Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή… χειμερινή εβδομάδα να έχουμε. Με βροχή (τουλάχιστον στην Αθήνα) Όπως αποδεικνύεται αυτός ο… Μάρτης είναι  γδάρτης σε όλα του!ξεκίνησε η εβδομάδα, χωρίς ήλιο και με γεμάτη ειδησεογραφία που δυστυχώς δεν αφορά το αυτοκίνητο.

Από τη μία ο κορωνοϊός, από την άλλη το θέμα των παράνομων μεταναστών στον Έβρο έχουν μονοπωλήσει τις συζητήσεις στην Ελλάδα.

Το θέμα στα σύνορα δείχνει πως αντιμετωπίζεται από την Ελλάδα, γεγονός που δείχνει και την ετοιμότητα των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και του Στρατού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O κορωνοϊός προκαλεί μεγάλο πονοκέφαλο και στην αυτοκινητβιομηχανία...

Αλυσιδωτές αντιδράσεις

Αυτό που προβληματίζει περισσότερο είναι η πανδημία του κορωνοϊού που έχει χτυπήσει σχεδόν όλον τον Στην Ελλάδα αντιμετωπίζουμε μέχρι στιγμής με μεγάλη ψυχραιμία τα πράγματα…πλανήτη και αυτό προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις στην οικονομία. Η αρχή γίνεται με τα χρηματιστήρια, ακολουθούν επιχειρήσεις κ.ο.κ. Στην Ελλάδα πάλι φαίνεται πως οι πολίτες αντιμετωπίζουμε την κατάσταση ψύχραιμα, κάτι που είναι πολύ θετικό και έτσι πρέπει να συνεχιστεί.

Ο… κορωνοϊός πάντως έχει επηρεάσει ακόμα και το χώρο του αυτοκινήτου όχι μόνο σε  παγκόσμιο επίπεδο αλλά και σε ελληνικό. Το ερωτηματικό είναι το πού θα κάτσει η μπίλια και κατά πόσο γρήγορα θα ξεπεραστεί το πρόβλημα και η ανησυχία που υπάρχει.

Απίστευτη τεχνολογία σε όλα τα επίπεδα διαθέτουν πλέον τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (στη φωτό το Audi e-tron)

Πού θα στείλετε τα νέα

Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!
 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

Η Ατάκα της Εβδομάδας

 

Όταν βασίλευε στην πιάτσα ο γιατρός,
δεν πάταγε ούτε ο κορωνοϊός…
*αφορά παλαίμαχο στέλεχος
**ατάκα που μας έστειλε στέλεχος εταιρείας

———————————————————————————————-

Έντονες είναι οι συζητήσεις στην πιάτσα για το μέλλον της εισαγωγικής εταιρείας των αυτοκινήτων Opel που έχει περάσει εδώ και μήνες στα χέρια του Ομίλου Συγγελίδη. Σε επικοινωνία που είχαμε με στέλεχος της εταιρείας, μας διευκρίνισε πως πρωταρχικός σκοπός είναι να δημιουργηθεί το κατάλληλο έδαφος και προϋποθέσεις ούτως ώστε όταν ξεκινήσει και πάλι η μάρκα κάτω από την ομπρέλα του Ομίλου Συγγελίδη να είναι έτοιμη για να πρωταγωνιστήσει στην ελληνική αγορά…

Πολύ σύντομα θα μάθουμε τις σκέψεις του Πολυχρόνη Συγγελίδη

———————————————————————————————-

Η Mercedes ήταν η πρώτη που αποφάσισε να ακυρώσει δημοσιογραφικές αποστολές λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Αρχικά ακύρωσε την αποστολή για την Ισπανία (την περασμένη εβδομάδα) όπου θα γινόταν η παρουσίαση της GLA και μετά την αντίστοιχη στην Γερμανία (σήμερα και αύριο) που θα αποκαλυπτόταν (στατικά) το νέο Vito μαζί με την ηλεκτρική του εκδοχή.  

———————————————————————————————-

Πάνω από μισό εκατομμύριο προβολές σε λιγότερο από 10 ημέρες άγγιξε η συνέντευξη του Σπύρου Πανόπουλου για το ελληνικό πρωτότυπο hyper car με την ονομασία CHAOS. Για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά, video με θέμα αυτοκίνητο έφτασε στη θέση Νο3 στις τάσεις!

Τα αποτελέσματα και η απήχηση μιλούν από μόνας τους...

———————————————————————————————-

Η επικεφαλής εταιρικής επικοινωνίας του ομίλου Σαρακάκη, Μαρία Ξυτάκη έχει ενεργή δράση σε θέματα περιβάλλοντος και εθελοντισμού. Μία δράση που θα πρέπει να… μεταδώσει και στο χώρο του αυτοκινήτου.

Η Μαρία Ξυτάκη

———————————————————————————————-

Πολλές είναι οι απορίες δημοσιογράφων από τον χώρο του αυτοκινήτου σχετικά με το μέλλον της συνένωσης των ΕΣΑ και ΕΣΣΑΜ. Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή βρισκόμαστε σε αναμονή έκδοσης ΑΦΜ, το οποίο όταν παρθεί θα πραγματοποιηθεί άμεσα Γενική Συνέλευση και εκλογές για να αναδειχτεί καινούργιο ΔΣ. Η αίθουσα της ΕΣΗΕΑ που θα φιλοξενούσε μία τέτοια Συνέλευση θα παραμείνει κλειστή μέχρι 30 Απριλίου, γεγονός που σημαίνει πως καθυστερεί και άλλο η συνένωση…

Μέλη της ΕΣΑ

———————————————————————————————-

Για τελευταία χρονιά ψήφισε στο ευρωπαϊκό COTY (που αναδείχτηκε το Peugeot 208) ο Στράτης Χατζηπαναγιώτου. Ο διευθυντής του περιοδικού 4 Τροχοί παρέδωσε τη σκυτάλη στην Ελένη Ξενάκη, επίσης από το περιοδικό 4 Τροχοί.

Ο Στράτης Χατζηπαναγιώτου

———————————————————————————————-

Κάθε Σάββατο λίγο μετά τις 11:00πμ. μεταδίδεται στο Mega Channel η εκπομπή αυτοκινήτου Autohub την οποία παρουσιάζει ο Βαγγέλης Κιούσης. Η αρχή έγινε το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου ενώ η δεύτερη εκπομπή μεταδόθηκε το Σάββατο 8 Μαρτίου. Η τηλεθέαση της πρώτης εκπομπής άγγιξε το 2,9% και της δεύτερης το 3,6%. Σε απόλυτους αριθμούς υπήρξαν 53.000 τηλεθεατές την πρώτη εβδομάδα και 61.000 την δεύτερη.

Ο Βαγγέλης Κιούσης

———————————————————————————————-

Στο 6,1 % κυμάνθηκε η τηλεθέαση του Traction στο STAR Channel την Κυριακή 8 Μαρτίου. Σε αριθμό τηλεθεατών άγγιξε τους 199.000.

Συνεχίζει με πολύ καλά νούμερα το Traction

———————————————————————————————-

Αναδιάρθρωση με τους αντιπροσώπους της ετοιμάζει μεγάλη εισαγωγική εταιρεία αυτοκινήτων. Με λίγα λόγια θα υπάρξουν νέοι όροι, νέες συνεργασίες αλλά και διακοπή συμβολαίων. Η αγορά αλλάζει, τα δεδομένα αλλάζουν οπότε πρέπει η αγορά να προσαρμοστεί…

———————————————————————————————-

Ζωντανές θα είναι και φέτος όλες οι μεταδώσεις της Formula 1 στο κρατικό κανάλι και θα αφορούν, δοκιμές της Παρασκευής (FP1, FP2), δοκιμές του Σαββάτου (FP3, FP4 και κατατακτήριες) και φυσικά ο αγώνας της Κυριακής. Στα μικρόφωνα και στον σχολιασμό θα βρίσκονται οι, Νίκος Κορόβηλας, Ηλίας Παπαϊωάννου, Πόπη Παπαμιχάλη και Κωνσταντίνος Μαρκουίζους Ιαβέρης.

Οι πιλότοι της Formula 1 ετοιμάζονται...

———————————————————————————————-
Η Cosmote TV μέσω του Sport5HD θα μεταδώσει και φέτος όλους τους αγώνες της Formula 1. Στην περιγραφή θα είναι οι Κώστας Ψάρρας και Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος.

———————————————————————————————-

Από τις… λίγες θετικές ειδήσεις αφορά στην κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά. Όπως θα δείτε και από τη σχετική εικόνα χιλιάδες αυτοκίνητα πάνε και… έρχονται, παιρνώντας από την Ελλάδα.

Το λιμάνι του Πειραιά στο σημείο όπου γίνεται η φορτοεκφόρτωση των αυτοκινήτων

———————————————————————————————-
Για τις 22-24 Μαΐου μετατίθεται η πρώτη διεθνής έκθεση και συνέδριο έκθεση electromobility. Αρχικά ήταν να διεξαχθεί το διάστημα 3-5 Απριλίου στο Helexpo – Μαρούσι.

———————————————————————————————-
Στις 2 Απριλίου διοργανώνει δημοσιογραφική εκδήλωση η Michelin.

———————————————————————————————-
Η παρουσίαση του ηλεκτρικού Opel Corsa θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 10-11 Μαρτίου στη Γερμανία. Ωστόσο λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού, πολλοί δημοσιογράφοι «πάγωσαν» το ταξίδι και δεν θα παρευρεθούν στην αποστολή που ήταν αρκετά μεγάλη για τα ελληνικά δεδομένα.

———————————————————————————————-

Θερμής υποδοχής από τους δημοσιογράφους και εκπροσώπους Μέσων είχε ο Νικόλας Πρέζας στην πρώτη του εμφάνιση κατά τη διάρκεια παρουσίασης του νέου VW Golf στα Ιωάννινα. Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή Marketing και Πωλήσεων της VW.

Ο Νικόλας Πρέζας

———————————————————————————————-

Εντυπωσίασε με την παρουσίαση που έκανε στους δημοσιογράφους για το Golf 8ης γενιάς, ο marketing manager της VW, Άγγελος Στεφανόπουλος. Κατά γενική ομολογία κατάφερε να συνδυάζει άψογα την εικόνα με την ομιλία του κάτι που σχολιάστηκε πολύ θετικά.

Ο Άγγελος Στεφανόπουλος

———————————————————————————————-

Το νέο τεύχος GOCAR Magazine Νο75 κυκλοφορεί ήδη στον διαδικτυακό αέρα, με πλούσια θεματολογία, τεχνολογία, υβριδικά μοντέλα κ.ά. Στο εξώφυλλο «παίζει» το νέο Ford Puma.

———————————————————————————————-

Την Κυριακή 8 Μαρτίου μεταδόθηκε από το STAR Channel το τηλεοπτικό Traction. Όσοι δεν το προλάβατε, μπορείτε να το παρακολουθήσετε παρακάτω:

———————————————————————————————-

Ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, Επαμεινώνδας Φατούρος στην πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση μετά την ανάληψη της προεδρίας, αποκαλύπτει τα σχέδια για την επόμενη ημέρα του ελληνικού motorsport. Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Attica TV το Σάββατο στις 18:00 αλλά και σε επανάληψη την Κυριακή στις 10:00.

Επαμεινώνδας Φατούρος (δεξιά) και Στράτος Φωτεινέλης

———————————————————————————————-

Ο Σωκράτης Τσολακίδης εξελέγη Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνων (ΕΠ.Α.) της ΟΜΑΕ, έπειτα από ψηφοφορία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας στη συνεδρίαση της Πέμπτης 5 Μαρτίου 2020.

Ο Σωκράτης Τσολακίδης

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

 

  • Ταξίδια
  • Παρουσιάσεις
  • Εκδηλώσεις 

 

17-18 Μαρτίου
Skoda Octavia στην Κρήτη (πανευρωπαϊκή παρουσίαση)

23-24 Μαρτίου
Toyota Supra στην Ισπανία

23-24 Μαρτίου
Audi A3 στην Ισπανία

2 Απριλίου
Michelin στην Αθήνα

 

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ
 alexa.com**
 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**

Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 5
2. www.lifo.gr 6
3. www.zougla.gr 8
4. www.protothema.gr 16
5. www.gazzetta.gr 19
6. www.iefimerida.gr 20
7. www.newsit.gr 26
8. www.sport24.gr 27
9. www.tanea.gr 28
10. www.sdna.gr 37
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 111
2. www.autotriti.gr 175
3. www.autogreeknews.gr 189
4. www.traction.gr 219
5. www.gocar.gr 243
6. www.autoagora.gr 409
7. www.drive.gr 433
8. www.4troxoi.gr 467
9. www.caranddriver.gr 571
10. www.autoblog.gr 603
*TOP10 στην Ελλάδα
 
Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 34
2. www.ix.gr 4.233
3. www.carwall.gr 7.400
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 2/3/2020 (18:00μ.μ.)

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ YOUTUBE

1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 73.600
2. Trcoff: 18.500
3. Drive magazine: 17.500
4. Carotogr: 9.720
5. Tractiongr: 5.910
6. 4Τροχοί: 2.400
7. CarGuysGr: 2.200
8. Gocar: 2.130
9. Newsauto: 2.000
10. Ariadni Gerasimidou: 1.840
11. Εκπομπή Οδηγώντας 1.180
12. Επί Τροχών TV: 1.150
13. Auto Τρίτη: 1.020
14. Πάνος Σειτανίδης: 868
15. Γιώργος Σαργιαννίδης: 521
16. Auto Greek News: 333
*μέτρηση στις 9/3/2020 (18:00μ.μ)

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

 

ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ ΕΚΠΟΜΠΩΝ

1. Traction (STAR) – 6,1% (199.000), Κυριακή 9 Μαρτίου 2020
2. AutoHub (Mega) – 3,4% (61.000), Σάββατο 8 Μαρτίου 2020

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης