Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Αλλάζει – επιτέλους – λίγο ο καιρός και σίγουρα είναι κάτι που μας αλλάζει πάντα και τη διάθεση.  

Άλλωστε ο Φλεβάρης βρίσκεται λίγο πριν την… ολοκλήρωσή του, μαζί και ο χειμώνας που φέτος κράτησε μου φάνηκε πως κράτησε αρκετά.

Σαν ζωγραφιά...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεγάλη προσοχή…

Δυστυχώς αρκετά φαίνεται πως… κρατά και ο κορονοϊός και αυτό μας προβληματίζει όλους μας. Αν και στην Μην ξεχνάτε να ακολουθείτε τους βασικούς κανόνες υγιεινής…Ελλάδα ακόμα δεν έχουμε κάποιο κρούσμα (ευχόμαστε να μην υπάρξει), στην άκρη του μυαλού μας το όνομα του γυρίζει γύρω – γύρω.

Είναι λογικό και ξεκάθαρο πως αλλάζει ή τουλάχιστον θα αλλάξει σημαντικά ο τρόπος ζωής πολλών επαγγελματιών κάτι που βλέπουμε καθημερινά ενώ όσο περνούν οι μέρες – εβδομάδες θα το βλέπουμε και θα το βιώνουμε πιο έντονα. Μακάρι να βρεθεί λύση και μάλιστα γρήγορα για να χαλαρώσουμε και… ψυχολογικά. Μέχρι να συμβεί αυτό, οι βασικοί κανόνες υγιεινής επιβάλλονται για όλους μας.

Πολύ... κρύο (η φωτό από την παρουσίαση της Continental στη Φινλανδία)

Ερωτηματικό η αγορά τον Φεβρουάριο

Στα της αγοράς τώρα, ερωτηματικό αποτελεί η πορεία των πωλήσεων, κάτι που θα μάθουμε σε λίγες ημέρες. Το ζητούμενο είναι πόσο θα επηρεαστεί και σε τι βαθμό, ιδίως τώρα που έχει αρχίσει σιγά – σιγά να κερδίζει έδαφος. Αρκετά είναι άλλωστε τα θέματα που αντιμετωπίζει η αυτοκινητοβιομηχανία ιδίως τη φετινή χρονιά και ήδη έχει προστεθεί ακόμη ένα πρόβλημα…

Πού θα στείλετε τα νέα

Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!
 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

Η Ατάκα της Εβδομάδας

 

Κάντε το ανέφικτο, εφικτό. Κάντε το στόχο σας πραγματικότητα. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις αλλά σκληρή δουλειά.*
*Βασίλης Ορφανός (αναβάτης ράλι Ντακάρ)

———————————————————————————————-

Έντονος είναι ο προβληματισμός των δημοσιογράφων αλλά και στελεχών εταιρειών για την έκθεση της Γενεύης στην οποία θα παρευρεθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Αιτία ο κορονοϊός που έχει αρχίσει να δείχνει την απειλή του στην Ευρώπη…

———————————————————————————————-

Σε λίγες ημέρες θα δημοσιευτεί (στο zougla.gr) συνέντευξη του Σπύρου Πανόπουλου, ο οποίος θα μιλά on camera και θα αποκαλύπτει πολλά πράγματα που αφορούν στο ελληνικό πρωτότυπο hyper car με την ονομασία Chaos. Για πρώτη φορά η κάμερα μπαίνει στον μυστικό χώρο που κατασκευάζεται το αυτοκίνητο…

Ο Σπύρος Πανόπουλος (αριστερά) θα μιλήσει για το ελληνικό hyper car που ετοιμάζει...

———————————————————————————————-

Νέα τηλεοπτική παραγωγή βρίσκεται στα σκαριά και όπως μαθαίνουμε θα μεταδίδεται από μεγάλο τηλεοπτικό δίκτυο.

———————————————————————————————-

Σε συμφωνία – ορόσημο προχώρησε η ΕΛΠΕ (Ελληνικά Πετρέλαια) και αφορά στη δημιουργία γιγαντιαίου έργου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην περιοχή της Κοζάνης, συνολικής ισχύος 204 MW. Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο ΑΠΕ στην Ελλάδα – 20 φορές πιο μεγάλο από τα ήδη υπάρχοντα – και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 4 μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά πάρκα της Ευρώπης. Υπολογίζεται ότι θα παράγει ενέργεια 300 GWh ετησίως, ικανή να εξασφαλίσει την παροχή καθαρής ενέργειας μηδενικών εκπομπών για 75.000 νοικοκυριά, με ετήσιο όφελος σε επίπεδο εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα 300.000 τόνων, που αντιστοιχεί σε 1,1 εκατομμύρια στρέμματα δάσους. Η συνολική επένδυση θα ανέλθει σε 130 εκατομμύρια ευρώ.

———————————————————————————————-
Στην Κύπρο θα βρεθούν σύντομα οι συντελεστές της τηλεοπτικής εκπομπής Top Gear προκειμένου να γυρίσουν ένα επεισόδιο στην πίστα Achna Speedway!

———————————————————————————————-

Μέχρι τέλος Μαρτίου θα παραμείνει στη θέση του διευθυντή after sales της Kosmocar o Κώστας Οικονόμου.

———————————————————————————————-

Στη… γύρα έχει βγει και πάλι για να μαζέψει χρήματα, γνωστός – άγνωστος της πιάτσας, προσπαθώντας με συνηθισμένες τακτικές/πρακτικές να δείξει τα δόντια του. Με λίγα λόγια, αντί να κοιτάξει το ρεπορτάζ ασχολείται με τις γνωστές απειλές.

———————————————————————————————-

Στη Φινλανδία πραγματοποιήθηκε η πανευρωπαϊκή παρουσίαση του νέου χειμερινού ελαστικού της Continental WinterContact TS870. Μία πολύ ξεχωριστή αποστολή στην οποία παρευρέθησαν οι, Αριάδνη Γερασιμίδου, Γιάννης Καλογερόπουλος και Βασίλης Σαρημπαλίδης. Τους συνόδεψε η Δήμητρα Πατηνιώτη από την εισαγωγική εταιρεία.   

Από αριστερά: Αριάδνη Γερασιμίδου, Δήμητρα Πατηνιώτη, Βασίλης Σαρημπαλίδης και Γιάννης Καλογερόπουλος

———————————————————————————————-
Πολύ καλές κριτικές απέσπασε η δημοσιογραφική παρουσίαση για το νέο Ford Puma την περασμένη εβδομάδα…

———————————————————————————————-
Μέσα στον Μάρτιο θα διεξαχθεί η παρουσίαση της νέας γενιάς του VW Golf (8ης γενιάς).

———————————————————————————————-

Ο επικεφαλής του τομέα αυτοκινούμενων μηχανημάτων στην εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος στον οποίο υπάγονται οι επιχειρηματικές μονάδες Petrogen, κινητήρων και σκαφών και αγροτικών μηχανημάτων είναι ο Δημήτρης Ονόπας. Αυτό που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν είναι πως ο Δημήτρης Ονόπας φιγουράρει πολλές φορές στους τηλεοπτικούς μας δέκτες ως διαιτητής στη Volley League. Πρόσφατα τον είδαμε στον έναν εκ των δύο τελικών μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού.

Ο Δημήτρης Ονόπας

———————————————————————————————-

Το ότι όλοι στη Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. είναι μια μεγάλη οικογένεια είναι γνωστό και το αποδεικνύουν με το παραδοσιακό γλέντι τους κάθε Τσικνοπέμπτη. Όπως θα δείτε ορισμένοι εξ αυτών είναι και έτοιμοι για συμμετοχή στο επόμενο master chef…

Μία εταιρεία που θυμίζει οικογένεια...

———————————————————————————————-
Το χρονικό διάστημα 17-18 Μαρτίου και όπως σας είχαμε ενημερώσει θα πραγματοποιηθεί στην Κρήτη η πανευρωπαϊκή παρουσίαση (με οδηγικό κομμάτι) της νέας γενιάς Skoda Octavia.

———————————————————————————————-

Την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου ο Βασίλης Ορφανός, ο Έλληνας αθλητής – αναβάτης που έχει συμμετάσχει σε πολλά ράλι Ντακάρ, πραγματοποίησε ομιλία στους μηχανικούς της εταιρείας του Ομίλου Σαμαράς & Συνεργάτες, με θέμα την προσήλωση στον στόχο. Ο Βασίλης Ορφανός μοιράστηκε τα μυστικά της επιτυχίας του, και εξήγησε πως κατάφερε βάζοντας στόχους, να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια και τις δυσκολίες που βρήκε μπροστά του στον νικηφόρο του αγώνα του Ντακάρ διασχίζοντας την έρημο Σαχάρα.

Ο Βασίλης Ορφανός

———————————————————————————————-

Με σύνθημα “Μια ομάδα ένας στόχος”, η Nissan  – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε., διοργάνωσε την περασμένη εβδομάδα, για το δίκτυο των επισήμων εμπόρων και επισκευαστών της, ένα διήμερο ξεκούρασης, δράσης και προγραμματισμού, ενόψει της χρονιάς που διανύουμε, στον Επτάλοφο του Παρνασσού.

Στο Παρνασσό βρέθηκαν οι αντιπρόσωποι της Nissan

———————————————————————————————-
Η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Subaru είχε πρωτοτυπήσει πρόσφατα, χαρίζοντας στους δημοσιογράφους ένα βιβλίο. Μία κίνηση που σίγουρα δεν πέρασε απαρατήρητη…

———————————————————————————————-

Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου θα κυκλοφορήσει σε όλη την Ελλάδα το νέο τεύχος του περιοδικού 4 Τροχοί. Το εξώφυλλο καλύπτει η ηλεκτρική Porsche Taycan ενώ δε λείπει και το ρεπορτάζ από το ξεχωριστό ταξιδιωτικό του Μανώλη Σαλούρου στην Ιαπωνία και στις εγκαταστάσεις της Nissan.

———————————————————————————————-

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψαν την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου τα δραστήρια μέλη του Greek Renault Club σε εκδήλωση στη Νέα Πέραμο Αττικής, η οποία είχε μεγάλη απήχηση  ενώ έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα που δείχνει και το επίπεδο των ανθρώπων που το απαρτίζουν.

Συνάντηση από τα παλιά...

———————————————————————————————-

Μία νέα κάθετη μονάδα Skoda με έδρα την Αγία Παρασκευή προστέθηκε στο δίκτυο της Kosmocar στην Ελλάδα. Πρόκειται για την SP Motors που έχει έδρα στη Λεωφόρο  Μεσογείων 478-480, η SP Motors διαθέτει έκθεση καινούργιων και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων SKODA, τμήματα αξεσουάρ και ανταλλακτικών, συνεργείο, φανοποιείο και φανοβαφείο.

———————————————————————————————-

Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε το 6th Lycabettus Run, μία ξεχωριστή εκδήλωση όπου το Nissan Juke έδωσε άλλο χρώμα στην διοργάνωση. Η νέα γενιά του ιαπωνικού Crossover συμμετείχε ως official course car.

To νέο Nissan Juke έδωσε το παρών σε μία πολύ ξεχωριστή εκδήλωση...

———————————————————————————————-

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ). Τα αποτελέσματα είχαν ως εξής:

Μάριος Ηλιόπουλος 23
Νίκος Παυλίδης 20
Κορίνα Φατούρου 19
Γιώργος Πολυζώης 18
Χαράλαμπος Μπουροθανασόπουλος 17
Μιχάλης Αποστολόπουλος 17
Παναγιώτης Ηλιόπουλος 16
Επαμεινώνδας Φατούρου 15
Φωτεινή Ψαρράκου 15
Στυλιανός Καγιάφας 14
Γιάννης Μεσημέρης 14
Αντώνης Σταφυλοπάτης 12
Χρήστος Σαρηγιάννίδης 11
Δημήτρης Καρπάνος 10
Νίκος Μανώλης 9
Ευαγγελία Πλούμη 8

Ο Μάριος Ηλιόπουλος

———————————————————————————————-

Ένα υγιέστατο κοριτσάκι θα έχει να… φροντίζει εφεξής και να το προετοιμάζει (!) για μελλοντική οδηγό των Legend Cars ο Δήμος Αρχοντούλης, ιδιοκτήτης της αγωνιστικής ομάδας Fanny Flutters. Τα μέλη της οικογένειας αυξήθηκαν από την περασμένη Παρασκευή…

 

———————————————————————————————-

Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου μεταδόθηκε από το STAR Channel το τελευταίο επεισόδιο του τηλεοπτικού Traction. Όσοι δεν το… προλάβατε μπορείτε να το παρακολουθήσετε παρακάτω:
 

 

———————————————————————————————-

Το χρονικό διάστημα 6-8 Μαρτίου θα διεξαχθεί η έκθεση Boat & Fishing Show 2020 όπου θα δώσουν το παρών 220 εκθέτες ενώ θα πραγματοποιηθούν 50 πανελλήνιες πρεμιέρες! Η καθιερωμένη πλέον έκθεση θα διεξαχθεί στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo στο Μαρούσι. Στη φετινή Boat & Fishing Show θα δούμε περισσότερα σκάφη σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση και αντίστοιχη αύξηση σε ηλεκτρονικά, ναυτιλιακά και watersports.

———————————————————————————————-

Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 στα πλαίσια του ετήσιου χορού του κυνηγητικού συλλόγου Νέας Προποντίδας, η εταιρεία Αρζουμανίδης Α.Ε.Β.Τ.Ε. παρουσίασε τα οχήματα Yamaha Kodiak και Yamaha Grizzly που πλέον είναι διαθέσιμα και ως αγροτικά (σκάλισμα, όργωμα κλπ).

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

 

  • Ταξίδια
  • Παρουσιάσεις
  • Εκδηλώσεις 

 

5-6 Μαρτίου
Mercedes GLA στην Ισπανία

9-10 Μαρτίου
Mercedes Vito & eVito στη Στουτγάρδη

10-11 Μαρτίου
Opel Corsa-e στη Γερμανία

17-18 Μαρτίου
Skoda Octavia στην Κρήτη (πανευρωπαϊκή παρουσίαση)

23-24 Μαρτίου
Audi A3 στην Ισπανία

27 Μαρτίου
DS στη Γαλλία

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ
 alexa.com**
 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**

Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 5
2. www.lifo.gr 6
3. www.zougla.gr 9
4. www.gazzetta.gr 17
5. www.iefimerida.gr 22
6. www.protothema.gr 23
7. www.sport24.gr 25
8. www.newsit.gr 30
9. www.sdna.gr 35
10. www.tanea.gr 38
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 97
2. www.autogreeknews.gr 164
3. www.autotriti.gr 193
4. www.gocar.gr 215
5. www.traction.gr 255
6. www.autoagora.gr 357
7. www.drive.gr 399
8. www.4troxoi.gr 461
9. www.caranddriver.gr 548
10. www.autoblog.gr 639
*TOP10 στην Ελλάδα
 
Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 29
2. www.ix.gr 4.173
3. www.carwall.gr 8.258
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 24/2/2020 (19:00μ.μ.)

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ YOUTUBE

1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 68.600
2. Trcoff: 17.900
3. Drive magazine: 17.100
4. Carotogr: 9.700
5. Tractiongr: 5.820
6. 4Τροχοί: 2.380
7. CarGuysGr: 2.180
8. Gocar: 2.070
9. Newsauto: 1.990
10. Ariadni Gerasimidou: 1.830
11. Επί Τροχών TV: 1.150
12. Auto Τρίτη: 1.010
13. Πάνος Σειτανίδης: 868
14. Γιώργος Σαργιαννίδης: 515
15. Auto Greek News: 330
*μέτρηση στις 24/2/2020 (19:00μ.μ)

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης