Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα. Όπως βλέπετε και διαπιστώνετε ιδίως τις τελευταίες ημέρες, σε αυτή τη χώρα θα πρέπει, «σε… δουλειά να βρισκόμαστε», αλλιώς κάτι μας λείπει.    

Αναφέρομαι στα διάφορα θέματα του αυτοκινήτου και κυρίως της απόσυρσης που ακούγονται τις τελευταίες ημέρες και έχουν αναστατώσει επαγγελματίες αλλά και υποψήφιους πελάτες.

Αεροπλανικές... καταστάσεις στην Τανάγρα με την επιβλητική Ford Mustang

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Να… ‘χαμε, να λέγαμε

Πολύ απλά, αυτοί που σκεφτόντουσαν μία νέα αγορά, ξαφνικά πάγωσαν… Λογικό θα πει κανείς, αφού ο Ό,τι να ‘ναι. Απλά… ανακοινώνουν χωρίς να ξέρουν τοπ πότε και το πώς…πελάτης θα σκέφτεται πως αν περιμένει ίσως κερδίσει κάτι από το ενδεχόμενο εφαρμογής της απόσυρσης.

Το σίγουρο είναι πως ακόμα δεν έχουμε μάθει τι ακριβώς θα ισχύσει (και αν) αλλά και ούτε σε ποια οχήματα θα αφορά το μέτρο. Ακούμε πως αν γίνει κάτι θα αφορά στα ηλεκτρικά αλλά γι’ αυτή την κατηγορία το αγοραστικό κοινό είναι περιορισμένο και οι τιμές πάνω από το μέσο όρο που ξέρουμε.

Με λίγα λόγια αυτό που έχουνε καταφέρει οι υπεύθυνοι είναι να προκαλέσουν αναστάτωση στην αγορά καθώς δεν υπάρχει καμία ΑΠΟΦΑΣΗ. Δυστυχώς θα αργήσει η μέρα που όταν θα μιλά κάποιος υπεύθυνος και μάλιστα δημόσια θα το κάνει μόνο όταν θα έχει έτοιμο το πλάνο…

Μας εκπλήσσουν πάντα οι νέες ιδέες. Και μας αρέσουν!

 

Καλύτερη ψυχολογία

Στα της αγοράς τώρα, όπως θα δείτε και σήμερα υπάρχει πολύ θεματολογία, γιατί η αγορά κινείται. Διαπιστώνουμε πως σιγά – σιγά η ψυχολογία αλλάζει και μαζί επιστρέφουν οι όποιες επενδύσεις στον κλάδο. Αυτό που μένει είναι να γίνει το… μπαμ που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας αλλά και θα αναβαθμίσει τη μισθολογική κατάσταση των επαγγελματιών.

Πού θα στείλετε τα νέα

Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

 

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!
 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

Η Ατάκα της Εβδομάδας

 

Η καταιγίδα πλησιάζει και το λιμάνι κούρσες αραδιάζει…

———————————————————————————————-

Στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί η πανευρωπαϊκή δημοσιογραφική παρουσίαση του νέου Renault Captur. Δημοσιογράφοι από πολλές χώρες θα πάρουν μία πρώτη οδηγική γεύση σε μία ξεχωριστή, όπως μαθαίνουμε, εκδήλωση τον Οκτώβριο!

Η πανευρωπαική παρουσίαση του νέου Renault Captur θα γίνει στην Ελλάδα. Μία ακόμα επιτυχία της εισαγωγικής εταιρείας.

———————————————————————————————-

Η Ντένη Θεοχαράκη συμμετέχει στην 24η Διεθνή Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης της Αθήνας, Art Athina 2019, με την Evripides Art Gallery (στο Ζάππειο Μέγαρο έως τις 26 Σεπτεμβρίου).

Στη φωτό από αριστερά: Κώστας Ευριπίδης της Evripides Art Gallery, Ντένη Θεοχαράκη, εικαστικός και Αντιπρόεδρος και Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος της Teoren Motors A.E., ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης

———————————————————————————————-

Όταν βλέπουμε ότι Έλληνες συμβάλουν στην ανάπτυξη νέων προϊόντων που αφορούν στο αυτοκίνητο, γεμίζουμε με υπερηφάνεια. Ένας εξ αυτών είναι και ο Γιάννης Ρούσσης που εργάζεται για την Kia Motors στη Φρανκφούρτη και είναι υπεύθυνος Marketing & Product Planning για την οικογένεια του Ceed, του Niro και του Picanto.

Ο Marketing & Product Planning της Kia Europe Γιάννης Ρούσσης

———————————————————————————————-

Σχετικά με το Alexa και τις μετρήσεις που κάνει θα πρέπει να διευκρινίσουμε τα εξής απλά και… κατανοητά. Το Alexa ανήκει στην Amazon, ένα brand name πού βρίσκεται σύμφωνα με το Forbes στη θέση Νο4 παγκοσμίως, πίσω από τις, Apple, Google, Microsoft και πάνω από Facebook, Coca Cola και Samsung. Σχετικά με τις μετρήσεις που κάνει, δεν αφορά μόνο σε… κλικς τα οποία ο καθένας μπορεί να αγοράσει, αλλά μετρά ποιοτικά χαρακτηριστικά (πιστό κοινό, χρόνος παραμονής κ.λπ.). Για να το κάνει αυτό πρέπει να έχει πρόσβαση στα analytics του κάθε site και από τη στιγμή που γίνεται αυτό δεν μπορείς να ΚΛΕΨΕΙΣ γιατί τίποτα δεν γίνεται στην τύχη. Με λίγα λόγια δεν μαντεύει, ούτε μαγειρεύει, αλλά αναλύει όλα τα στοιχεία και βγάζει αποτελέσματα. Και αυτό είναι πολύ απλό να το καταλάβει κάποιος με ορισμένες σελίδες που ενώ κερδίζουν έδαφος ξαφνικά… καταρρέουν και εξαφανίζονται!

———————————————————————————————-
Δύο φορτιστές για ηλεκτρικά οχήματα τοποθέτησε στις κεντρικές του εγκαταστάσεις (Κηφισίας 240-242 στο Χαλάνδρι) ο όμιλος Συγγελίδη.

Ετοιμάζεται για... ηλεκτρικές καταστάσεις ο όμιλος Συγγελίδη

 

———————————————————————————————-

Η εταιρεία Xtreme Tuners του Σπύρου Πανόπουλου παίζει πολύ δυνατή… μπάλα με το εξωτερικό. Καθόλου τυχαίο που το γκαράζ της είναι γεμάτο με super cars που έρχονται στην Ελλάδα για να γίνουν καλύτερα. Όπως μαθαίνουμε ετοιμάζει κάτι πάρα πολύ δυνατό που θα μας στείλει… αδιάβαστους!

Δύο (ή... τρία) τερατάκια της xtreme tuners

———————————————————————————————-
Τα τελευταία χρόνια το περιοδικό της έκθεσης αυτοκινήτου (free press) αναλάμβανε η ομάδα του Πέτρου Τριανταφύλλη (Auto Τρίτη). Μετά από 21 χρόνια τα δικαιώματα του επίσημου περιοδικού πηγαίνουν στην ομάδα του Τάκη Τρακουσέλλη (newsauto, CAR), οπότε αναμένουμε να δούμε και τις αλλαγές που θα δούνε όσοι το πάρουν στα χέρια τους.

———————————————————————————————-
Πιστή στο ραντεβού με την… ιπτάμενη ιστορία και συγκεκριμένα με το Athens Flying Week ήταν και φέτος η Ford Motor Hellas η οποία στήριξε το κορυφαίο γεγονός το διήμερο 21-22 Σεπτεμβρίου που διεξήχθη στην αεροπορική βάση της Τάναγρας. Εκτός από… αεροπλάνα, ελικόπτερα και ιπτάμενα αντικείμενα έκαναν την εμφάνισή τους και τα γρήγορα μοντέλα της αμερικάνικης φίρμας, όπως Ford Mustang, Ford Focus ST, αλλά και το νέο Ranger Raptor.

Δυναμικό παρών της Ford σο αεροδρόμιο της Τανάγρας και στο Athens Flying Week

———————————————————————————————-

Την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στο κοινό επί ελληνικού εδάφους πραγματοποίησε το Ford Focus ST (2.3 με 280 ίππους). To είδαμε στο αεροδρόμιο της Τανάγρας στο πλαίσιο του Athens Flying Week.

Το νέο Ford Focus ST έκανε την εμφάνισή του σε ελληνικό έδαφος! (στη φωτό, Βασίλης Σαρημπαλίδης και Γιώργος Σαργιαννίδης)

———————————————————————————————-

Τρίτη αντιπροσωπεία Jaguar – Land Rover θα δούμε σύντομα και όπως φαίνεται το 2020. Αυτή τη φορά θα ανοίξει στη Θεσσαλονίκη καθώς στην Αθήνα υπάρχουν ήδη οι εταιρείες «Σπανός» και «Τζώρτζης». Προς το παρόν δεν έχει κλείσει το deal με τον επιχειρηματία που θα αναλάβει την εκπροσώπηση, με τις συζητήσεις πάντως να βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

———————————————————————————————-

Χρυσός χορηγός στο 3ο Connected Cars Conference ήταν η Sixt που πρόσφατα πέρασε στα χέρια του ομίλου της Μοτοδυναμικής. Η γνωστή εταιρεία rent a car και διαχείρισης στόλου οχημάτων ετοιμάζει εκπλήξεις και μόνο τυχαία δεν ήταν η εμφάνισή της…

Ο Business Development Head της Sixt στην Ελλάδα Γιώργος Λειβαδίτης

———————————————————————————————-

Το Φθινόπωρο ήρθε και μαζί επέστρεψαν και τα 5λεπτα αυτοκινήτου στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100.3. Έτσι κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή ο Άρης Γαλανόπουλος μας ενημερώνει με το δικό του τρόπο.

Ο Άρης Γαλανόπουλος

———————————————————————————————-
Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της Autotec EXPO 2019. Πρόκειται για μία έκθεση που αφορά στον κλάδο, ανταλλακτικών, επισκευής, συντήρησης και φροντίδας επιβατικών και φορτηγών αυτοκινήτων. Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στο Mec Παιανίας και θα συμμετάσχουν 400 brands.

———————————————————————————————-
Το χρονικό διάστημα 9-17 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί η έκθεση αυτοκινήτου της Αθήνας και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό.

———————————————————————————————-

Χορηγός του ευρωπαϊκού συνεδρίου των Διμερών Γερμανικών Επιμελητηρίων με θέμα «Το Όραμα της Ευρώπης», που διοργανώθηκε στην Αθήνα το διήμερο 19-20 Σεπτεμβρίου 2019 ήταν η Kosmocar-Audi.

———————————————————————————————-
Νέα ιστοσελίδα με ψαγμένα νέα και την υπογραφή του Γιώργου Ανδρή. Ο λόγος για το carpress.gr που δίνει έμφαση όχι μόνο σε θέματα αυτοκινήτου αλλά μοτοσυκλέτας και θάλασσας.

———————————————————————————————-
Σε ρυθμούς… προετοιμασίας βρίσκεται η ομάδα του Αντώνης Στιβαχτάρη για την διοργάνωση της δημοσιογραφικής παρουσίασης του νέου Mitsubishi L200 την επόμενη εβδομάδα.

To νέο Mitsubishi L200

———————————————————————————————-

Λίστα με τα μερίδια αγοράς των media αυτοκινήτου του τελευταίου μήνα έφτασε στα mail ανθρώπων του χώρου. Παρακάτω μπορείτε να δείτε και τι ανέφερε σχετικά με τις ιστοσελίδες αυτοκινήτου στην Ελλάδα.

 

———————————————————————————————-

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, διοργάνωσαν τη μεγαλύτερη  “πράσινη” γιορτή της χρονιάς  “Voltάρω”,  στο πάρκο δίπλα στο μνημείο του Μ. Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Το παρών έδωσε και η Nissan με το Leaf.

To ηλεκτρικό Nissan Leaf παίζει... πολύ

———————————————————————————————-
Οι κινήσεις της Shell για πελάτες της μόνο τυχαίες δεν είναι. Αυτή τη φορά τρέχει ένα πρόγραμμα όπου οι καταναλωτές που ανεφοδιάζουν το όχημά τους με τουλάχιστον 20 λίτρα καύσιμο έχουν τη δυνατότητα να κάνουν δική τους μία βάση στήριξης Stayhold Mini ή Metro Medium με Quick Strap με μία μικρή χρέωση…

———————————————————————————————-

Στην Αίγλη Ζαππείου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου το 3ο Connected Cars Conference. Ένα συνέδριο αφιερωμένο στην ηλεκτροκίνηση, την αυτονομία και την κοινή χρήση οχημάτων. Συμμετείχαν περισσότερα από 150 υψηλόβαθμα στελέχη από την Ελλάδα και το εξωτερικό.  

Στο 3ο συνέδριο Connected Cars Conference μίλησε η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων και Δικύκλων Γιώργος Βασιλάκης

———————————————————————————————-

Το τριήμερο 11-13 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το 12ου Φωτογραφικό Ράλι του Hellas Transalp Club. Σύμφωνα με τους οργανωτές το επίκεντρο της οργάνωσης είναι τα Λουτρά Ωραίας Ελένης στο νομό Κορινθίας.

———————————————————————————————-

Ένα νέο πρόσωπο θα κάνει την εμφάνιση του στην φετινή τηλεοπτική χρόνια στο πλευρό του Γιάννου Κατσιμπάρου στην εκπομπή Moto & Bike TV. O λόγος για την Δομινίκη που μετρά 15 χρόνια ενασχόλησης στο μόντελινγκ με παρουσία σε Τόκιο, Νέα Υόρκη και Λονδίνο. Παρόλα η αγάπη της για τους δύο τροχούς δεν κρύβεται και έτσι θα την απολαμβάνουμε στη μικρή οθόνη. Η εκπομπή ξεκινά τον Οκτώβριο και θα βρίσκεται στον αέρα για 7η συνεχή χρονιά.

Ο Γιάννος Κατσιμπάρος και η Δομινίκη...

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

 

  • Ταξίδια
  • Παρουσιάσεις
  • Εκδηλώσεις 

 

27-29 Σεπτεμβρίου
Autotec EXPO στο Mec Παιανίας (έκθεση ανταλλακτικών κ.λπ.)

28-30 Σεπτεμβρίου
Motor Festival στο ΟΑΚΑ

1-2 Οκτωβρίου
Mitsubishi L200 στη Βυτίνα

9 Οκτωβρίου
VW Passat στην Αθήνα

11-12 Νοεμβρίου
Toyota C-HR στην Πορτογαλία

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ
 alexa.com**

 

Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 5
2. www.ligfo.gr 6
3. www.zougla.gr 7
4. www.protothema.gr 16
5. www.gazzetta.gr 17
6. www.iefimerida.gr 20
7. www.sport24.gr 24
8. www.newsit.gr 25
9. www.sdna.gr 27
10. www.sport-fm 34
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 81
2. www.autogreeknews.gr 145
3. www.autotriti.gr 218
4. www.gocar.gr 250
5. www.autoagora.gr 399
6 www.drive.gr 526
7. www.4troxoi.gr 577
8. www.autoblog.gr 683
9. www.traction.gr 724
*όσα βρίσκονται κάτω από τη θέση 1.000 στην Ελλάδα
 
Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 30
2. www.carwall.gr 5.631
3. www.ix.gr 6.818
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 23/9/2019 (15:00)

———————————————————————————————-

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Πρωταθλητής Ελλάδος Ράλι για το 2019 είναι ο Γιώργος Κεχαγιάς ο οποίος έτρεξε στο φετινό θεσμό έχοντας δίπλα του τον Μάριο Τσαούσογλου και όπλο ένα Ford Fiesta R5…

Ο αγώνας στη Φθιώτιδα ανέδειξε νέο πρωταθλητή Ελλάδος!

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης