Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Το σίγουρο είναι πως από καιρό καλά θα τα πάμε, οπότε τα υπόλοιπα έχουν να κάνουν με την καλή διάθεση που έχουμε αλλά και τα… απρόοπτα που θα συναντήσουμε. 

Το καλοκαίρι... φεύγει ή είναι ακόμα εδώ;

Ανάκαμψη…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ευχάριστο είναι πως η εικόνα της αγοράς δείχνει σημάδια ανάκαμψης και αυτό είναι καλό για… όλους διότι Πλέον κοιτάμε μπροστά και αφήνουμε τα άλλα στην άκρη…η κατάσταση του κλάδου δείχνει και την γενικότερη εικόνα της οικονομίας ενός κράτους. Το σίγουρο είναι πως περιμένουμε να δούμε καλύτερες ημέρες, τόσο από… φορολογικής πλευράς όσο και αντιμετώπισης του κλάδου.

Το έχω γράψει πολλές φορές αλλά θα το γράψω και πάλι, πως κάθε κίνηση προς το καλύτερο είναι ευπρόσδεκτη αλλά στην ώρα της και όχι όποτε ο καθένας θέλει να κερδίσει την εύνοια του κόσμου. Αν είναι να γίνει κάτι, ας γίνει χωρίς να το φωνάζουν οι Κυβερνώντες. Και το λέω αυτό διότι έχουμε πραγματικά μπουχτίσει από λόγια, άρα το μόνο που μένει είναι πράξεις!

Μαζί με τον Σπύρο Ρέκκα στην Πορτογαλία όπου βρεθήκαμε για την παροουσίαση του νέου Peugeot 208

Η ιστορία γράφει…

Μπουχτίσαμε επίσης από τις πρωτιές και τις κολεγιές που βλέπουμε στο χώρο που αντί να κοιτάζει τον αναγνώστη κοιτάζει πως θα βγάλει το μάτι του άλλου ή να του πάει κόντρα. Η ιστορία το τι κάνει ο καθένας αργεί να φανεί αλλά να είστε σίγουροι πως όταν φαίνεται αναγνωρίζεται. Το ζητούμενο είναι από ποιους αναγνωρίζεται!

Πού θα στείλετε τα νέα

Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

 

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!
 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

Η Ατάκα της Εβδομάδας

 

Το Grande Sicilia κούρσες ξεφορτώνει και η πιάτσα πρακτικές μαφίας δεν… σηκώνει !

———————————————————————————————-

Ο αναγνώστης της στήλης Γιώργος Περιβολάρης με αφορμή το θανατηφόρο που συνέβη στη ΛΕΑ της Εγνατίας οδού πριν από λίγες ημέρες μας έστειλε μερικές επισημάνσεις που σίγουρα πρέπει να έχουμε όλοι στην άκρη του μυαλού μας.

  • Δυστυχώς αποτελεί πλέον κανόνα να μην χρησιμοποιούμε τα φλας για να στρίψουμε. Παρομοίως σε σήραγγες δεν ανάβουμε τα φώτα πορείας. Οι εξαιρέσεις ελάχιστες! Προφανώς οι οδηγοί πιστεύουν ότι θα πληρώσουν  ΔΕΗ (ή δεν έχουν λεφτά για να αλλάξουν  λάμπες);
  • Οι  δάσκαλοι οδήγησης μάς έλεγαν παλιά: Όπου υπάρχει «συνεχόμενη  διαγράμμιση»  θα θεωρείς  ότι είναι «τοίχος».
  • Όποτε κοιτάω πίσω μου έχω την μόνιμη αίσθηση ότι με καταδιώκουν!  Γιατί  άραγε;
  • Έκανα το λάθος να σταματήσω σε διάβαση για να περάσουν μαθητές και έπεσε πάνω μου ένα «σχολικό»!
  • Όσο για τα κινητά, οδήγηση με συσκευή κολλημένη στο αριστερό αυτί, το κεφάλι να ακουμπά στο παράθυρο και αδιαφορία τι «τρέχει» αριστερά. Τους έχει πει κάποιος ότι τον αριστερό και  τον  μπροστινό τον προσέχεις;
  • Στις  εξόδους της Αττικής αλλά και της  εθνικής οδού  συνεχώς στρίβουν εισβάλλουν στη  ΛΕΑ  ακόμα και χωρίς  ορατότητα εμπρός. Αν υπάρχει σταματημένο όχημα τότε ο Θεός (που βαρέθηκε κι αυτός) καλείται να βάλει το χέρι του.
  • Πληροφοριακά στην Ιαπωνία και στις διαβάσεις υπάρχει κουβαδάκι με μικρά κόκκινα σημαιάκια και αντίστοιχο κουβαδάκι υπάρχει απέναντι. Μπροστά μου λοιπόν  έπαιρνε το παιδάκι  τού δημοτικού  ένα σημαιάκι, σήκωνε το χέρι του, σταματούσαν οι οδηγοί, περνούσε τη διάβαση  και  άφηνε το σημαιάκι  στο  απέναντι κουβαδάκι. Εδώ ούτε να το διανοηθούμε (θα κλέψουν τα σημαιάκια μαζί με τα κουβαδάκια). Όμως αυτό παραπέμπει στο καθαυτό πρόβλημα που είναι ή εκμάθηση της κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία πού το ακούμε από παιδιά αλλά ποτέ δεν έγινε.

———————————————————————————————-

O Δημήτρης Παπαδάκος είναι τα τελευταία χρόνια επικεφαλής της Pirelli στην Ιαπωνία και είναι ο Έλληνας που παρέδωσε το ελαστικό στον Poleman του γκραν πρι της Formula 1 της Ιαπωνίας Sebastian Vettel. Είναι μεγάλη η χαρά να βλέπουμε σημαντικούς ανθρώπους σε υψηλές θέσεις να φιγουράρουν δίπλα σε κορυφαίους αθλητές.

Ο Δημήτρης Παπαδάκος παραδίδει το ελαστικό στον Poleman του GP της Ιαπωνίας, Sebastian Vettel

———————————————————————————————-

Μπορεί οι συναντήσεις να έγιναν μέσα στο καλοκαίρι με σκοπό να βρεθεί μία κοινή συνιστώσα για να υπάρξει ένωση ΕΣΑ και ΕΣΣΑΜ, όμως το θέμα κάπου έχει… παγώσει. Οι περισσότεροι αναρωτιούνται γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη καθυστέρηση και με το δίκιο τους.

———————————————————————————————-

Τον 5ο συνεχόμενο τίτλο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων και στην πιο δύσκολη κατηγορία Formula Saloon κατέκτησε ο Μάριος Ηλιόπουλος με Ford Escort. Να σημειώσουμε πως ο «Μάριο» τρέχει στον κορυφαίο θεσμό έχοντας πάνω στο αυτοκίνητό του αυτοκόλλητα του zougla.gr

Ο Μάριος Ηλιόπουλος πανηγύρισε τον τίτλο με τον αρχιμηχανικό του Μελέτη Καρατεκίδη, όλη την ομάδα και φίλους!

———————————————————————————————-

Πολλές πανελλαδικές παρουσιάσεις αναμένεται να δούμε στην έκθεση αυτοκινήτου της Αθήνας το Νοέμβριο. Για φέτος θα δούμε μοντέλα από τις εταιρείες (με τη σειρά που θα μπαίνει κάποιος στην έκθεση): Ford, Kia, BMW, Mercedes, Peugeot, Renault, Dacia, Nissan, SEAT, Mazda, Opel, DS Automobile, VW, Hyundai, Fiat, Alfa Romeo, Jeep, Volvo, Mini, Subaru και Skoda.

———————————————————————————————-

Ένα ξεχωριστό τεχνολογικό συνέδριο πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα Hewlett Packard Enterprise και συγκεκριμένα το Discover More Athens. Συγκεκριμένα στις 9 Οκτωβρίου ο Ian Henderson (Chief Technologist της HPE) ήρθε από τον μαγικό κόσμο της Formula 1 και ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο τα δεδομένα έφεραν την Mercedes-AMG Petronas στην κορυφή του πιο δημοφιλούς μηχανοκίνητου αγωνίσματος.

O Ian Henderson (δεύτερος από δεξιά) μαζί με μέλη της Fanny Flutters Racing Tema Κώστα Παπαδημητρίου (δεξιά) και Δήμο Αρχοντούλη (δεύτερος από αριστερά). Μαζί τους και ο Γιώργος Καραμέρης (αριστερά)

———————————————————————————————-

Για τρίτη συνεχή χρονιά η Mercedes-Benz Ελλάς Α.Ε.Ε. ήταν η μοναδική εταιρεία αυτοκινήτων που βρέθηκε στo «Top 20» της μεγαλύτερης έρευνας εταιρικής φήμης «Most Admired Companies 2019» του περιοδικού Fortune στην Ελλάδα. Συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους στον κλάδο της όπου κατατάχθηκε πρώτη, ενώ βρέθηκε στη 14η θέση των πιο αξιοθαύμαστων επιχειρήσεων ανεξαρτήτως κλάδου στη χώρα μας.

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Mercedes-Benz Ελλάς Ιωάννης Καλλίγερος, παραλαμβάνει την τιμητική πλακέτα από την Αναστασία Παρετζόγλου (Fortune Brand Manager)

———————————————————————————————-

Στην Πορτογαλία ταξίδεψαν οι Έλληνες δημοσιογράφοι για να πάρουν μία πρώτη οδηγική γεύση από το νέο Peugeot 208. Μαζί τους ταξίδεψαν ο Μάνος Εμμανουήλ (διευθυντής Marketing) και Κορίνα Βαλυράκη (διευθύντρια επικοινωνίας).

Φωτογραφίες από την παρουσίαση του νέου 208 στην Πορτογαλία. Κάτω αριστερά: Βασίλης Σαρημπαλίδης, Άρης Γαλανόπουλος, Σπύρος Ρέκκας, Κορίνα Βαλυράκη, Κώστας Φούζας, Γιάννης Λημναίος και Μιχάλης Γεωργιάδης. στη φωτό κάτωω δεξιά ο Μάνος Εμμανουήλ

———————————————————————————————-

Ο Αχιλλέας Αναστασόπουλος είναι ο νέος συνεργάτης του gocar.gr

Ο Αχιλλέας Αναστασόπουλος

———————————————————————————————-

Μετά από 6 χρόνια συνεργασίας με το Traction ο Νώντας Δουζίνας αποχωρεί για νέες εμπειρίες, όπως ο ίδιος ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

O Νώντας Δουζίνας

———————————————————————————————-

Πολύ έντονες συζητήσεις γίνονται τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την ανάληψη διοργάνωσης – παρουσίασης νέου μοντέλου που θα δούμε σύντομα στους δρόμους. Πρόκειται για ένα θέμα που θα απασχολήσει σοβαρά τον κλάδο και θα επανέλθουμε…

———————————————————————————————-

Ξεκίνησε το καραβάνι με τα Mitsubishi L200 που θα αλώσουν την Ελλάδα από την Αλεξανδρούπολη μέχρι και την Κρήτη! Την διοργάνωση έχει αναλάβει ο Αντώνης Στιβαχτάρης και η ομάδα του.

H νέα γενιά του L200

———————————————————————————————-

Ο Θωμάς Παπαπάσχος με την Driving Academy διοργάνωσαν στην πίστα των Μεγάρων την εκδήλωση ‘BMW M Driving Experience’ της εταιρείας Σπανός ΑΕ.

Ο Θωμάς Παπαπάσχος

———————————————————————————————-

Συνάντηση με στελέχη της αγοράς του αυτοκινήτου είχε η ομάδα του newsauto – CAR magazine την περασμένη εβδομάδα. Μεταξύ άλλων ο Τάκης Τρακουσέλλης ανακοίνωσε πως σε ένα χρόνο τα Μέσα στα οποία είναι επικεφαλής θα βγάζουν τα δικά τους βραβεία όπως άλλωστε ισχύει και με άλλα περιοδικά.

———————————————————————————————-

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του ανανεωμένου VW Passat το οποίο δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι Μέσων είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν αλλά και να μάθουν λεπτομέρειες γι’ αυτό. Μάλιστα οι παρουσιάσεις έγιναν σε τέσσερα μικρά γκρουπ έτσι ώστε να μπορούν οι συμμετέχοντες να ρωτήσουν αλλά και να αλλάξουν απόψεις με τους ανθρώπους της μάρκας.

To ανανεωμένο VW Passat βρίσκεται ήδη στους ελληνικούς δρόμους (στη φωτό με τον Πάρι Ποντίκα)

———————————————————————————————-

Πέντε κορυφαίοι παίκτες της Euroleague Basketball, μεταξύ αυτών ο Νίκος Παππάς του Παναθηναϊκού και ο Γιώργος Πρίντεζης του Ολυμπιακού βρέθηκαν στο αυτοκινητοδρόμιο της πόλης των Σερρών για ένα γύρισμα που αφορά σε video που θα προβληθεί σε όλη την Ευρώπη. Ανάμεσά τους και ο Γιώργος Καραμέρης που τους εκπαίδευσε έτσι ώστε να κινηθούν γρήγορα και με ασφάλεια στην πίστα.

Τηλεοπτικό γύρισμα της Euroleague στην πίστα των Σερρών!

———————————————————————————————-
Η Volvo παρουσιάζει το νέο αμιγώς ηλεκτρικό XC40 και την παγκόσμια πρώτη παρουσίαση θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οnline ζωντανά και στην Ελλάδα την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στις 19:30. Για να συντονιστείτε πατήστε ΕΔΩ

———————————————————————————————-

Η νέα πιο εύχρηστη και σύγχρονη ιστοσελίδα της anytime βρίσκεται ήδη στον αέρα.

———————————————————————————————-

Η Lexus ήταν στο πλευρό της Μαίρης Κατράντζου και του συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» ως χορηγός του φιλανθρωπικού fashion show που πραγματοποιήθηκε στον ναό του Ποσειδώνα πριν από λίγες ημέρες. Η παγκοσμίως φήμης σχεδιάστρια πραγματοποίησε τη συγκεκριμένη επίδειξη μόδας για να ενισχύσει το έργο του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», ο οποίος γιορτάζει φέτος 30 χρόνια από την ίδρυσή του.

H παγκοσμίου φήμες σχεδιάστρια Μαίρη Κατράντζου

———————————————————————————————-

Και επίσημα πλέον η εισαγωγική εταιρεία Teoren Motors Α.Ε. έκανε γνωστή τη συνεργασία της με την εταιρεία Automotivo ΑΒΕΕ. η οποία προστέθηκε πρόσφατα στο δίκτυο των εξουσιοδοτημένων διανομέων και επισκευαστών των Renault και Dacia.

———————————————————————————————-

Τριάντα χρόνια βρίσκεται στο τηλεοπτικό αέρα για τον Στράτο Φωτεινέλη που συνεχίζει ακάθεκτος την παρουσία του με τρεις εκπομπές!

O Στράτος Φωτεινέλης

———————————————————————————————-

Ο Κώστας Νικολακόπουλος είναι καλεσμένος στην εκπομπή «Πάνω από τα Όρια», του Στράτου Φωτεινέλη. Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Attica TV το Σάββατο στις 18:00.

Στράτος Φωτεινέλης (αριστερά) και Κώστας Νικολακόπουλος

———————————————————————————————-

Στο Βόλο πραγματοποιήθηκε (27-29 Σεπτεμβρίου) η 1η πανελλήνια συνάντηση φίλων του Nissan Qashqai. Πάρτε μία γεύση παρακάτω από την εκδρομή των μελών του club.

———————————————————————————————-

Η JX NIPPON OIL διοργάνωσε με επιτυχία το ENEOS ALPINE TOUR 2019 όπου συμμετείχαν αναβάτες από την Ευρώπη και την Ελλάδα.

———————————————————————————————-

Τα μέλη του πολύ δυναμικού Club TwoWheelsOnly βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Χαλκί της Νάξου για να συζητήσουν για την εκδρομή που ετοιμάζουν το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου στην Κρήτη.

———————————————————————————————-
H COSMOTE TV βρέθηκε για πρώτη φορά σε ένα ασιατικό Grand Prix (εκτός του Κατάρ) και ο Δημήτρης Διατσίδης είχε την ευκαιρία να έχει τις αποκλειστικές τηλεοπτικές δηλώσεις του Βαλεντίνο Ρόσι για την αντικατάσταση του αρχιμηχανικού του.

Ο Δημήτρης Διατσίδης σε άλλη μία αποκλειστική συνέντευξη με τον Βαλεντίνο Ρόσι

 

———————————————————————————————-

———————————————————————————————-

 

  • Ταξίδια
  • Παρουσιάσεις
  • Εκδηλώσεις 

 

14-15 Οκτωβρίου
VW T-Roc R στη Γαλλία

18 Οκτωβρίου
Renault Clio στην Αθήνα

23 Οκτωβρίου
Anytime στην Αθήνα

24 Οκτωβρίου
Kia Xceed στην Αθήνα

29-30 Οκτωβρίου
Renault Captur στη Αττική (πανευρωπαϊκή παρουσίαση)

11-12 Νοεμβρίου
Toyota C-HR στην Πορτογαλία

22-23 Νοεμβρίου
Mercedes GLB στην Ισπανία

28-29 Νοεμβρίου
Opel Corsa στην Κροατία

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ
 alexa.com**
 

Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 5
2. www.lifo.gr 6
3. www.zougla.gr 8
4. www.protothema.gr 16
5. www.iefimerida.gr 19
6. www.gazzetta.gr 20
7. www.newsit.gr 25
8. www.sport24.gr 26
9. www.sdna.gr 28
10. www.newsbeast.gr 32
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 90
2. www.autogreeknews.gr 129
3. www.autotriti.gr 208
4. www.gocar.gr 232
5. www.autoagora.gr 318
6 www.drive.gr 440
7. www.4troxoi.gr 506
8. www.autoblog.gr 592
9. www.traction.gr 842
10. www.caranddriver.gr 845
11. www.caroto.gr 934
*όσα βρίσκονται κάτω από τη θέση 1.000 στην Ελλάδα
 
Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων

1.www.car.gr 29
2. www.ix.gr 4.149
3. www.carwall.gr 7.210
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 14/10/2019 (13:00)

———————————————————————————————-

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Τελικά ο Διονύσης Λιβέρης οδηγεί… πρώτος το Tesla; Αν έχεις χιούμορ τα βλέπεις πάντα με άλλο μάτι!

Ο Διονύσης Λιβέρης

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης