Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή και ιδίως όταν δεν ξέρεις από ποιον θα αποκτήσεις το όχημα.

Οι επιτήδειοι κάνουν «πάρτι» με ανυποψίαστους πελάτες, καθώς το κράτος δεν παρέχει καμία προστασία, Ευκαιρίες υπάρχουν πολλές, αρκεί να είναι υπαρκτές…ενώ η ατιμωρησία δίνει έδαφος για ακόμη καλύτερες… κομπίνες.

Έχοντας… πάθει τη ζημιά και περιμένοντας ακόμα το αυτοκίνητο για το όποιο έδωσε προκαταβολή, επικοινώνησε μαζί μας ένας αναγνώστης που θέλησε να αγοράσει αυτοκίνητο από… ευκαιρία. Κατασχεμένο από τράπεζα με λίγα χλμ. και σε άριστη κατάσταση, όπως του είπαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ποτέ δεν προχωρούμε σε αγορά αυτοκινήτου αν πρώτα δεν το έχουμε δει από κοντά...

 

Μαϊμού… αυτοκίνητα

Όπως κατήγγειλε ο συγκεκριμένος αναγνώστης στο zougla.gr, η επαφή με τον «επιχειρηματία» έγινε μέσω γνωστού (!), ο οποίος τον Όταν αγοράζουμε μεταχειρισμένο, κοιτάζουμε ποιος το πουλάει και τι εγγυήσεις δίνει… ενημέρωσε πως μπορεί να αγοράσει κατασχεμένο αυτοκίνητο από τράπεζα (στην οποία έχει πρόσβαση) και μάλιστα στη μισή τιμή. Η λίστα με τα προς πώληση οχήματα περιλάμβανε BMW X1 diesel το 2014 με 14.000 χλμ. σε τιμή 10.000 ευρώ. Επίσης, υπήρχε VW Polo της ίδιας χρονολογίας με 35.000 χλμ. και τιμή 3.600 ευρώ, VW Tiguan του 2013 με 5.000 ευρώ κ.ά.

Σε κάθε περίπτωση ο ενδιαφερόμενος πελάτης έπρεπε να δώσει προκαταβολή χωρίς να δει το αυτοκίνητο, προκειμένου να το «κλείσει» γρήγορα…

Ο ίδιος επέλεξε το όχημα, έδωσε προκαταβολή (κοντά στα 2.000 ευρώ), πήγε μάλιστα και για καφέ με τους πωλητές, αλλά ακόμα… περιμένει. Στις συζητήσεις ο «επιχειρηματίας» τού δήλωσε πως διατηρεί και γραφείο στο Κολωνάκι και έχει φιλικές σχέσεις με πολιτικά πρόσωπα. Όπως ο ίδιος μας κατήγγειλε, ακόμα περιμένει την νταλίκα που θα το φέρει, καθώς ο οδηγός της δεν ταξιδεύει (για να του το μεταφέρει στην πόλη όπου μένει) επειδή τις τελευταίες ημέρες… βρέχει!

 

Καταγγελία και… αναμονή

Η προαναφερθείσα ιστορία δεν είναι βγαλμένη από σενάριο για ταινία ή βιβλίο, αλλά συνιστά μία καθημερινότητα που ζουν Ιστορίες ελληνικής καθημερινότητας και… τρέλαςκαι έχουν βιώσει πολλοί υποψήφιοι αγοραστές που ψάχνουν την ευκαιρία στην αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου.

Σε πολλές περιπτώσεις ιδιοκτήτες έχουν πουλήσει τα δικά τους αυτοκίνητα για να αποκτήσουν κάτι καλύτερο, το οποίο στην πράξη έχει αποδειχτεί… αέρας.  

Η συνέχεια συνήθως δίνεται στην αστυνομία και στα δικαστήρια, αλλά το αποτέλεσμα είναι ένα: πως ο καθένας κάνει ό,τι θέλει, αφού ο πολίτης σε αυτήν τη χώρα δεν προστατεύεται από κανέναν και δεν υπάρχει τιμωρία…

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης