Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα. Χρόνια Πολλά σε όλους, Χριστός Ανέστη και φυσικά να Χρόνια Πολλά σε όλους!χαιρόμαστε όλους όσους γιόρταζαν τις ημέρες του Πάσχα.

Εύχομαι να περάσατε όλοι καλά και να ξεφύγατε από την ρουτίνα της καθημερινότητας γιατί ήδη έχουμε βάλει τα κεφάλια μέσα και συνεχίζουμε τη… διαδρομή μας για το καλοκαίρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει αλλά σε λιγότερο από ένα μήνα μπαίνουμε στον Ιούνιο!

Δύσκολο πράγμα η επιλογή... χρώματος (στην φωτό το νέο Range Rover Evoque)

 

Τσίμπησε η αγορά…

Όπως θα δείτε και παρακάτω, η αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων τσίμπησε λίγες… πωλήσεις, γεγονός Άμα πέσουν οι φόροι που πληρώνουμε όλοι θα μπορούμε να αγοράσουμε και καλύτερα αυτοκίνητα…που οφείλεται κυρίως στα εταιρικά, rent a car κ.λπ. οχήματα. Καλό σημάδι για την πιάτσα και ιδίως σε μία περίοδο που ετοιμαζόμαστε για εκλογές!  

Το ζητούμενο είναι πως συνεχώς βγαίνουν καινούργια και σύγχρονα αυτοκίνητα αλλά οι χαμηλοί μισθοί και η ψηλή φορολογία (για τα… πάντα) μας αποτρέπουν στο να αποκτήσουμε το αυτοκίνητο που επιθυμούμε το οποίο θα μας προσφέρει και καλύτερη ασφάλεια.

Ας ευχηθούμε να αλλάξει η κατάσταση προς το καλύτερο για όλους γιατί μην ξεχνάμε και σε τι χώρα ζούμε…

 

Φίμωτρο...

 

Όταν η ζωή δεν έχει νόημα…

Πριν αρχίσετε το διάβασμα να ευχηθούμε σε όλους αυτούς που δεν ξέρουν τι να κάνουν στη ζωή τους και ασχολούνται με τους άλλους γιατί η ζωή τους δεν έχει νόημα, καλή… καρδιά. Είναι σίγουρο όλα θα γυρίσουν μπούμερανγκ!

H Νάταλι Θάνου διαβάζει για αυτοκίνητο... (περιοδικό CAR)

 

Πού θα στείλετε τα νέα

Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!
 

To καλοκαίρι πλησιάζει...

 

———————————————————————————————- 
———————————————————————————————-

Η Ατάκα της Εβδομάδας

 

 Η ρόδα είναι στρογγυλή και γυρίζει…

 

———————————————————————————————- 
———————————————————————————————-

Ανοδικά κινήθηκε η αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων τον Απρίλιο συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2018. Ταξινομήθηκαν 12.403 μονάδες αντί 10.498 τον Απρίλιο του 2018.

  1. Toyota 1.399
  2. Peugeot 1.235
  3. VW 1.122
  4. Citroen 940
  5. Hyundai 867
  6. Fiat 862
  7. Opel 862
  8. Suzuki 738
  9. Nissan 560
  10. Mercedes 492
  11. Audi 428
  12. Ford 420
  13. Renault 417
  14. Skoda 412
  15. KIA 381
  16. BMW 312
  17. SEAT 262
  18. Dacia 146
  19. MINI 137
  20. Volvo 122
  21. Mitsubishi 87
  22. Honda 55
  23. Alfa Romeo 42
  24. Land Rover 34
  25. Smart 34
  26. Porsche 12
  27. Lexus 9
  28. Jaguar 6
  29. Subaru 5
  30. Jeep 3
  31. Chevrolet 1
  32. Lancia 1

———————————————————————————————-

Την 1η Ιουνίου ξεκινά και επίσημα η Mazda στην Ελλάδα καθώς ο Όμιλος Συγγελίδη ανακοίνωσε τη συνεργασία με την ιαπωνική φίρμα. Το πρώτο κατάστημα θα βρίσκεται στην λεωφόρο Βουλιαγμένης και μέχρι τέλος του έτους προβλέπεται να προστεθεί και δεύτερο. Ήδη τα πρώτα 41 αυτοκίνητα βρίσκονται επί ελληνικού εδάφους, τα περισσότερα σε κόκκινο χρώμα. Ο Δημήτρης Καββούρης θα είναι o επικεφαλής στο νέο project του Ομίλου έχοντας δίπλα του τον Μάνο Εμμανουήλ. Ο Αρτέμης Ξαγοράρης παραμένει Country Director.

H Mazda ξεκινά επίσημα την 1η Ιουνίου...

———————————————————————————————- 

Ο Γιώργος Αλπός έχει αναλάβει εδώ και μερικές εβδομάδες εμπορικός διευθυντής στην Citroen Hellas και αναφέρεται στον Δημήτρη Καββούρη.

———————————————————————————————- 

Ένα γνήσιο μονοθέσιο της Formula 1 και συγκεκριμένα μία Minardi με την οποία είχε τρέξει ο Jos Verstappen, ταξιδεύει εν πλω στην Ελλάδα μαζί με το ταχύτερο επιβατικό σκάφος της Ελλάδας. Το μονοθέσιο βρίσκεται στο… σαλόνι του Seajets World Champion Jet όπου οι επιβάτες μπορούν να το θαυμάσουν από κοντά και να το φωτογραφήσουν.

H Minardi που οδηγούσε ο Verstappen βρίσκεται στην Ελλάδα...

 

———————————————————————————————- 

 

Στην FCA έχει περάσει πλέον η εκπροσώπηση των αυτοκινήτων Jeep στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την εταιρεία το Δίκτυο Τεχνικής Εξυπηρέτησης αριθμεί 13 (σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κόρινθο, Ηράκλειο, Πάτρα, Χανιά, Βόλο, Ρέθυμνο, Κέρκυρα, Κοζάνη και Καρδίτσα). Όσον αφορά στο επίσημο δίκτυο διανομέων αριθμεί 11 σημεία πωλήσεων στις παραπάνω περιοχές. Το πλάνο ανάπτυξης της μάρκας θα τεθεί σε εφαρμογή πλήρους λειτουργίας μέχρι την 1η Ιουνίου.

———————————————————————————————- 

Οι εργαζόμενοι της Ford Motor Ελλάς πρόσφεραν δώρα σε παιδιά του Make-a-Wish Ελλάδος, μία κίνηση που δείχνει την ευαισθησία στα μικρά παιδιά αλλά και στο κοινωνικό έργο που επιτελούν ορισμένοι οργανισμοί.

Οι εργαζόμενοι της Ford Motor Hellas...

———————————————————————————————- 

Μετά από 63 χρόνια ο σταθμός οχημάτων «Πανελλήνιο» επιστρέφει στην αρχική του μορφή. Πρόκειται για έναν εμβληματικό σταθμό που ανοίγει και πάλι σε λίγες ημέρες στη λεωφόρο Αθηνών… η ιστορία του ξεκίνησε το 1930 ως ένα από τα πρώτα βενζινάδικα και άλλαξε το 1956 όπου μετατράπηκε σε πολυχώρο, με ένα μικρό καφενείο, γκαράζ, καθώς και καύσιμα και service της τότε Mobil.

———————————————————————————————- 

Η Opel θα παρουσιάσει στην Γερμανία το πλάνο της για τα ηλεκτρικά που ετοιμάζει το ερχόμενο διάστημα. Για πρώτη φορά θα δείξει το αμιγώς ηλεκτρικό Corsa όπως και το υβριδικό Grandland X PHEV. Οι Έλληνες δημοσιογράφοι θα ταξιδέψουν στο Russelsheim στις 4 Ιουνίου.

———————————————————————————————- 

O Δημήτρης Δαλιάνης έχει ενταχθεί στην ομάδα του Λεωνίδα Δαβουλάρη στην Wuzheng Hellas LTD ως Regional Dealer Development Manager, Europe.

O Δημήτρης Δαλιάνης

———————————————————————————————- 

Όχι μία αλλά δύο θέσεις θέλει να καλύψει εισαγωγική εταιρεία και αυτός είναι ο λόγος που ψάχνει στελέχη με αγγελία.

———————————————————————————————- 

Στη Βόρεια Αφρική και συγκεκριμένα στο Μαρόκο θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του επιβλητικού Ford Ranger Raptor. Από την Ελλάδα θα ταξιδέψουν 8 δημοσιογράφοι.

 

———————————————————————————————- 

Στον ΣΚΑΙ 100.3 και στην εκπομπή “Οδηγώντας με Ασφάλεια” μας φιλοξένησε πριν από λίγες ημέρες ο Άρης Γαλανόπουλος όπου μιλήσαμε για τις ταξινομήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων αλλά και το ρεκόρ που πέτυχε ο Έλληνας οδηγός αγώνων Dragster Σπύρος Πανόπουλος.

Για να ακούσετε την εκπομπή πατήστε ΕΔΩ
 

———————————————————————————————- 

Συνέντευξη στον Σπύρο Ρέκκα και στην Real News έδωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Συμβούλος της FCA Γιώργος Μπακόπουλος ο οποίος τόνισε πως στόχος είναι να διατηρήσει η εταιρεία του τα μερίδια αλλά και να προετοιμαστεί κατάλληλα για την ηλεκτροκίνηση που έρχεται το 2020.

Ο Γιώργος Μπακόπουλος

———————————————————————————————- 

Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με του Ανεξάρτητους Έλληνες θα κατέβει ο Κώστας Τουρναβίτης που είναι ιδιαίτερα γνωστός στην πιάτσα του αυτοκινήτου…

———————————————————————————————- 

Πανευρωπαϊκή διάκριση για την Jaguar Land Rover Greece καθώς βρέθηκε στο TOP 5 τριμήνου της Ευρώπης στο κομμάτι του after sales.

 

———————————————————————————————- 

Την πρώτη της επίσημη εκδήλωση (1st Chalandritsa΄s Road Trip) διοργανώνει η ΑΛΧΑ (Αγωνιστική Λέσχη Χαλανδρίτσας Αχαΐας) την Κυριακή 12 Μαΐου. Σκοπός είναι να αναδείξει την περιοχή του Δήμου Ερυμάνθου και να φέρει τα μέλη της λέσχης πιο κοντά.

———————————————————————————————- 

Παρά τις περικοπές στον Alpha 98.9 και την απομάκρυνση παρουσιαστών ο Τάκης Πουρναράκης διατήρησε την εκπομπή του η οποία μεταδίδεται τις ώρες 16:00 – 18:00.

Ο Τάκης Πουρναράκης

 

———————————————————————————————- 

Χορηγός στη Euroleague είναι τα λάδια Eneos τα οποία στην Ελλάδα έχουν δυναμική παρουσία. Σε κάθε ευρωπαϊκό παιχνίδι η εταιρεία προσκαλεί φιλάθλους που παρακολουθούν αγώνα της αγαπημενης του ομάδας από διακεκριμένες θέσεις.

Μεγάλη εμπειρία είναι το να βρίσκεσαι στο γήπεδο για να παρακολουθήσεις ευρωπαικό παιχνίδι μπάσκετ του Παναθηναικού

———————————————————————————————- 

Τη στήλη του αυτοκινήτου στην ηλεκτρονική εφημερίδα tomanifesto.gr έχει αναλάβει ο Κώστας Νικολακόπουλος ο οποίος συνεχίζει τη συνεργασία του με το businesswoman.gr και τον News 94.3

 

———————————————————————————————- 

Στη Μήλο βρέθηκε το «StAr», το ίδρυμα Άρη Σταθάκη για την οδική ασφάλεια. Μετά από πρόσκληση του Γυμνασίου Μήλου, με πρωτοβουλία του εκπαιδευτικού προσωπικού και σε τη συνεργασία με το Σύλλογο γονέων και Κηδεμόνων, όλοι οι μαθητές του σχολείου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μάθημα Κυκλοφοριακής αγωγής.

Πολύ σημαντικό τα παιδιά να μαθαίνουν τι σημαίνει κυκλοφοριακή αγωγή....

———————————————————————————————- 

Στις 24 Μαΐου και στο πλαίσιο του 992 Regional Launch Event θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η παρουσίαση των Porsche 992 Coupe & Cabriolet.

———————————————————————————————- 

Ετοιμάζεται για αγώνα στην Γερμανία τον Αύγουστο ο Σπύρος Πανόπουλος με σκοπό να σπάσει εκ νέου το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία που τρέχει. Να θυμίσουμε πως πρόσφατα πέτυχε το ρεκόρ στην πίστα Yas Marina στο Άμπου Ντάμπι.

Ο Σπύρος Πανόπουλος

———————————————————————————————- 

Πέντε χρόνια κλείνει το ψηφιακό περιοδικό inMotion by gazzetta που επιμελούνται οι Πέτρος Πιτσίνης και Γιώργος Βαρίνος. Στο τεύχος Νο53 θα διαβάσετε για ταξίδια, συνεντεύξεις, δοκιμές αυτοκινήτων και ελαστικών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

———————————————————————————————-

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος το περιοδικού 4 Τροχοί

 

 

———————————————————————————————-

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του περιδοκού CAR με εξώφυλλο την αμιγώς ηλεκτρική Jaguar i-Pace

 

 

———————————————————————————————- 

Το τεύχος Νο65 του διαδικτυακού gocar βρίσκεται ήδη στον αέρα με πλούσια ύλη και εξώφυλλο το τελευταίας γενιάς Peugeot 508.

———————————————————————————————- 

Είκοσι χρόνια πέρασαν από τότε που ξεκίνησε και βγήκε για πρώτη φορά στον αέρα το τηλεοπτικό Traction. Στην εκπομπή που μεταδόθηκε την Κυριακή 5 Μαΐου είδαμε όλη την ομάδα να μιλά για το μεγάλο αυτό ταξίδι που συνεχίζεται με κέφι και πάθος…

Για να δείτε την εκπομπή πατήστε ΕΔΩ

 

———————————————————————————————- 

Οι πρώτες BMW Z4 τελευταίας γενιάς βρίσκονται ήδη στην Θεσσαλονίκη…

Φωτογραφία από την BMW - Βελμάρ

 

———————————————————————————————- 

Πολύ υψηλό το ενδιαφέρον στο φετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα ταχύτητας καθώς συγκεντρώνει καλές συμμετοχές και μοναδικά οχήματα…

 

Η εντυπωσιακή Lamborghini Huracan του Σάμι Φάις...

 

Τα Legend Cars έχουν έρθει στην Ελλάδα και όπου εμφανίζονται κλέβουν την παράσταση...

 

———————————————————————————————- 

Σε οργανωτικές αλλαγές προχώρησε η Teomoto AE. (Kawasaki). Επικεφαλής αναλαμβάνει ο Ιάκωβος Αλμασίδης, καθήκοντα After Sales & Operations Manager ο  Δημήτρης Σιμιτζής και Marketing & PR Manager ο Γιάννης Αλεξάκης.

———————————————————————————————- 

Ο Γιάννος Κατσιμπάρος ταξίδεψε στο Λος Άντζελες για την παρουσίαση της νέας Indian FTR 1.200.

Ο Γιάννος Κατσιμπάρος

———————————————————————————————- 
———————————————————————————————-

 

  • Ταξίδια
  • Παρουσιάσεις
  • Εκδηλώσεις 

 

13-15 Μαΐου
Ford Ranger Raptor στο Μαρόκο

22 Μαΐου
Mazda στην Ελλάδα

22-24 Μαΐου
Continental στην πίστα Ascari (Ισπανία)

24 Μαΐου
Porsche 911 992 στην Αθήνα

4 Ιουνίου
Opel Corsa ηλεκτρικό

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ
 alexa.com**

 

Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 5
2. www.zougla.gr 7
3. www.protothema.gr 17
4. www.gazzetta.gr 19
5. www.iefimerida.gr 25
6. www.sport24.gr 26
7. www.newsit.gr 27
8. www.tanea.gr 34
9. www.sdna.gr 36
9. www.newsbomb.gr 44
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 62
2. www.drive.gr 209
3. www.gocar.gr 231
4. www.autotriti.gr 239
5. www.caranddriver.gr 247
6. www.autogreeknews.gr 302
7. www.autoblog.gr 711
8. www.4troxoi.gr 757
*όσα βρίσκονται κάτω από τη θέση 1.000
 
Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων

1.www.car.gr 28
2. www.ix.gr 8.277
3. www.carwall.gr 6.075
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 6/5/2019 (18:00)

 

———————————————————————————————-

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
 

Μία εικόνα, είκοσι χρόνια πριν…. Ο Νίκος Διαμαντής (στη μέση) τότε επικεφαλής της Citroen (σήμερα στην ENEOS), μαζί με τον Δημήτρη Παπαγεωργίου (αριστερά) και τον Νάσο Γουμενίδη σε ραδιωφονική εκπομπή στον Αθληνα 98.4

Από δεξιά: Νάσος Γουμενίδης, νίκος Διαμαντής και Δημήτρης Παπαγεωργίου...

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης