Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε! Φαίνεται πως με καλό καιρό ξεκίνησε η μέρα, ευχόμαστε με καλό να συνεχίσει όλη η εβδομάδα.

Η καθημερινότητα – ρουτίνα των περισσότερων συνεχίζεται και αυτό που χρειάζεται είναι μεγάλη προσοχή στα θέματα… γρίπης, σε οποιαδήποτε μορφή. Μεγάλο το θέμα συζήτησης η γρίπη του κορονοϊού, που μας έχει προβληματίσει όλους, οπότε θα πρέπει να προσέχουμε και να τηρούμε τα θέματα υγιεινής μέχρι να μπορούμε (και κυρίως οι Κινέζοι) να λύσουμε το θέμα που μας απασχολεί σε μεγάλο βαθμό τις τελευταίες εβδομάδες.

Τεχνολογία, digital, ανέσεις... Όλα αλλάζουν (στη φωτό ο πίνακας οργάνων από το Audi Q3 Sportback)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Made in Greece? (αμάν και πότε!)

Ήδη υπάρχει έντονος προβληματισμός ακόμα και για παραγωγές αυτοκινήτων (σίγουρα και άλλων Αν ποτέ το αποφασίσουμε θα παμε πολύ μπροστά σαν χώρα…προϊόντων) και το σίγουρο είναι πως αρκετοί σκέφτονται να στραφούν στην αγορά της Τουρκίας.

Εδώ είναι που θα πρέπει κάποτε να βάλουμε μυαλό και να προβληματιστούμε, μήπως και κάποτε γίνει το πρώτο βήμα, όπου μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, όχι απλά θα σκέφτονται αλλά  θα επενδύουν στην Ελλάδα.

Γιατί μην ξεχνάμε πως πλέον το «made in Greece» μετράει στο εξωτερικό, ακόμα και για εμάς τους…. Έλληνες που μέχρι πριν από λίγα χρόνια, γελάμε.

Μπορεί να μην έχει καμία σχέση με όσα... συζητάμε αυτές τις ημέρες αλλά το γεμάτο ΟΑΚΑ  κατά τη διάρκεια της Super Stage του Ακρόπολις πριν από πολλά χρόνια μας εμπνέει για να βλέπουμε πάντα το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο…

Η συζήτηση της πιάτσας

Στα της αγοράς τώρα, το θέμα της μετακίνησης του Νίκου Πρέζα από την Mercedes στη VW συζητήθηκε πολύ στην πιάτσα.

Από εκεί και πέρα θα έλεγα πως είναι σημαντικό που ο Γιάννης Καλλίγερος από την Mercedes (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος) εμπιστεύτηκε ανθρώπους «εκ των έσω» της εταιρείας και τους δίνει την ευκαιρία για κάτι πολύ δυνατό. Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε να δούμε ωραία πράγματα και έναν υγιή ανταγωνισμό που μας αρέσει…

O Γιάννης Καλλίγερος δείχνει πως έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στους συνεργάτες του

 

Πού θα στείλετε τα νέα

Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!
 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

Η Ατάκα της Εβδομάδας

 

Φωτιά… πάνε τα ρεπορτάζ τις τελευταίες ημέρες!
Άλλωστε ο σκοπός αγιάζει τα… Μέσα!

———————————————————————————————-

Έντονη δραστηριότητα παρατηρείται τον τελευταίο καιρό με Έλληνες επιχειρηματίες που δείχνουν ενδιαφέρον να επενδύσουν σε νέες εταιρείες. Συζητήσεις γίνονται, άρα μένει να μάθουμε αν θα δούμε και αποτελέσματα, μέσα στη χρονιά.

———————————————————————————————-

Ο Νίκος Καψής (product manager στο BMW Group Hellas) είναι ο πρώτος στην Ελλάδα που έψαξε, ρώτησε και έμαθε τον τρόπο που μπορεί κάποιος να αναζητήσει το κλεμμένο του αυτοκίνητο μέσω της INTERPOL. Δείτε παρακάτω τον τρόπο…

 

———————————————————————————————-

Από… σήμερα Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου ο Θοδωρής Καραγιάννης, αναλαμβάνει στη Mercedes Benz Hellas χρέη Sales Senior Manager (μέχρι πρότινος Fleet Sales & Used Cars MBC Senior Manager).

Ο Θοδωρής Καραγιάννης

———————————————————————————————-

Από… σήμερα ο Παναγιώτης Ριτσώνης αναλαμβάνει τη θέση Mercedes-Benz Cars Marketing Senior Manager. (από Διευθυντής Επικοινωνίας).

Ο Παναγιώτης Ριτσώνης

———————————————————————————————-

Την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό πως αποχωρεί μετά από 11 χρόνια στο BMW Group Hellas η Κυριακή Μπασιά. Όπως μαθαίνουμε θα ενταχθεί στην ομάδα της «Μοτοδυναμικής».

Η Κυριακή Μπασιά

———————————————————————————————-

Από αύριο, Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, αναλαμβάνει καθήκοντα διευθυντή πωλήσεων και marketing στην VW, ο Νικόλας Πρέζας.

Ο Νικόλας Πρέζας

———————————————————————————————-

Το χρονικό διάστημα 3-5 Απριλίου θα διεξαχθεί στην Αθήνα η πρώτη έκθεση και μαζί το πρώτο συνέδριο για ηλεκτρικά οχήματα. Όπως μαθαίνουμε ο Τάκης Πουρναράκης θα είναι υπεύθυνος για τους ομιλητές και συντονιστής στο κομμάτι της ενημέρωσης, όσον αφορά το συνέδριο.

Ο Τάκης Πουρναράκης

———————————————————————————————-

Ολοένα και περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έρχονται στην Ελλάδα και τα… συναντούμε στα logistics των εταιρειών. Όπως θα δείτε και από τις αποκλειστικές εικόνες ετοιμάζονται να εισβάλουν στην ελληνική αγορά τα Peugeot 208 και Skoda Citigo.

Δεξιά το ηλεκτρικό Skoda Citigo και αριστερά το, επίσης ηλεκτρικό, Peugeot 208

———————————————————————————————-

Αναφορά στη στήλη «Τα Νέα της Πιάτσας» έκανε ο Σπύρος Ρέκκας στον Galaxy92 αλλά και στη δυναμική που έχει δημιουργήσει. Μερικές από τις αναφορές που ακούστηκαν στον αέρα:
•    Ο Βασίλης Σαρημπαλίδης «ζωγραφίζει» στο zougla.gr,
•    Ο συνάδελφος Βασίλης Σαρημπαλίδης, έχει δημιουργήσει μια από τις καλύτερες Στήλες Αυτοκινήτου στο site zougla.gr
•    Η Στήλη Αυτοκινήτου του Βασίλη Σαρημπαλίδη, πρωταγωνιστεί και στην επισκεψιμότητα

Για να ακούσετε το απόσταπα της εκπομπής πατήστε ΕΔΩ

 

Ο Σπύρος Ρέκκας εκθείασε τα Νέα της Πιάτσας στον Galaxy 92

 

———————————————————————————————-

Ένα από τα καθιερωμένα ρεπορτάζ που αφορούν στη δυναμική των εταιρειών ανά νομό και ανεβάζουμε στο zougla.gr ανέδειξε στον ΣΚΑΙ 100.3 ο Άρης Γαλανόπουλος. Για να ακούσετε την εκπομπή «Οδηγώντας με Ασφάλεια» που μεταδόθηκε την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου πατήστε ΕΔΩ
 

Ο Άρης Γαλανόπουλος

———————————————————————————————-

Εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου παρουσία πλήθος κόσμου το πρώτο phygital concept store στην Ελλάδα της insurancemarket.gr. Το συγκεκριμένο κατάστημα βρίσκεται στο Σύνταγμα και στην οδό Φιλελλήνων 7.

Πολύς κόσμος στα εγκαίνια του καταστήματος της insurancemarket.gr

Από δεξιά: Γιάννος Κατσιμπάρος, Στέφανος Φαλκονάκης και Βασίλης Σαρημπαλίδης

———————————————————————————————-

Την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της πρότυπης μονάδας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της εταιρείας Peugeot ΓΚΑΛΛΟ Α.Ε, στην οδό Τσούντα 72 στη Νέα Χαλκηδόνα, την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου.

Ο Κώστας Στεφανής βρέθηκε στα εγκαίνια...

 

———————————————————————————————-

Ένα πολύ ξεχωριστό ταξίδι στην Ιαπωνία με θέματα από… Nissan πραγματοποίησε, για λογαριασμό των 4 Τροχών, ο Μανώλης Σαλούρος, που τελευταία μας έχει συνηθίσει σε ξεχωριστά ρεπορτάζ. Μαζί του ο φωτογράφος Θάνος Ηλιόπουλος και διευθυντής επικοινωνίας της Nissan Νικ. Ι Θεοχαράκης Γιάννης Μεθενίτης.  

Από την Ιαπωνία με αγάπη!

 

———————————————————————————————-

O Έλληνας chef Δημήτρης Χρονόπουλος είναι ο νέος brand ambassador για τη SIXT στην Ελλάδα.

Ο Δημήτρης Χρονόπουλος

———————————————————————————————-

Την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των Mobility Awards 2019.  Στην τελετή παραβρέθηκε και η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου ενώ το  βραβείο για το συνολικό έργο που έχει επιτελέσει αναφορικά με τον σχεδιασμό αγωνιστικών αυτοκίνητων απονεμήθηκε στον Νικόλαο Τομπάζη. Επίσης τρία βραβεία απονεμήθηκαν στις επιχειρήσεις με τα περισσότερα βραβεία στο σύνολο όπως: LeasingCompanyoftheYear αναδείχθηκε η LeasePlanHellas, Rental Company of the Year αναδείχθηκε η AVIS, Fleet Team of the Year αναδείχθηκε η ArvalHellas.

Αναμνηστική φωτογραφία με όσους πήραν βραβείο!

———————————————————————————————-

Συνέντευξη Τύπου διοργανώνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων Αυτοκινήτου, Μάριος Ηλιόπουλος σχετικά με τις επικείμενες εκλογές της ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Θα ρίξει... βόμβα ο Μάριος Ηλιόπουλος την Τρίτη το βράδυ;
 

———————————————————————————————-    

«Οικογενειακή» υπόθεση είναι η εκπομπή «Πάνω από τα Όρια» αυτής της εβδομάδας καθώς ο Στράτος Φωτεινέλης με τον Στάθη Πετρόπουλο συζητούν τα «καυτά» θέματα που οδήγησαν το ελληνικό motorsport στη σημερινή άθλια κατάσταση αλλά και την πιθανή επόμενη ημέρα. Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Attica TV το Σάββατο στις 18:00 αλλά και την Κυριακή σε επανάληψη στις 10:00.

Στάθης Πετρόπουλος (δεξιά) και Στράτος Φωτεινέλης

———————————————————————————————-

Γιώργος Σαργιαννίδης και Βαγγέλης Κιούσης ήταν οι δύο δημοσιογράφοι που ταξίδεψαν την περασμένη εβδομάδα στην Ιρλανδία για να πάρουν μία πρώτη οδηγική γεύση του πρώτου ηλεκτρικού SUV της Skoda. Μάλιστα οι άνθρωποι της τσέχικης φίρμας ζήτησαν και τη γνώμη των δημοσιογράφων για πράγματα που δεν τους αρέσουν με σκοπό να τα διορθώσουν!

———————————————————————————————-

Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου μεταδόθηκε από το STAR Channel νέο επεισόδιο του τηλεοπτικού Traction όπου καλεσμένη ήταν η παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων Κατερίνα Παπακωστοπούλου. Όσοι δεν το προλάβατε μπορείτε να το δείτε παρακάτω.

 

———————————————————————————————-

Στην Yamaha Europe έχει μετακομίσει η Ευφροσύνη Μακρίδου και παίζει… μπάλα με την ομάδα marketing.

Η Ευφροσύνη Μακρίδου

———————————————————————————————-

Αρχές Ιουνίου πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της εντυπωσιακής BMW R18, του νέου μοντέλου των Γερμανών που βγάζε μάτια!

———————————————————————————————-

Μετά από σχεδόν 10 χρόνια στη Honda χαρίζοντας πρωταθλήματα και τίτλους ο Παναγιώτης Κουζής ξεκίνησε μία νέα σελίδα, αυτή τη φορά με τη Suzuki και με το καλημέρα ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στον πρώτο φετινό αγώνα του πανελληνίου πρωταθλήματος Motocross που διεξήχθη στις Σέρρες.

Νίκη με το καλημέρα και με νέα μοτοσυκλέτα για τον Κουζή...

———————————————————————————————-

Στην Τενερίφη θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 18-19 Φεβρουαρίου η πανευρωπαϊκή παρουσίαση της Yamaha Tracer 700.

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

 

  • Ταξίδια
  • Παρουσιάσεις
  • Εκδηλώσεις 

 

18-19 Φεβρουαρίου
Ford Puma στην Ελλάδα (μονοήμερες παρουσιάσεις)

19-21 Φεβρουαρίου
Continental στη Φινλανδία

20 Φεβρουαρίου
Renault (ηλεκτρικά & plug in hybrid) στο Παρίσι

27 Μαρτίου
DS στη Γαλλία

5-6 Μαρτίου
Mercedes GLA στην Ισπανία

9-10 Μαρτίου
Mercedes Vito & eVito στη Στουτγάρδη

10-11 Μαρτίου
Opel Corsa-e στη Γερμανία

23-24 Μαρτίου
Audi A3 στην Ισπανία

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ
 alexa.com**
 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*

1. www.in.gr 5
2. www.lifo.gr 6
3. www.zougla.gr 9
4. www.gazzetta.gr 17
5. www.iefimerida.gr 21
6. www.protothema.gr 24
7. www.sport24.gr 25
8. www.newsit.gr 31
9. www.tanea.gr 34
10. www.sdna.gr 35
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 95
2. www.autogreeknews.gr 155
3. www.autotriti.gr 206
4. www.gocar.gr 214
5. www.traction.gr 227
6. www.autoagora.gr 347
7. www.drive.gr 378
8. www.4troxoi.gr 455
9. www.caranddriver.gr 575
10. www.autoblog.gr 624
*TOP10 στην Ελλάδα
 
Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 30
2. www.ix.gr 3.345
3. www.carwall.gr 6.387
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 10/2/2020 (20:00)

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ YOUTUBE

1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 68.200
2. Trcoff: 17.600
3. Drive magazine: 16.800
4. Carotogr: 9.690
5. Tractiongr: 5.780
6. 4Τροχοί: 2.370
7. CarGuysGr: 2.170
8. Gocar: 2.030
9. Newsauto: 1.980
10. Ariadni Gerasimidou: 1.820
11. Επί Τροχών TV: 1.140
12. Auto Τρίτη: 1.000
13. Πάνος Σειτανίδης: 867
14.Γιώργος Σαργιαννίδης: 513
15. Auto Greek News: 327
*μέτρηση στις 17/2/2020 (20:00μ.μ)

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης