Αποστολή: Σωτήρης Σκουλούδης

Εικονολήπτης: Νίκος Χριστοφάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μοντάζ: Θανάσης Παλλαντζάς

Η εταιρεία EcoSun, παρουσίασε για τρίτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης την εναλλακτική της πρόταση, που μεταβάλλει δραστικές τις αστικές μετακινήσεις.

Πρόκειται για τα Micro Cars, τα οποία κινούνται κατά 100% με ηλεκτρικό ρεύμα, χωράνε άνετα δύο επιβάτες (οδηγό-συνοδηγό) και, φυσικά, προσφέρουν τεράστια εξοικονόμηση στις μετακινήσεις μας!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως εξηγεί ο Γενικός Διευθυντής της EcoSun, Γιώργος Καζαντζίδης, τον οποίο ο φακός του zougla.gr συνάντησε στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τα οχήματα αυτά απαιτούν μόλις… 1 ευρώ κόστος σε ηλεκτρικό ρεύμα για να καλύψουν 100 χιλιόμετρα!

Ενδεικτικά, ένα όχημα φυσικού αερίου, η πιο οικονομική λύση μετακινήσεων που υπάρχει μέχρι σήμερα, καίει περίπου 3 ευρώ στα 100 χιλιόμετρα.

Τα Micro Cars βγαίνουν σε δύο εκδόσεις, μία «slow», με τελική 45 χιλιόμετρα την ώρα, για την οδήγηση της οποίας απαιτείται μόνο δίπλωμα μοτοποδηλάτου, και η «γρήγορη», με τελική τα 80 χιλιόμετρα.

Πλέον αυτά τα οχήματα είναι εφοδιασμένα με μπαταρίες ιόντων λιθίου, που προσφέρουν αυτονομία μέχρι 250 χιλιόμετρα. Η τιμή τους, ξεκινάει από τα 6.500 ευρώ και φτάνει μέχρι τα 11.000 ευρώ.

«Ο εξοπλισμός τους», εξηγεί ο Γιώργος Καζαντζίδης, «δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τον αντίστοιχο ενός… κανονικού αυτοκινήτου». «Σημειώστε ότι το κόστος των σέρβις είναι εξαιρετικά χαμηλό, αφού δεν υπάρχουν αναλώσιμα, τα τέλη κυκλοφορίας είναι μηδενικά, αφού δεν εκπέμπουν ρύπους ενώ και το ετήσιο ασφάλιστρο είναι μικρότερο από 70 ευρώ», προσθέτει.

Ήδη, περίπου 300 από αυτά τα οχήματα κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους.

Δείτε την παρουσίαση τους στον φακό του zougla.gr:

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης