Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

Αρκετό καιρό είχαμε να δούμε τα αυτοκίνητα της Google τα οποία καταγράφουν με κάμερες τους ελληνικούς δρόμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To service ολοκληρώθηκε και τα ειδικά διαμορφωμένα οχήματα ξαναβγαίνουν στους δρόμους...

Καταγραφή 360 μοίρες

Όπως φαίνεται τα συγκεκριμένα Opel Astra τα οποία εφοδιάζονται με ειδικά συστήματα και κάμερες που Συνολικά υπάρχουν 10 κάμερες που καταγράφουν τα… πάντακαταγράφουν 360 μοίρες θα αρχίσουν και πάλι να «γράφουν» χιλιόμετρα προκειμένου να ανανεώσουν τους χάρτες της Google.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως μπορείτε να δείτε στην οροφή των γερμανικών μοντέλων έχει τοποθετηθεί μία κατασκευή που αποτελείται από 10 κάμερες για να μπορεί να καταγράφει εικόνες 360 μοιρών.

Από εκεί και πέρα ένας κεντρικός Η/Υ υπάρχει στο πίσω μέρος της καμπίνας, μία οθόνη στην κεντρική κονσόλα, πληκτρολόγιο και αξεσουάρ που είναι χρήσιμα για την καταγραφή και επεξεργασία των πλάνων…

Η κατασκευή που βρίσκεται στην οροφή του αυτοκινήτου αποτελείται από 10 κάμερες οι οποίες καταγράφουν εικόνες 360 μοιρών

Δύο χρόνια… μετά

Να θυμίσουμε πως τα τρία Opel Astra που είναι «βαμμένα» στα χρώματα, γης, ουρανού και θάλασσας εφοδιάζονται με κινητήρες βενζίνης χωρητικότητας 1.4 λίτρων 140 ίππων και συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα βγήκαν στους δρόμους πριν από δύο χρόνια και επέστρεψαν για…service (στην Opel In Motion) έχοντας στο χιλιομετρητή τους, 17.000, 17.000 και 23.000 χιλιόμετρα αντίστοιχα.

 

Τα αυτοκίνητα της Google μπροστά από το service της εταιρείας Opel In Motion

 

Έτοιμα να καταγράψουν και πάλι τους ελληνικούς δρόμους...

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης