγόμενα αυτοκίνητα...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης