Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα. Η… ρουτίνα ξεκίνησε και πάλι, τα σχολεία άνοιξαν και η κίνηση στους δρόμους πολλαπλασιάστηκε! Τα κεφάλια μέσα όπως γράψαμε και την περασμένη εβδομάδα, Αν δεν βάλουμε όλοι μυαλό όταν οδηγούμε τα δυστυχήματα θα συνεχίσουν να αυξάνονται…οπότε το ρεπορτάζ τρέχει, τα ταξίδια πληθαίνουν μαζί και τα νέα αυτοκίνητα που έρχονται στην Ελλάδα. 

Αυτό που χρειάζεται από όλους μας είναι η προσοχή στο δρόμο γιατί όπως ακούμε καθημερινά τα δυστυχήματα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Με λίγα λόγια δεν βάζουμε μυαλό, δεν προσέχουμε στο δρόμο και τα προβλήματα που έχει ο καθένας τα βγάζει στο συνάνθρωπό του.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να σταματήσουμε τη χρήση κινητού και μάλιστα χωρίς bluetooth και θα πρέπει να έχουμε τα μάτια 14 γιατί εκεί… έξω ο καθένας κάνει ό,τι θέλει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολύ σύντομα θα δούμε νέα πράγματα... (στη φωτό το Nissan Navara και το Yamaha YXZ 1000R)

Πάμε για ένωση

Στα δικά μας τώρα, η στιγμή της ένωσης των δύο συνδέσμων αυτοκινήτων (ΕΣΑ και ΕΣΣΑΜ) ίσως αλλάξει Το ζητούμενο είναι να ανεβαίνουμε όλοι μας επίπεδοπολλά στο χώρο, κάτι που θα μάθουμε σύντομα.

Ας ευχηθούμε να ανέβει το επίπεδο και να δώσουμε μεγαλύτερη βαρύτητα στο ρεπορτάζ, στην αποκλειστικότητα και στην ενημέρωση του κοινού. Τα υπόλοιπα ας τα αφήσουμε για τους… άλλους που ίσως να μην έχουν και θέση στον κλάδο.

Στα της αυτοκίνησης, η ηλεκτροκίνηση εισβάλει δυναμικά και θα αλλάξει πολλά στο πολύ κοντινό μέλλον. Ακόμα και στην Ελλάδα.

Πολύ μεγάλη και σημαντική στιγμή για μία εταιρεία να συνεχίζει την δραστηριότητά της στην Ελλάδα για 50 χρόνια. Στην φωτογραφία από δεξιά: Οδυσσέα Κυριακόπουλος (Επίτιμος Πρόεδρος Μοτοδυναμικής), Βασίλης Σαρημπαλίδης,  Γιάννης Στάνκογλου (ηθοποιός) Eric De Seynes (πρόεδρος της Yamaha Europe) και Πάρης Κυριακόπουλος (Πρόεδρος Μοτοδυναμικής)

Πού θα στείλετε τα νέα

Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

 

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!
 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

Η Ατάκα της Εβδομάδας

 

Εφόσον έχεις δίκιο, θα σε βρει σίγουρα!

———————————————————————————————-

To δελτίο ακροαματικότητας των ραδιοφωνικών σταθμών για το χρονικό διάστημα 17 Ιουνίου έως 8 Σεπτεμβρίου έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αττικής. Δείτε παρακάτω αναλυτικά τα στοιχεία που έχουν ενδιαφέρον καθώς σε πολλούς σταθμούς μεταδίδονται και εκπομπές για το αυτοκίνητο.

———————————————————————————————-

Ολοκληρώθηκε η σύνταξη του καταστατικού με το οποίο θα πορευτούν μαζί ως ένα, ΕΣΑ και ΕΣΣΑΜ. Πλέον απομένει η πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης για να προχωρήσει και τυπικά η ενοποίηση των δύο Συνδέσμων έπειτα από ψηφοφορία των μελών. Σίγουρα πρόκειται για μία ιστορική στιγμή για τον κλάδο του αυτοκινήτου και της μοτοσυκλέτας…

———————————————————————————————-

Πολλά ονόματα παίζουν προκειμένου να αναλάβουν το γραφείο Τύπου του ομίλου Σαρακάκη. Ονόματα που προέρχονται από το χώρο του PR αλλά και το χώρο της δημοσιογραφίας. Προς το παρόν οι υπεύθυνοι συνεχίζουν να βλέπουν υποψήφιους, οπότε αναμένουμε να μάθουμε αυτόν ή αυτήν που θα αναλάβει σε περίπου ένα μήνα…

———————————————————————————————-
Την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, την ημέρα που η Μοτοδυναμική γιόρτασε τα 50 χρόνια Yamaha στην Ελλάδα, ο Γενικός Διευθυντής της Porsche στην Ελλάδα (όπου ανήκει στην Μοτοδυναμική) Θοδωρής Παπαδόπουλος γιόρταζε τα 17 του χρόνια στην ομάδα του ομίλου!

Ο Θοδωρής Παπαδόπουλος (δεξιά) με τον Πρόεδρο της Μοτοδυναμικής Πάρη Κυριακόπουλο και τη σύζυγό του

———————————————————————————————-
Ο Τάκης Θεοχαράκης τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση της Μοτοδυναμικής για τα 50 χρόνια Yamaha στην Ελλάδα.  

Ο Τάκης Θεοχαράκης (δεξιά) με τον Διευθύντοντα Σύμβουλο της Μοτοσυναμικής Σωτήρη Χατζίκο

———————————————————————————————-
Αυξάνουν ακόμα περισσότερο οι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Αυτή τη φορά η σκυτάλη περνά στη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου όπου η εταιρεία που την διαχειρίζεται τοποθέτησε δύο σταθμούς και προσφέρει δωρεάν φόρτιση για τους πρώτους 7 μήνες. Μάλιστα για την κάλυψη των αναγκών πρόσθεσε στο στόλο της και ένα Nissan Leaf.

———————————————————————————————-
Στην 24η Διεθνή Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης της Αθήνας Art Athina 2019, συμμετείχε η Ντένη Θεοχαράκη. Η εκδήλωση έλαβε μέρος στο Ζάππειο Μέγαρο.

———————————————————————————————-

Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο Connected Cars 2019 που διοργανώνεται για 3η συνεχή χρονιά από τη Boussias Communications. Σε αυτό θα μιλήσουν θεσμικοί φορείς, στελέχη του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας όπως και σημαντικές προσωπικότητες από το εξωτερικό.

———————————————————————————————-

Με την στήριξη της Kosmocar αλλά και του zougla.gr συμμετείχε στο φετινό ράλι ΔΕΘ ο Σωκράτης Τσολακίδης. Ο οδηγός από την Θεσσαλονίκη έτρεξε με ένα Skoda Fabia R5.

Το... τέρας με το οποίο έτρεξαν στο 52ο ράλι ΔΕΘ οι Τσολακίδης - Δήμου

———————————————————————————————-
Συνεχίζει τις δυναμικές του εκπομπές στο ραδιόφωνο ο Πάρις Ποντίκας. Τελευταία έκανε ένα μεγάλο αφιέρωμα στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης και από τον… αέρα του Πρώτου Προγράμματος παρέλασαν σχεδόν όλοι οι PR.

Ο Πάρις Ποντίκας

———————————————————————————————-
Μετά την παρουσίαση στο εξωτερικό, η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Mitsubishi διοργανώνει την αντίστοιχη για το Mitsubishi L200 στη Βυτίνα σε διαδρομές που είχαν σχεδιαστεί για την πανευρωπαϊκή παρουσίαση (αν γινόταν στην Ελλάδα!) Η εκδήλωση θα είναι διήμερη και θα χωριστεί σε τρία γκρουπ.

———————————————————————————————-
Ένα νέο πρωτοποριακό αισθητήρα εντοπισμού θέσης στάθμευσης με την ονομασία PLS λανσάρει επί ελληνικού εδάφους το τμήμα Business Development της Bosch Ελλάδας, προκειμένου να δοκιμαστεί σε διάφορα projects «έξυπνη πόλης». Το συγκεκριμένο εντοπίζει κενές θέσεις και ενημερώνει μέσω εφαρμογής!

O αισθητήρας PLS...

———————————————————————————————-
Η εταιρεία Peugeot Γιαννίρης ΑΕ σε συνεργασία με τον Όμιλο Συγγελίδη, έδωσαν βροντερό παρών στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 2019.

———————————————————————————————-
Στη Φρανκφούρτη πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα το πανευρωπαϊκό meeting των PR του VW Group.

———————————————————————————————-
Το ανανεωμένο CH-R παρουσιάζει η Toyota τους επόμενους μήνες. Οι Έλληνες δημοσιογράφοι θα έχουν την ευκαιρία να το οδηγήσουν στην Πορτογαλία το διάστημα 11-12 Νοεμβρίου.

———————————————————————————————-
Ελληνική παρουσίαση ετοιμάζει η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων KIA για το x-ceed επί ελληνικού εδάφους. Περιμένουμε να μάθουμε ποιος θα αναλάβει τη διοργάνωση.

———————————————————————————————-
Καθημερινά 5-6 το απόγευμα θα βρίσκεται στον ραδιοφωνικό αέρα του Θέμα Radio ο Τάκης Τρακουσέλλης.

Ο Τάκης Τρακουσέλλης

———————————————————————————————-
Μονοήμερο με παρουσίαση στο εξωτερικό για το νέο Yaris ετοιμάζει η Toyota τον Νοέμβριο.

———————————————————————————————-

Στο PICK Πάτρας έδωσε βροντερό παρών η αγωνιστική ομάδα Fanny Flutters προκαλώντας… πανικό με τα Legend Cars που έφερε. Καθόλου τυχαίο το γεγονός πως συγκέντρωσε πολύ κόσμο στο περίπτερο της ενώ μαζί της ήταν και ο γνωστός youtuber, Rocket Dust.

Η εικόνα με τον κόσμο μιλά από μόνη της...

———————————————————————————————-

Μία εντυπωσιακή εκδήλωση για τα 50 χρόνια Yamaha στην Ελλάδα διοργάνωσε η εισαγωγική εταιρεία Μοτοδυναμική. Περισσότεροι από 500 καλεσμένοι παρευρέθησαν στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για να γιορτάσουν με τα στελέχη της εταιρείας τη μοναδική αυτή στιγμή. Παρών ο πρέσβης της Ιαπωνίας Yasuhiro Shimizu, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης κ.ά.

Πολύ ψηλό το επίπεδο της οργάνωσης για τα 50 χρόνια Yamaha στην Ελλάδα...

———————————————————————————————-

Η οικογένεια Μερεμετσάκη από την Θεσσαλονίκη είναι από τις… αρχαιότερες που έχει συνεργαστεί με την Yamaha στην Ελλάδα. Σύσσωμη βρέθηκε στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια.

Μπαμπάς, μαμά και τα δύο παιδιά Μερεμετσάκη. Ακολουθούν τα... εγγόνια!

———————————————————————————————-

Μετά την κυκλοφορία του με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος το περιοδικό MotoGP World κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας με πολλά και ενδιαφέροντα θέματα!

———————————————————————————————-

Στο «ράντζο» στο Σοφικό Κορινθίας πραγματοποιήθηκε το 1ο Adventure Meeting που διοργάνωσε το bikeit το τριήμερο 13-15 Σεπτεμβρίου.

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

 

  • Ταξίδια
  • Παρουσιάσεις
  • Εκδηλώσεις 

 

Τέλη Σεπτεμβρίου
BMW X1 Facelift στην Γερμανία

28-30 Σεπτεμβρίου
Motor Festival στο ΟΑΚΑ

1-2 Οκτωβρίου
Mitsubishi L200 στη Βυτίνα

11-12 Νοεμβρίου
Toyota C-HR στην Πορτογαλία

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ
 alexa.com**

 

Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 5
2. www.lifo.gr 7
3. www.zougla.gr 8
4. www.gazzetta.gr 17
5. www.iefimerida.gr 18
6. www.protothema.gr 19
7. www.sport24.gr 22
8. www.newsit.gr 26
9. www.sdna.gr 27
10. www.sport-fm 35
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 72
2. www.autogreeknews.gr 149
3. www.gocar.gr 248
4. www.autotriti.gr 293
5. www.drive.gr 598
6. www.traction.gr 660
7. www.4troxoi.gr 714
8. www.autoblog.gr 842
*όσα βρίσκονται κάτω από τη θέση 1.000 στην Ελλάδα

Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 30
2. www.carwall.gr 6.330
3. www.ix.gr 7.687
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 2/9/2019 (17:00)

———————————————————————————————-

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Διπλή… χαρά με ένα αυτοκίνητο που γράφει ιστορία τα τελευταία 60 χρόνια…

Aπό MINI σε... MINI

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης