Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλό μήνα να έχουμε. Και… επίσημα πλέον μπήκαμε στην άνοιξη και όπως έχουμε όλοι καταλάβει μπήκε με το δεξί και με ήλιο! Με το δεξί πάντως έκλεισε και ο Φεβρουάριος για την H άνοιξη μπήκε με το δεξί…αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων  καθώς είχε θετικό πρόσημο, γεγονός που έφερε χαμόγελα τόσο στους νέους ιδιοκτήτες όσο και στην… πιάτσα.

Όπως θα δείτε σήμερα η θεματολογία είναι πολύ πλούσια με άφθονες ειδήσεις για όλους και για όλα. Θα δείτε πως σε πολλά θέματα το στοιχείο Ελλάδα πρωταγωνιστεί και αυτό μας αρέσει και ευχόμαστε να το βλέπουμε όλο και πιο συχνά. Από διακρίσεις, παρουσιάσεις, ακόμα και… εκπαίδευση από Έλληνες διαθέτει το… μενού, κάτι που δείχνει πως το επίπεδό μας είναι πολύ ψηλό.

Car Of The Year ψηφίστηκε το αμιγώς ηλεκτρικό Jaguar i-Pace

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην κορυφή το ηλεκτρικόι της “JAG”

Στα σημαντικά της ημέρας και η ανακοίνωση του Αυτοκινήτου της Χρονιάς (COTY) που όπως θα δείτε είναι για φέτος ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο και συγκεκριμένα η Jaguar i-Pace. Ο κόσμος αλλάζει και έχουμε αρχίσει σιγά – σιγά να μπαίνουμε στο κλίμα του ρεύματος. Βέβαια στην Ελλάδα  έχουμε μείνει λίγο πίσω αλλά θα δείτε πως σε 1-2 χρόνια η εικόνα αυτή θα αλλάξει…

Πού θα στείλετε τα νέα

Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!
 

———————————————————————————————- 
———————————————————————————————- 

 

Η Ατάκα της Εβδομάδας

 

Να αγοράζεις μεταχειρισμένο αυτοκίνητο με την ίδια προσοχή που ένας γυμνός άνθρωπος σκαρφαλώνει σ’ ένα φράχτη με συρματοπλέγματα.
 

* H. Jackson Brown Jr. – Αμερικανός Συγγραφέας

 

———————————————————————————————- 
———————————————————————————————-

Με 7.634 ταξινομήσεις (ανεπίσημο νούμερο) έκλεισε ο Φεβρουάριος για την αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων. Να σημειώσουμε πως τον αντίστοιχο περυσινό μήνα οι πωλήσεις ήταν 6.838 μονάδες. Δείτε παρακάτω το TOP10.

Toyota 774
Peugeot 744
Fiat 714
VW 702
Opel 567
Hyundai 478
Citroen 452
Nissan 392
Suzuki 345
Ford 333

———————————————————————————————- 

Έπειτα και από την πλήρη ολοκλήρωση των διαδικασιών νομιμοποίησης της ΕΣΑ (Ένωση Συντακτών Αυτοκινήτου) και την εγγραφή νέων μελών, θα διεξαχθούν την Παρασκευή 8 Μαρτίου εκλογές για την ανάδειξη του ΔΣ (το σημερινό ΔΣ είναι προσωρινό). Κύριο αντικείμενο της Γενική Συνέλευσης είναι η ανάδειξη του νέου ΔΣ, που θα προκύψει έπειτα από μυστική ψηφοφορία όλων των Τακτικών Μελών όπως και άλλα θέματα που καίνε το χώρο.

———————————————————————————————- 

Για μόλις 30 αυτοκίνητα η Peugeot έχασε την πρωτιά τον Φεβρουάριο και συγκεκριμένα από την Toyota. Η ομάδα της εισαγωγικής εταιρείας ξεκάθαρα… πετάει, κάτι που αποδεικνύεται στην πράξη.  

———————————————————————————————- 

Τον πολυπόθητο τίτλο Car Of The Year απέσπασε σήμερα και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της έκθεσης αυτοκινήτου της Γενεύης η Jaguar με το αμιγώς ηλεκτρικό της αυτοκίνητο το i-pace. Μία διάκριση που δείχνει πως η βρετανική φίρμα έχει επιστρέψει και παίζει σε πολύ ψηλό επίπεδο. Να σημειώσουμε πως από την Ελλάδα ο μοναδικός εκπρόσωπος που ψηφίζει στον κορυφαίο θεσμό είναι ο Στράτης Χατζηπαναγιώτου από το περιοδικό 4Τροχοί.

 

———————————————————————————————- 

Την κορυφαία διάκριση στην έρευνα του μυστικού επισκέπτη κατέκτησε και μάλιστα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, η Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. Το βραβείο αυτό δείχνει την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στην Ελλάδα συγκριτικά ακόμα και με χώρες με βαριά ιστορία στην αυτοκινητοβιομηχανία.

———————————————————————————————- 

Μεγάλη έκπληξη η εμφάνιση του παγκόσμιου πρωταθλητή Kick Boxing Μιχάλη Ζαμπίδη στην δημοσιογραφική παρουσίαση των ολοκαίνουργιων BMW Series 3 και Z4. Ο Iron Mike πάντρεψε… την επιστροφή του στο χώρο των ρινγκ (και στο άθλημα του μποξ) με την επιστροφή δύο κορυφαίων μοντέλων της γερμανικής φίρμας.  

Μαζί με τον κορυφαίο Μιχάλη Ζαμπίδη

———————————————————————————————- 

Τη θέση του Chief Sales Officer και Marketing στην Europ Assistance SA ανέλαβε από… σήμερα ο Γιάννης Πετούλης, ένας παλιός γνώριμος της πιάτσας καθώς έχει περάσει από εταιρείες όπως, Fiat, Ford, BMW και Volvo. H συγκεκριμένη εταιρεία κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως στο χώρο της βοήθειας (οδικής, υγείας κ.λπ.) και δραστηριοποιείται από το 1963.

Ο Γιάννης Πετούλης

———————————————————————————————- 

Ένα πολύ ενδιαφέρον και χρηστικό ρεπορτάζ έφτιαξε για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel ο Γιάννης Σωτηρόπουλος. Το συγκεκριμένο αφορούσε στον τρόπο που επιτήδειοι παρκαδόροι αντιγράφουν τα κλειδιά που παραδίδουμε και με αυτόν τον τρόπο κλέβουν αυτοκίνητα. Στο ρεπορτάζ του που μεταδόθηκε την Παρασκευή 1η Μαρτίου, ο καλός συνάδερφος, φιλοξένησε και την άποψή μας.

 

———————————————————————————————- 

Στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν το Νοέμβριο του 2018 τα γυρίσματα για το πρωτότυπο Plug in hybrid υβριδικό Peugeot 508 των 400 ίππων. Το συγκεκριμένο θα αποκαλυφτεί στην έκθεση της Γενεύης και όπως θα δείτε και στο παρακάτω video, τα πλάνα έχουν τραβηχτεί στις εγκαταστάσεις του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό.

———————————————————————————————- 

Σε λίγες ημέρες ξεκινά η παγκόσμια παρουσίαση της νέας γενιάς του Range Rover Evoque. Μία παρουσίαση που θα ζήσουν 5.700 προσκεκλημένοι της βρετανικής φίρμας. Ήδη τα αυτοκίνητα βρίσκονται στην Ελλάδα (όπως γράψαμε και την περασμένη εβδομάδα) και δεν θα μπορούσαν να… ξεφύγουν από τον φακό μας!

Αυτά είναι μερικά από τα καινούργια Range Rover Evoque που ήρθαν στην Ελλάδα

———————————————————————————————- 

Το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας θα μεταφέρουν σε στελέχη και συνεργάτες της Citroen σε δύο χώρες της Σκανδιναβίας οι άνθρωποι της ελληνικής εισαγωγικής εταιρείας. Η δουλειά και οι γνώσεις που έχουν αναγνωρίζονται από το εργοστάσιο και αυτός είναι ο λόγος που η «μαμά» εταιρεία τους επέλεξε για να διδάξουν τα μυστικά και την εμπειρία τους και σε άλλους. Σίγουρα πρόκειται για μία πολύ μεγάλη ελληνική επιτυχία του ομίλου Συγγελίδη.

 

———————————————————————————————- 

Στο κατάστημα της Audi στο Μαρούσι έκανε την εμφάνισή του ένας σύγχρονος ταχυφορτιστής για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Καθόλου τυχαίο που γέμισε με… ρεύμα και το πρώτο Audi e-tron που «πάτησε» Ελλάδα.

O ταχυφορτιστής στην Audi στο Μαρούσι την ώρα που τον τοποθετούσαν οι ειδικοί...

———————————————————————————————- 

Με θετικό πρόσημο κινήθηκε η αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου καθώς το σύνολό των πωλήσεων ήταν καλύτερο συγκριτικά με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Φέτος ταξινομήθηκαν 16.936 μονάδες ενώ το 2018 οι πωλήσεις ήταν 15.823.

———————————————————————————————- 
Στα Τρίκαλα Κορινθίας πραγματοποιήθηκε η πανελλήνια παρουσίαση του νέου Citroen C5 Aircross την περασμένη εβδομάδα. Στο ίδιο μέρος έγινε η παρουσίαση του μοντέλου και στους αντιπροσώπους της μάρκας.

Tα ολοκαίνουργια Citroen C5 Aircross στα Τρίκαλα Κορινθίας...

———————————————————————————————- 

Το γράψαμε πρώτοι πως η Cosmote θα μεταδίδει φέτος (μαζί και η ΕΡΤ) όπως και την επόμενη χρονιά τους αγώνες της Formula 1. Το επιβεβαίωσε και η ίδια η εταιρεία με επίσημη ανακοίνωση. Συγκεκριμένα θα δείχνει, ελεύθερες και επίσημες δοκιμές όπως και τον αγώνα.

———————————————————————————————- 
Το πρώτο ασθενοφόρο που βασίζεται στο NV400 παρουσίασε η ελληνική εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Nissan, Νικ. Ι. Θεοχαράκης. Να σημειώσουμε πως η διασκευή του γίνεται από ειδικευμένη εταιρεία που έχει έδρα στην Ελλάδα.

To ασθενοφόρο Nisan NV400

———————————————————————————————- 

Ο Τάκης Πουρναράκης αναλαμβάνει την ενότητα “Auto Expert” του οικονομικού και επιχειρηματικού portal, banks.com.gr. Μία προσθήκη πολύ δυνατή για το συγκεκριμένο site που ξεκίνησε την… σταδιοδρομία του στο διαδίκτυο πριν από έναν περίπου χρόνο.

Ο Τάκης Πουρναράκης

 

———————————————————————————————- 

Από 3.000 έως 6.000 ευρώ κοστολογείται στην πιάτσα το μοντέλο που θα επιλέξει να γράψει ότι είναι καλύτερο ο συντάκτης! Μπορεί να σας ακούγεται απίστευτο – περίεργο  αλλά είναι αληθινό. Όλα έχουν τιμή!

 

———————————————————————————————- 

Με το δικό του ξεχωριστό τρόπο συνεχίζει να σχολιάζει και να κάνει ρεπορτάζ ο Βαγγέλης Γκούμας, συνδυάζοντας ταυτόχρονα και τις γνώσεις του για το αυτοκίνητο. Καθόλου τυχαίο το γεγονός πως σε κάθε ευκαιρία μας το δείχνει με ιδιαίτερα θέματα που μεταδίδει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel με την Μάρα Ζαχαρέα. Πρόσφατα τον είδαμε σε ρεπορτάζ που έκανε στο Λιβάδι Αράχωβας και αφορούσε στην έλλειψη φωτισμού και διαγραμμίσεων.

Ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Γκούμας

 

———————————————————————————————- 

Με τηλεοπτική κάλυψη από την Cosmote θα διεξαχθεί το φετινό πρωτάθλημα SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda Fabia του 2019. Το πρωτάθλημα αποτελείται από 6 αγωνιστικές συναντήσεις. Η αρχή θα γίνει το διάστημα 23-24 Μαρτίου με την ανάβαση Διονύσου και θα ολοκληρωθεί το διάστημα 7-8 Δεκεμβρίου με τον αγώνα ταχύτητας στην πίστα των Μεγάρων.

Ανεβάζει στροφές το Ενιαίο Πρωταθλημα...

 

———————————————————————————————- 

Τρία νέα μέλη προστέθηκαν στην οικογένεια της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου. Ο λόγος για την Ελένη Ξενάκη και τους Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη και Αχιλλέα Αναστασόπουλο.

 

———————————————————————————————- 
Μπορεί στη σχολή Ανθυποπλοιάρχων GMC Maritime Training Center να μελετούν τα πάντα που αφορούν στη θάλασσα, ωστόσο όπως μαθαίνουμε ενημερώνονται για τα αυτοκινητιστικά δρώμενα από το zougla.gr και τα video που κάνουμε! Την επόμενη φορά θα πρέπει να διοργανώσουμε και video με συμμετοχή όλης της σχολής!

Ετοιμάζονται οι θαλασσόλυκοι...

———————————————————————————————- 

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψαν στην εταιρεία Αρζουμανίδης ΑΕΒΤΕ που έχει έδρα στην Θεσσαλονίκη. Η συγκεκριμένη εταιρεία αντιπροσωπεύει τις μάρκες Audi, Ford, Mazda, Nissan, Skoda και VW καθώς και τους γεωργικούς ελκυστήρες Deutz Fahr. Να σημειώσουμε πως το φλουρί έπεσε στους… πελάτες!

Όχι μόνο έκοψαν την πίτα αλλά πέρασαν και ωραία εκεί στην Θεσσαλονίκη!

 

———————————————————————————————- 

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για τη… τρέλα του να γυρίζει τον κόσμο και να μην κάθεται σε ησυχία ανέβασε στο andro.gr ο Άκης Τεμπερίδης. Ο δημοσιογράφος που έκανε το γύρο του κόσμου με την γυναίκα του Βούλα περνώντας από 65 χώρες σε 1.234 ημέρες, αυτή τη φορά μας εξιστορεί την καθημερινότητα της οικογένεια του (μαζί και της μικρή τους κόρης) να γυρίζει την Ελλάδα αλλά μας εξηγεί και και το πως είναι να ζεις σε ένα όχημα 7,2 τ.μ.

Η οικογένεια Τεμπερίδη με το κινητό τους σπίτι με το οποίο γυρίζουν την Ελλάδα και τον κόσμο...

 

———————————————————————————————- 

Αέρας ανανέωσης για το διαδικτυακό caranddriver.gr. Ο Νίκος Μερτέκης και η ομάδα του μας ενημερώνουν καθημερινά με έγκυρο και έγκαιρο τρόπο και μας το δείχνουν σε ένα σύγχρονο σχεδιαστικό περιβάλλον.

 

———————————————————————————————- 

Πολύ σημαντική η κίνηση ανθρωπιάς της εταιρείας ιδιωτικών ΚΤΕΟ Auteco, που πραγματοποίησε  εθελοντική αιμοδοσία. Ο επικεφαλής της Κώστας Βήκας πάντα πρωτοπόρος σε τέτοια θέματα.

To παράδειγμα δείχνει ο ίδιος ο επικεφαλής της Auteco Κώστας Βήκας

———————————————————————————————- 

Στα γραφεία της λέσχης ΦΙΛΠΑ θα παρουσιάσει την Τετάρτη 6 Μαρτίου ο Ηλίας Καφάογλου το  νέο του βιβλίο με τίτλο Ελληνική Αυτοκίνηση 1900-1940. Άνθρωποι, Δρόμοι, Οχήματα, Αγώνες…”

———————————————————————————————- 
Νέο τεύχος για το περιοδικό 4 Τροχοί με εξώφυλλο το ολοκαίνουργιο Peugeot 508.  

———————————————————————————————- 
Κυκλοφόρησε το τεύχος Νο17 του περιοδικού CAR με εξώφυλλο τη νέα γενιά του Peugeot 508.

———————————————————————————————- 

Κυκλοφόρησε το διαδικτυακό τεύχος Νο63 του περιοδικού gocar με εξώφυλλο το νέο Audi Q3.

———————————————————————————————- 
———————————————————————————————- 

 

 

  • Ταξίδια
  • Παρουσιάσεις
  • Εκδηλώσεις 

 

6-8 Μαρτίου
Nissan Micra στην Αττική

9 Μαρτίου
Range Rover Evoque (παγκόσμια παρουσίαση) στην Αττική

2-3 Απριλίου
Ford Go Further event στην Ολλανδία

11-12 Απριλίου
Goodyear στην πίστα Ascari (Ισπανία)

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

 


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ
 alexa.com**

Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.zougla.gr 5
2. www.in.gr 7
3. www.protothema.gr 16
4. www.gazzetta.gr 20
5. www.sport24.gr 24
6. www.newsit.gr 25
7. www.sdna.gr 34
8. www.tanea.gr 38
9. www.newsbomb.gr 37
10. www.newsbeast.gr 46
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο (TOP10)*
1. www.newsauto.gr 67
2. www.caranddriver.gr 219
3. www.motori.gr 223
4. www.drive.gr 225
5. www.gocar.gr 247
6. www.autotriti.gr 272
7. www.autogreeknews.gr 504
8. www.4troxoi.gr 677
9. www.autoblog.gr 797
10. www.caroto.gr 1.504
 
Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 30
2. www.ix.gr 3.225
3. www.carwall.gr 8.969
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 18/2/2019 (21:00)

 

———————————————————————————————-

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Εικόνα από τον πρώτο αγώνα του πανελληνίου πρωταθλήματος ταχύτητας στα Μέγαρα. Δύο Lamborghini, μία Ferrari και ένα Porsche…

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης