Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα. Δεν ξέρω αν το καταλάβατε αλλά πάει και ο… Ιούλιος (29 Αδειάζουν οι πόλεις και βουλιάζουν τα νησιά! Όμορφα πράγματα…σήμερα). Η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και όλες οι μεγάλες πόλεις έχουν αδειάσει και τα νησιά όπως και όλοι οι τουριστικοί προορισμοί βουλιάζουν από κόσμο! Λογικό θα πείτε, καθώς έχουμε ανάγκη από ξεκούραση, από μπάνιο στη θάλασσα και  από… τουρίστες που θα στηρίξουν την ελληνική οικονομία.

Όμως επειδή ένα μεγάλο ποσοστό θα χρησιμοποιήσει στις διακοπές το αυτοκίνητό ή την μοτοσυκλέτα, δεν πρέπει να ξεχνάμε από πριν να έχουμε κάνει έναν απαραίτητο έλεγχο. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί και ιδίως όταν είσαι στις διακοπές είναι ότι χειρότερο να πάθεις ζημιά ή κάτι που θα μπορούσες να το είχες προβλεψει. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε τα θέματα ασφαλείας, ζώνη, κράνος, σωστό δέσιμο αποσκευών κ.πλ.π. όπως και τη συμπεριφορά μας στο δρόμο.

Καλό καλοκαίρι σε όλους...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ποτέ οδήγηση στη ΛΕΑ

Απαράδεκτο ακόμα και σήμερα να οδηγούμε στη ΛΕΑ, απλά και μόνο επειδή… βιαζόμαστε και το μόνο θα Καλό είναι να τηρούμε και λίγο τον ΚΟΚ…πετύχουμε είναι να γλιτώσουμε 10 λεπτά! Ντροπή και γαϊδουριά η κίνηση αυτή που μπορεί να κοστίσει σε ανθρώπινες ζωές.

Μην το ξεχνάτε. Τέλος μην ξεχνάτε και τα όρια ταχύτητα που… υπάρχουν και είναι για να τηρούνται προκειμένου όλοι μας να επιστρέψουμε πίσω στα αγαπημένα μας πρόσωπα.   

Όσοι χρησιμοποιήσετε αυτοκίνητο η μοτοσυκλέτα μεγάλη προσοχή στους δρόμους. Για να επιστρέψουμε όλοι πίσω!

 

Τα λέμε και πάλι τον Σεπτέμβρη

Η αγαπημένη σας στήλη, όπως κάθε… Αύγουστο θα λείπει και θα επιστρέψει τον Σεπτέμβριο, πιο δυνατή, με αποκλειστικές διασταυρωμένες ειδήσεις και θέματα που δεν τα διαβάζετε πουθενά αλλού. Καλό διάβασμα λοιπόν, να περάσετε τέλεια και στην επιστροφή να είμαστε και πάλι εδώ μαζί, να γράφουμε και να σχολιάζουμε την επικαιρότητα γύρω από αυτό που αγαπάμε…

Το μέλλον βρίσκεται εδώ... (στη φωτό το Tesla Model 3)

Πού θα στείλετε τα νέα

Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

 

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!
 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

Ο πρωταθλητής Ελλάδας (κατηγορία Formula Saloon) στις αναβάσεις και Πρόεδρος του Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου Μάριος Ηλιόπουλος είναι από τους λίγους που έχουν περάσει από το χώρο των αγώνων και στηρίζουν με πράξεις τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Αυτή τη φορά βραβεύτηκε από τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο για την προσφορά του στις Κυκλάδες και στα νησιά του Αιγαίου ενώ πρόσφατα τιμήθηκε και για την συνολική του προσφορά στους πληγέντες της καταστροφικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

Γι' ακόμα μία φορά ο Μάριος Ηλιόπουλος τιμήθηκε για την μεγάλη του προσφορά..

———————————————————————————————- 

Στις 18 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί για τρίτη χρονιά ένα πολύ σημαντικό συνέδριο για το αυτοκίνητο και συγκεκριμένα στο Ζάππειο. Ο λόγος για το Connected Cars που αφορά σε θέματα που σχετίζονται με τις σημαντικές αλλαγές που έρχονται στον χώρο του αυτοκινήτου, σε υπηρεσίες, συνδεσιμότητα, διαχείριση στόλου κ.ά. Στο συνέδριο θα μιλήσουν διεθνείς ομιλητές, θεσμικοί φορείς, στελέχη του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως οι: Erik Jonnaert (γενικός γραμματέας ACEA), Μαργαρίτα Αντωνάκη (Γενική Διευθύντρια, Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος), Γιώργος Βασιλάκης (Πρόεδρος Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων), Γιώργος Γιαννής (Διευθυντής του Τομέα Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου), Αγγέλα Μπιτσάνη (Μobility & Automotive Consultant) κ.ά.

———————————————————————————————- 

Η Shell διαθέτει πλέον ένα νέο καύσιμο V-Power με τεχνολογία Dynaflex (όπως την ονομάζει) το οποίο έχει 98 οκτάνια

———————————————————————————————- 

Το πρώτο τεύχος Fleet & Mobility κυκλοφόρησε από την εταιρεία χρονομίσθωσης Autohellas Hertz (διανέμεται δωρεάν) με θεματολογία που δείχνει το μέλλον και ενημέρωση που δίνει κάτι διαφορετικό στον αναγνώστη.  

———————————————————————————————- 
Μας άφησε στα 69 του χρόνια ο Χρήστος Πλεξίδας, ο άνθρωπος που είχε συνδέσει το όνομά του με τους αγώνες Formula 3 στην Ελλάδα. Ήταν πολύ αγαπητός, απλός και με ατελείωτο πάθος για τους αγώνες και τα αυτοκίνητα. Καλό ταξίδι…

Καλό... ταξίδι Χρήστο Πλεξίδα

———————————————————————————————- 
Περισσότερο χρόνο με το ραδιοφωνικό του κοινό θα… ξοδεύει ο Πάρις Ποντίκας τον Αύγουστο. Συγκεκριμένα θα μας κρατά συντροφιά το Σάββατο 13:00-14:00 και την Κυριακή 12:00-14:00, μέσα από την πανελλαδική συχνότητα του Πρώτου Προγράμματος.

Πλήθος κόσμου περνά από το studio του Πρώτου Προγράμματος. Στη φωτό (από αριστερά), Γιώργος Βαρίνος, Πάρις Ποντίκας και Γιώργος Καραγιάννης

———————————————————————————————- 
Δυναμική αποστολή με 10 δημοσιογράφους διοργανώνει η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Audi για το Q3 Sportback στα τέλη Αυγούστου.

———————————————————————————————- 

Συνεχίζει να δημιουργεί ο… γκουρού των 4×4 Στέφανος Αττάρτ. Αυτή τη φορά έχει φτιάξει οχήματα για τους μικρούς μας φίλους που μπορεί ο καθένας να δει στο Attart Off Road Park στην Κερατέα.

Τέτοια οχήματα (βλέπε δεξιά) μόνο ο Στέφανος Αττάρτ κατασκευάζει!

———————————————————————————————- 
Συνεχίζουν τα οδοιπορικά σε ελληνικά νησιά οι συντάκτες του autogreeknews. Αυτή τη φορά προορισμός ήταν η Άνδρος και βρέθηκαν εκεί με τα: Hyundai Tucson, Jeep Compass, Nissan Qashqai και Skoda Scala.

Το καλοκαίρι είναι ιδανικό για εκδρομή στα νησιά...

———————————————————————————————- 
Ο Βαγγέλης Γκούμας απέδειξε γι’ ακόμα μία φορά ότι είναι ρεπόρτερ του… πεζοδρομίου και όχι του γραφείου. Στο πρόσφατο δυστύχημα που ενεπλάκη και σκοτώθηκε ο Αλέξανδρος Ζαχαριάς ήταν αυτός που μας έδειξε πλάνα (στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel) από τις ζημιές του κατεστραμμένου αυτοκινήτου.

Ο Βαγγέλης Γκούμας

———————————————————————————————- 
Συνεργασία με το περιοδικό αυτοκινήτου Quattroruote το οποίο κυκλοφορεί με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος ξεκίνησε ο Άκης Τεμπερίδης.

———————————————————————————————- 

Χορηγός στην φιλανθρωπική εκδήλωση της ΕΛΕΠΑΠ (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκατάστασης Ανάπηρων Παιδιών) που πραγματοποιήθηκε στο Ecali Club ήταν η Σπανός Α.Ε. Παρούσα και η Πρέσβειρα της ΕΛΕΠΑΠ Άννα Βίσση που τραγούδησε για τους καλεσμένους.

Η Πρέσβειρα της ΕΛΕΠΑΠ Άννα Βίσση τραγούδησε για τους καλεσμένους της MINI Σπανός

———————————————————————————————- 
Την Κυριακή 4 Αυγούστου θα κυκλοφορήσει το νέο τεύχος του περιοδικού CAR με εξώφυλλο… Ferrari!

———————————————————————————————- 

To γύρο της Μακεδονίας πραγματοποίησε το Registro Italiano Alfa Romeo, ένας από του σημαντικότερους συλλόγους φίλων της ιταλικής μάρκας. Ο σύλλογος επέλεξε τη χώρα μας για να πραγματοποιήσει αυτήν την ξεχωριστή συνάντηση με κλασικά οχήματα Alfa Romeo, τα οποία για οκτώ ημέρες κινήθηκαν στα μονοπάτια του Αριστοτέλη και του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Alfa Romeo μίας άλλης εποχής

———————————————————————————————- 
Πρόβλημα με τις σελίδες σε Facebook και Instagram αντιμετώπισαν στους 4 Τροχούς την περασμένη εβδομάδα, το ποίο λύθηκε γρήγορα.

———————————————————————————————- 
Και όλο τον Αύγουστο θα μας κρατά συντροφιά μέσα από την ραδιοφωνική συχνότητα 90.4 (Κανάλι 1 στον Πειραιά) ο Στράτος Φωτεινέλης. Να θυμίσουμε πως η εκπομπή του βγαίνει στον αέρα κάθε Τετάρτη και Πέμπτη 6-7 το απόγευμα.

———————————————————————————————- 
Σύσκεψη με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη είχαν στελέχη της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας, με κύριους άξονες συζήτησης τα θέματα που αφορούν στον μηχανοκίνητο αθλητισμό της χώρας μας – μεταξύ των οποίων και το μέλλον του Ράλι Ακρόπολις, του Ιστορικού Ράλι Ακρόπολις και άλλων διεθνών αγώνων. Να θυμίσουμε πως ο Εθνικός μας αγώνας δεν βρίσκεται πλέον ούτε στο καλεντάρι τους WRC ούτε στο ERC.

———————————————————————————————- 
Αναστάτωση έχει προκληθεί στο θεσμό EKO Racing Dirt Games μετά την ένσταση του Γιώργου Ζυμαρίδη κατά του Γιάννη Χεκιμιάν τον οποίο οι αγωνοδίκες έθεσαν εκτός αγώνα, έπειτα από παρατυπίες που βρέθηκαν στο αγωνιστικό του όχημα (ο ίδιος έχει δικαίωμα έφεσης). Την ίδια ώρα η ομάδα “Halivelakis Racing” απέσυρε την συμμετοχή της από το θεσμό…

———————————————————————————————- 
Ένα νέο πρόγραμμα εβδομαδιαίας ενοικίασης και με μοτοσυκλέτες τρέχει η Sixt που δείχνει πως έχει αρχίσει να μπαίνει και πάλι δυναμικά στο χώρο του leasing και της ενοικίασης με νέα προϊόντα.

———————————————————————————————- 
O γνωστός και στο ελληνικό κοινό, αναβάτης Robbie Maddison (είχε κάνει το άλμα με μοτοσυκλέτα στην Ισθμό της Κορίνθου) βρέθηκε στη Μύκονο και οδήγησε τη μοτοσυκλέτα του μέσα στη θάλασσα!

Ο Robbie Maddison οδηγεί στο... νερό!

——————————————————————————————— 
———————————————————————————————-

 

  • Ταξίδια
  • Παρουσιάσεις
  • Εκδηλώσεις 

 

27-28 Αυγούστου
Skoda Kamiq στην Αλσατία

29-30 Αυγούστου
Audi Q3 Sportback στη Γερμανία

3-5 Σεπτεμβρίου
Kia X-Ceed στη Γαλλία

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ
 alexa.com**

 

Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 5
2. www.lifo.gr 6
3. www.zougla.gr 7
4. www.protothema.gr 17
5. www.iefimerida.gr 20
6. www.newsit.gr 21
7. www.gazzetta.gr 23
8. www.tanea.gr 26
9. www.sport24.gr 29
10. www.sdna.gr 31
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 73
2. www.autogreeknews.gr 202
3. www.gocar.gr 227
4. www.autotriti.gr 304
5. www.4troxoi.gr 535
6. www.drive.gr 593
7. www.autoblog.gr 795
*όσα βρίσκονται κάτω από τη θέση 1.000
 
Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων

1.www.car.gr 32
2. www.ix.gr 4.939
3. www.carwall.gr 6.268
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 29/7/2019 (14:00)

———————————————————————————————-

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Το καλοκαίρι δεν είναι ιδανικό μόνο για τις παραλίες αλλά και για το βουνό. Ιδίως αν έχεις και όχημα ελευθέρου χρόνου…

Το κορυφαίο σε πωλήσεις SUV, Nissan Qashqai κάπου στην... Εύβοια

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης