Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 5 Δεκεμβρίου του 2015 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, μιλώντας Τώρα που θα αυξηθούν οι τιμές των καυσίμων θα πέσουν τα τέλη κυκλοφορίας κ. Υπουργέ; Το άλλο με τον… Τοτό το ξέρετε;σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ ήταν ξεκάθαρος. Χαρακτηριστικά είπε τότε, πως η κυβέρνηση εξετάζει την αύξηση φόρου στα καύσιμα, με στόχο όμως να μειωθούν τα τέλη κυκλοφορίας.

Η χρονιά άλλαξε, ο κόσμος κατέθεσε τον… οβολών του και τα κρατικά ταμία γέμισαν περισσότερα χρήματα συγκρτικά με το 2014, από την αύξηση των τελών κυκλοφορίας (αυτό αποδεικνύεται από τα στοιχεία με τα έσοδα).

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Αλεξιάδη πριν από 4 περίπου μήνες!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλα έλεγε, άλλα θα κάνει…
Πριν από τέσσερις μήνες λοιπόν, ο υπουργός έλεγε πως οι καταναλωτές θα πρέπει μελλοντικά να πληρώνουν μέσω της βενζίνης και της κατανάλωσης που κάνουν, τα τέλη κυκλοφορίας που τους
Τις αλλαγές στην υπέρογκη φορολογία του αυτοκινήτου θα τις κάνει η Πολιτεία όταν ολοκληρωθεί και το… μετρό της Θεσσαλονίκης!αντιστοιχούν. Τα τελευταία μάλιστα (τα… τέλη) άφησε να εννοηθούν πως θα είναι χαμηλά! Όπως θα δείτε και στο χαρακτηριστικό απόσπασμα από την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, ο κ. Αλεξιάδης έκανε λόγο για… άδικη φορολογία στο αυτοκίνητο (μην ξεχνάμε πως το αυτοκίνητο είναι είδος πρώτης ανάγκης και όχι πολυτέλειας) και μίλησε για προβλήματα, υπερβολές και λάθη που αν διαπιστωθούν θα… διορθωθούν!

Ωστόσο, η έκφραση «να βρούμε ένα πιο δίκαιο σύστημα, ένα μικρό τέλος κυκλοφορίας για όλους», που είχε πει τον περασμένο Δεκέμβριο ο κ. Αλεξιάδης μάλλον δεν τον δικαιώνει. Γιατί όπως γνωρίζουν όσοι έχουν στην κατοχή τους αυτοκίνητο, ΚΑΙ με υψηλά τέλη κυκλοφορίας έχουν επιβαρυνθεί ΚΑΙ ακριβά καύσιμα ετοιμάζονται να πληρώσουν! 

Διαβάστε επίσης: Γιατί η αύξηση της τιμής των καυσίμων θα επηρεάσει και όσους δεν έχουν αυτοκίνητο…

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης