Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα ακόμα ηλεκτρικό μοντέλο βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα και αναμένεται να το δούμε να κυκλοφορεί στους Το zougla.gr είναι παντού κάθε στιγμή…δρόμους, φυσικά όταν θα έχουμε ξεπεράσει την πανδημία με τον COVID-19.

Ο λόγος για το αμιγώς ηλεκτρικό Mercedes EQC το οποίο όπως μπορείτε να δείτε από τις αποκλειστικές εικόνες του zougla.gr έχει πατήσει σε ελληνικό έδαφος και… περιμένει!

Η ολοκαίνουργια Mercedes EQC βρίσκεται στην Ελλάδα...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άνεση, πολυτέλεια, μηδενικοί ρύποι

Η ολοκαίνουργια EQC είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV που χαρακτηρίζεται από την πολυτέλεια, τη σχεδίαση, Η EQC εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες και αποδίδει 408 ίππους…τους χώρους, την άνεση και φυσικά τους ηλεκτροκινητήρες (δύο) που εφοδιάζεται και μετατρέπουν την ηλεκτρική ενέργεια σε οδηγική απόλαυση.

Συγκεκριμένα, ο ένας ηλεκτροκινητήρας βρίσκεται στον μπροστινό και ο άλλος στον πίσω άξονα και παράγουν συνολικά 408 ίππους και 760Nm ροπής. Ο μπροστινός προσφέρει βέλτιστη αποδοτικότητα στη χαμηλή έως μεσαία περιοχή φορτίου, ενώ ο πίσω καθορίζει τη δυναμική συμπεριφορά του αμαξώματος που έχουν να κάνουν με τις ορέξεις του οδηγού.

Το εσωτερικό του ηλεκτρικού SUV

0-100 σε 5,1 δευτερόλεπτα

Στη γλώσσα των αριθμών, το μήκους 4,762 μέτρων Mercedes EQC, επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 5,1 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 χλμ./ώρα.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία για να δείτε πώς φορτίζει και σε πόση ώρα η EQC

Μεγάλη αυτονομία

Η αυτονομία σύμφωνα με την γερμανική εταιρεία κυμαίνεται μεταξύ 374-417 χιλιομέτρων και ο χρόνος που οι μπαταρίες γεμίζουν με ρεύμα εξαρτάται από τον τρόπο που φορτίζει κανείς. Για παράδειγμα, η ταχυφόρτιση γίνεται σε 1:22 λεπτά (στο 100%), η φόρτιση στο σπίτι με wallbox σε 10:56 λεπτά (στο 100%) και από μία απλή πρίζα σε… 46:40 λεπτά (στο 100%).

Η τιμή της Mercedes EQC αγγίζει τα 80.700 ευρώ.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Mercedes EQC πατήστε ΕΔΩ

 

Μία από τις πρώτες Mercedes EQC που "πάτησαν" στην Ελλάδα...

Η EQC κινείται με δύο ηλεκτροκινητήρες που φορτίζουν από το ρεύμα...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης