Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα! Ανοιξιάτικος σήμερα ο καιρός και σε συνδυασμό με την ηλιοφάνεια (τουλάχιστον στην Αθήνα)  η διάθεση μας είναι ανεβασμένη.

Το 2020 θα είναι ένα διαφορετικό έτος για όλη την αυτοκινητοβιομηχανία…Όπως γράψαμε και την περασμένη εβδομάδα η αγορά πάει καλά αλλά η χρονιά όπως δείχνει κρύβει μεγάλες εκπλήξεις και λίγοι είναι αυτοί που κοιμούνται ήσυχα τα βράδια με τις αλλαγές που έρχονται.  

Νέα φορολογία, ηλεκτροκίνηση, ρύποι, αύξηση στις τιμές, μειωμένες παραγωγές και άλλα σημαντικά θέματα απασχολούν πολύ την πιάτσα και σίγουρα θα επηρεάσουν την αγορά. Μένει να δούμε σε τι βαθμό και κατά πόσο θα μπορέσει με αυτές τις… τρικλοποδιές η πολύπαθη αγορά αυτοκινήτου να πάει μπροστά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο γυρίζεις... μυρίζεις (στη φωτό το VW Amarok V6 Aventura)

Όλοι.. ψάχνονται

Το θετικό για όσους θέλουν να αγοράσουν καινούργιο αυτοκίνητο είναι πως η μέτρηση των ρύπων θα γίνεται με το παλιό σύστημα οπότε και δεν θα υπάρχει επιβάρυνση τουλάχιστον στα τέλη κυκλοφορίας.

Όπως θα διαβάσετε σήμερα, υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στον κλάδο του αυτοκινήτου κάτι που δείχνει πως οι εταιρείες αλλά και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι… ψάχνονται.

Προσοχή στις... σφήκες. Ποτέ δεν ξέρεις από πού θα σου κάνουν... εμφάνιση!

Πού θα στείλετε τα νέα

Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!
 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

Η Ατάκα της Εβδομάδας

 

Ο μόνος άνθρωπος που δεν κάνει λάθη είναι αυτός που δεν κάνει τίποτα…

———————————————————————————————-

Spyros Panopoulos Automotive ονομάζεται η εταιρεία που κατασκευάζει το πρωτότυπο ελληνικό υπερ-αυτοκίνητο με την ονομασία CHAOS. Το συγκεκριμένο δεν υπάρχει μόνο στα… λόγια και στα χαρτιά καθώς εδώ και 1,5 περίπου χρόνο παίρνει σάρκα και οστά σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, υπό την επίβλεψη του Σπύρου Πανόπουλου. Ήδη έχει φτιαχτεί πάνω από το 70% του οχήματος το οποίο έχει σχεδιαστεί και φτιάχνεται στην Ελλάδα από Έλληνες μηχανικούς! Όπως μαθαίνουμε ακόμα και οι… ζάντες είναι ελληνικές!

Ο Σπύρος Πανόπουλος και πίσω του το υπερ-αυτοκίνητο που ετοιμάζει...

———————————————————————————————-

Μετά από 7 χρόνια στις εγκαταστάσεις της αίθουσας ξιφασκίας στο πρώην ανατολικό αεροδρομίου στο Ελληνικό, η έκθεση αυτοκίνητου, μετακομίζει. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επόμενη έκθεση που είναι προγραμματισμένη για τον ερχόμενο Οκτώβριο θα φιλοξενηθεί στο Metropolitan EXPO στο αεροδρόμιο.

———————————————————————————————-

Τρία γραφεία του εξωτερικού (από Γερμανία όπως μαθαίνουμε) κατέβασαν… προσφορές για εκδήλωση που αφορά σε επαγγελματικά οχήματα της VW και θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο. Δύο από τα τρία γραφεία έχουν προτείνει την Ελλάδα και αν όλα συμφωνηθούν, επίκεντρο θα είναι το Λαγονήσι το οποίο πληροί τις προδιαγραφές που έχει θέσει η «μαμά» εταιρεία. Αν ολοκληρωθεί η συμφωνία ο κόσμος που θα επισκεφτεί τη χώρα μας θα φτάσει τα 7.000 άτομα!

Το VW Caddy θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εκδήλωση...

———————————————————————————————-

Το WLTP, οι ρύποι και οι μειωμένες παραγωγές των εργοστασίων δημιουργούν θέματα διαθεσιμότητας και στην ελληνική αγορά με αποτέλεσμα πολλά στελέχη να είναι προβληματισμένα και να αναζητούν λύσεις. Όπως φαίνεται η φετινή χρονιά θα είναι πολύ δύσκολη για την αγορά, ωστόσο με τόσα που έχει περάσει στη χώρα μας είναι σίγουρο πως τα ικανά στελέχη θα αντέξουν, όχι μόνο τα προβλήματα και την πίεση αλλά θα φέρουν και αποτελέσματα…

———————————————————————————————-

Τη θέση του επικεφαλής στη μάρκα VW αναλαμβάνει από την επόμενη εβδομάδα ο Νικόλας Πρέζας, ο οποίος μέχρι την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου θα βρίσκεται στη θέση του γενικού διευθυντή επιβατικών αυτοκινήτων της Mercedes Benz. Η είδηση έγινε γνωστή με εσωτερική ενημέρωση που υπήρξε στην εισαγωγική εταιρεία…

O Νίκος Πρέζας

———————————————————————————————-

Τη γενική διεύθυνση του After Sales στον Όμιλο Kosmocar (Audi, Skoda, VW, κ.λπ.) αναλαμβάνει ο Θανάσης Κονιστής, μετά την εσωτερική του μετακίνηση από την VW.

Ο Θανάσης Κονιστής ετοιμάζεται να βάλει τη δικη του πινελιά στο κομμάτι του after sale του Ομίλου Kosmocar

———————————————————————————————-

Μετά από 12 επιτυχημένα χρόνια ως επικεφαλής After Sales του ομίλου Kosmocar αποχωρεί από την εταιρεία, ο Κώστας Οικονόμου.

Ο Κώστας Οικονόμου

———————————————————————————————-

Το Abaton Island Resort & Spa hotel θα φιλοξενήσει τους δημοσιογράφους της πανευρωπαϊκής παρουσίασης που θα ταξιδέψουν στην Κρήτη τον Μάρτιο για τη νέα γενιά της Skoda Octavia.

H Skoda Octavia θα παρουσιαστεί στο πολυτελές ξενοδοχείο της Κρήτης Abaton Island Resort & Spa hotel

———————————————————————————————-

Μέχρι τέλος της εβδομάδας θα ανακοινωθεί (εσωτερικά και με δελτίο Τύπου) ποιος θα αναλάβει τα καθήκοντα του επικεφαλής των επιβατικών της Mercedes Benz Hellas μετά την αποχώρηση του Νικόλα Πρέζα. Μην ξεχνάμε πως πρόκειται για πολυεθνική εταιρεία και τέτοιες περιπτώσεις χρειάζονται χρόνο και εγκρίσεις…

Τι επόμενες ημέρες θα μάθουμε ποιος θα αναλάβει το τιμόνι της Mercedes (ως γενικός διευθυντής) στην Ελλάδα...

———————————————————————————————-

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψαν σήμερα στην εισαγωγική εταιρεία των οχημάτων Mercedes και το φλουρί πήγε στην… Mercedes Benz Hellas! Όπως μάθαμε το πρώτο κομμάτι της πίττας ήταν του Χριστού, το δεύτερο της εταιρείας, το τρίτο του Χαμόγελου του Παιδιού, των διαφόρων τμημάτων κ.λπ.

———————————————————————————————-

Μπαμπάς έγινε εδώ και λίγες ημέρες ο Γενικός Διευθυντής της Audi Νικόλας Μπέρναρντ, που είναι παντρεμένος με την επιχειρηματία Ιωάννα Τζώρτζη. Το νέο μέλος της οικογένειας είναι θηλυκού… γένους!

Ο Νικόλας Μπέρναρντ

———————————————————————————————-

Συνέντευξη στον Σπύρο Ρέκκα και στην εφημερίδα Real News έδωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota Hellas Άρης Αραβανής. Διαβάστε παρακάτω όσα δήλωσε για την εταιρεία αλλά και πολλά θέματα που απασχολούν την αυτοκίνηση.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ

———————————————————————————————-

Αύξηση της τάξης του 6,6% (369 αυτοκίνητα) σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων τον Ιανουαρίου συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, ποσοστό που δείχνει πως ο κόσμος έχει αρχίσει και πάλι να… ψάχνεται.

———————————————————————————————-
Το 61,9% έφτασαν οι λιανικές πωλήσεις τον Ιανουάριο έναντι ποσοστού 38,1% που ήταν οι εταιρικές ταξινομήσεις επί του συνόλου της αγοράς.

———————————————————————————————-

Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του νέου Ford Puma. Οι δημοσιογράφοι και οι εκπρόσωποι Μέσων θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το νέο Crossover από κοντά και να πάρουν γεύση από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης, όπου εκεί θα γίνει και η παρουσίαση, από τα στελέχη της μάρκας.

To νέο Ford Puma

———————————————————————————————-

Το insurancemarket.gr θα υποστηρίξει φέτος τον 12ο δια-πανεπιστημιακό διαγωνισμό επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, εnnovation 2019. Να σημειώσουμε πως το εnnovation αποσκοπεί στην προώθηση νέων επιχειρηματικών ιδεών που βασίζονται στην καινοτομία, τις νέες τεχνολογίες, την ανταγωνιστικότητα στην παγκόσμια αγορά και την αειφόρο ανάπτυξη ενώ διοργανώνεται από 20 πανεπιστήμια σε Ελλάδα και Κύπρο, με την υποστήριξη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

———————————————————————————————-

Επί ελληνικού εδάφους  βρίσκεται ήδη η νέα γενιά του Mitsubishi Space Star, η διάθεση του οποίου θα ξεκινήσει σε έναν περίπου μήνα.

Τα πρώτα Mitsubishi Space Star στα logistics της εταιρείας

———————————————————————————————-

Στα Μέσα Μαρτίου και συγκεκριμένα στην Μαγιόρκα θα διεξαχθεί η δημοσιογραφική παρουσίαση του VW T-Roc cabriolet. Ακόμα δεν γνωρίζουμε πόσοι θα ταξιδέψουν από την Ελλάδα για να το οδηγήσουν…  

To VW T-Roc cabriolet

———————————————————————————————-

Η δημοσιογραφική παρουσίαση του Ford Puma θα είναι μονοήμερη (εντός Αττικής) και θα διεξαχθεί σε δύο γκρουπ.

———————————————————————————————-

Παππούς έγινε σήμερα τα ξημερώματα ο γκουρού των 4×4 Στέφανος Αττάρτ. Η κόρη του Άννα Αττάρτ (παντρεμένη με τον Νίκο Κανδρή) γέννησε ενα υγιέστατο αγοράκι.

Ο Στέφανος Ατταρτ έγινε παππούς για πρώτη φορά

———————————————————————————————-

Το διάστημα 19-22 Μαρτίου θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη το automotofestival.

———————————————————————————————-

Στην Ιταλία βρέθηκε ο Τρύφωνας Αλεξόπουλος (carguysgr) μέσω της… Lenovo και είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί τα γραφεία της Dallara Racing…

O Τρύφωνας Αλεξόπουλος

———————————————————————————————-

Στην Γερμανία θα πραγματοποιηθεί η δημοσιογραφική παρουσίαση των Mercedes-Benz Vito και eVito στην οποία θα παρευρεθούν και Έλληνες δημοσιογράφοι.

———————————————————————————————-

To διάστημα 27-29 Μαρτίου το Alfisti.gr διοργανώνει στο αυτοκινητοδρόμιο Σερρών 3ημερο track-day για τους ιδιοκτήτες αλλά και φίλους της ιταλικής φίρμας…

———————————————————————————————-

Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας θα κόψουν οι οδηγοί αγώνων αυτοκινήτου και συγκεκριμένα την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου στα πολυτελή γραφεία τους στον Πειραιά.

Φωτογραφία από την παλαιότερη κοπή της πίτας στα γραφεία του ΣΟΑΑ

———————————————————————————————-

Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου μεταδόθηκε από το STAR Channel το τελευταίο επεισόδιο του τηλεοπτικού Traction όπου ο Κώστας Στεφανής είχε καλεσμένο τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο, ένας εκ των τριών κριτών του Master Chef. Όσοι δεν το προλάβατε μπορείτε να το παρακολουθήσετε παρακάτω:

 

———————————————————————————————-

Με φόντο τα ιστορικά αυτοκίνητα, αλλά και την συνολική κατάσταση στο ελληνικό motorsport, ο Στράτος Φωτεινέλης υποδέχεται αυτή την εβδομάδα στην τηλεοπτική του εκπομπή τον Μιχάλη Μουζούκη. Το «Πάνω από τα Όρια» μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Attica TV το Σάββατο στις 18:00 και σε επανάληψη στις 10:00 την Κυριακή.

Δεξιά ο Μιχάλης Μουζούκης και αριστερά ο Στράτος Φωτεινέλης

———————————————————————————————-

Με 2.290 ταξινομήσεις καινούργιων μοτοσυκλετών έκλεισε ο Ιανουάριος για την αγορά των δύο τροχών. Δείτε παρακάτω το TOP10:

1. SYM 499
2. Honda 420
3. Daytona 314
4. Piaggio 305
5. Yamaha 288
6. Kymco 99
7. BMW 49
8. Vespa 39
9. Suzuki  29
10. KTM 26
 

———————————————————————————————-

Τα βουνά… πήρε ο Marketing Manager της Yamaha Νίκος Σκάρος που δοκιμάζει ο ίδιος το προϊόν έτσι ώστε να έχει άποψη για κάθε μοντέλο της μάρκας!

Δοκιμή σε πραγματικά άγριες συνθήκες...

———————————————————————————————-

Κυκλοφόρησε το νέο διαδικτυακό τεύχος Φεβρουαρίου του bikeit.gr

———————————————————————————————-

Ανέβηκε το νέο επεισόδιο της εκπομπής Moto & Bike TV με αφιέρωμα από BMW F900XR & F900R. Παρουσιαστής ο Γιάννος Κατσιμπάρος. Όσοι δεν την έχετε δει μπορείτε να την απολαύσετε παρακάτω:

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

 

 

  • Ταξίδια
  • Παρουσιάσεις
  • Εκδηλώσεις 

 

18-19 Φεβρουαρίου
Ford Puma στην Ελλάδα (μονοήμερες παρουσιάσεις)

19-21 Φεβρουαρίου
Continental στη Φινλανδία

20 Φεβρουαρίου
Renault (ηλεκτρικά & plug in hybrid) στο Παρίσι

9-10 Μαρτίου
Mercedes Vito & eVito στη Στουτγάρδη

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ
 alexa.com**
 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**

Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 5
2. www.lifo.gr 6
3. www.zougla.gr 9
4. www.gazzetta.gr 18
5. www.protothema.gr 22
6. www.iefimerida.gr 23
7. www.sport24.gr 25
8. www.newsit.gr 30
9. www.tanea.gr 31
10. www.sdna.gr 34
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 86
2. www.autogreeknews.gr 147
3. www.traction.gr 159
4. www.gocar.gr 204
5. www.autotriti.gr 248
6. www.autoagora.gr 341
7. www.drive.gr 357
8. www.4troxoi.gr 443
9. www.caranddriver.gr 566
10. www.autoblog.gr 652
*TOP10 στην Ελλάδα
 
Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 32
2. www.ix.gr 3.025
3. www.carwall.gr 6.809
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 10/2/2020 (17:00μ.μ.)

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ YOUTUBE

1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 67.800
2. Trcoff: 17.400
3. Drive: 16.700
4. Carotogr: 9.670
5. Tractiongr: 5.700
6. 4Τροχοί: 2.360
7. CarGuysGr: 2.160
8. Gocar: 2.000
9. Newsauto: 1.970
10. Ariadni Gerasimidou 1.820
11. Επί Τροχών TV: 1.130
12. Auto Τρίτη: 1.000
13. Πάνος Σειτανίδης: 869
14.Γιώργος Σαργιαννίδης: 512
15. Auto Greek News: 324
*μέτρηση στις 10/2/2020 (17:00μ.μ)

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης