Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε, όσο μπορεί να είναι με αυτά που ακούμε και γίνονται σε εξωτερικό και Ελλάδα με τον COVID-19. Όπως όλος ο πλανήτης, βιώνουμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση που θα πρέπει όλοι να πολεμήσουμε και να βγούμε νικητές.        

Τα πράγματα είναι απλά για όσους μπορούν να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης. Μένουμε σπίτι για να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού και φυσικά να μην κολλήσουμε και εμείς. Όσο πιο καλά το καταλάβουμε και τηρήσουμε αυτό που λένε οι επιστήμονες τόσο πιο γρήγορα να βγούμε από την σημερινή κατάσταση.      

Πραγματικά είναι έγκλημα να… κόβουμε βόλτες δεξιά και αριστερά χωρίς λόγο και όσοι δεν το καταλαβαίνουν, τότε σίγουρα έχουν πρόβλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή τη στιγμή το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι αυτό το απλό πράγμα και τίποτε άλλο. Να μείνουμε σπίτι και να μην προτρέπουμε τον κόσμο να βγει έξω!         

Αν αυτή η εικόνα από την Ιταλία με το στρατό να μεταφέρει δεκάδες φέρετρα με θύματα του COVID-19 δεν σας προβληματίζει τότε είστε άξιοι της μοίρας σας…

O κόσμος ΠΕΘΑΙΝΕΙ…

Αν δεν το έχετε καταλάβει ο κόσμος ΠΕΘΑΙΝΕΙ. Μην ασχολείστε με νούμερα και επιδόσεις όταν το μέλημά μας Αφήστε τα νούμερα για μετά. Τώρα ειναι άλλες οι προτεραιότητες…είναι να προστατευτούμε και να προστατέψουμε.

Αυτό πρέπει να παροτρύνουμε και όχι άλλου είδους καταστάσεις που μπορεί να είναι επικίνδυνες, ανεύθυνες και μπορεί να μεταδοθεί ο ιός.

Η αγορά υπήρχε και θα συνεχίσει να υπάρχει, αν εμείς συνεχίσουμε να υπάρχουμε. Είναι τόσο απλό.

Μήνυμα και από την Subaru...

Μείνετε σπίτι

Τέλος δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στους ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ (να μην γράψω άλλους χαρακτηρισμούς) Αν θέλετε να βοηθήσετε καθίστε στα αβγά σας… που επέστρεψαν από το εξωτερικό και αντί να είναι σε καραντίνα πιάστηκαν από την Αστυνομία να βρίσκονται εκτός σπιτιού. Μιλάμε για άτομα που θα τους χαρακτηρίζαμε, εγκληματίες, δολοφόνους και χωρίς ελαφρυντικά. Το ευχάριστο είναι πως τα 5.000 ευρώ πρόστιμο που θα αναγκαστούν να πληρώσουν θα διατεθούν στο σύστημα υγείας…

Όπως θα δείτε η σημερινή στήλη ακολουθεί την εποχή και την θεματολογία όλου αυτού που βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες. Εμείς θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε όλους εσάς από την οπτική γωνία της σημερινής κατάστασης για να ξέρετε τι γίνεται στον κλάδο που αγαπάτε…

Πού θα στείλετε τα νέα

Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!
 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

Η Ατάκα της Εβδομάδας

 

#ΜένουμεΣπίτι

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

Η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Peugeot ζήτησε από όλους τους αντιπροσώπους – συνεργάτες της να στηρίξουν στην πράξη το Ελληνικό Σύστημα Υγείας που δοκιμάζεται από την πρωτόγνωρη κρίση λόγω της παγκόσμιας πανδημίας του COVID-19.  Γι’ αυτό ζήτησε την άμεση κινητοποίησή τους προκειμένου να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία των ασθενοφόρων οχημάτων σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν βρίσκονται.

———————————————————————————————-

Επειδή έχουν γραφτεί πάρα πολλά για τις ταξινομήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στην Ελλάδα, τα νούμερα που έχουμε στη διάθεσή μας είναι ενδεικτικά της κατάστασης. Την περασμένη εβδομάδα ταξινομήθηκαν συνολικά 691 καινούργια αυτοκίνητα ενώ όπως θα παρατηρήσετε υπάρχει μία σημαντική αύξηση την Πέμπτη 19 Μαρτίου. Αυτό συνέβη διότι είχε «παγώσει» το σύστημα και όχι γιατί υπήρξαν παρεμβάσεις. Δυστυχώς η αγορά θα έχει ακόμα μεγαλύτερη πτώση, όπως συμβαίνει με σχεδόν όλους τους κλάδους…

Ταξινομήσεις Αυτοκινήτων (εβδομάδα 16-20 Μαρτίου)
Δευτέρα 16 Μαρτίου (51)
Τρίτη 17 Μαρτίου (34)
Τετάρτη 18 Μαρτίου (63)  
Πέμπτη 19 Μαρτίου (428)
Παρασκευή 20 Μαρτίου (115)

———————————————————————————————-

Όλα τα διαδικτυακά Μέσα έχουν βγει και μιλούν για μεγάλη άνοδο των αναγνωστών. Δεν θέλει και πολύ μυαλό ακόμα και από παιδάκι δημοτικού να καταλάβει κανείς πως αυτή τη χρονική περίοδο ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ποσοστό του πλανήτη έχει περισσότερο χρόνο να καθίσει σπίτι του, να διαβάσει και να μάθει τι γίνεται «εκεί έξω»…

———————————————————————————————-

Σχεδόν μηδενικό είναι το ενδιαφέρον για αγορά καινούργιου αυτοκινήτου. Δεν το λέμε εμείς αλλά οι ίδιοι οι εργαζόμενο στις εταιρείες που ρισκάρουν τη ζωή τους εξυπηρετώντας πελάτες, που ίσως να έχουν βγει (έβγαιναν μέχρι την περασμένη εβδομάδα) για βόλτα και για να περάσει η ώρα τους. Ας μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας…

———————————————————————————————-

Λόγω των συνθηκών που βιώνουμε όλοι μας τις τελευταίες ημέρες δεν μεταδόθηκε από το Mega το Σάββατο 21 Μαρτίου η εκπομπή αυτοκινήτου Autohub την οποία παρουσιάζει ο Βαγγέλης Κιούσης.

Ο Βαγγέλης Κιούσης

———————————————————————————————-

Μένουμε σπίτι είναι το μήνυμα και από την Mercedes η οποία ανήρτησε ένα video 31 δευτερολέπτων και έχει πολύ μεγάλη σημασία για όλους μας… 

———————————————————————————————-

Έχει και τα καλά ο κορονοϊός. Αν δείτε την ατμόσφαιρα θα καταλάβετε πως έχει καθαρίσει σε υψηλό επίπεδο καθώς έχουν μειωθεί σημαντικά τα επίπεδα διοξειδίου του αζώτου (ΝΟ2) αλλά και τα αιωρούμενα σωματίδια.

Μετά από... χρόνια είδαμε και καθαρό ουρανό!

———————————————————————————————-

Ο όμιλος επιχειρήσεων Σαρακάκη στηρίζει με πράξεις την εθνική προσπάθεια για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού. Συγκεκριμένα έχει θέσει στη διάθεση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας τα παρακάτω:
•    1 Volvo Λεωφορείο Irizar 51 θέσεων
•    1 Volvo Φορτηγό FH16 τράκτορα – ελκυστήρα 600 ίππων για δυνατότητα μεταφοράς μεικτού φορτίου 40 τόνων
•    Επιβατικά αυτοκίνητα Honda & Mitsubishi
•    Μοτοσυκλέτες Honda

———————————————————————————————-

Η εταιρεία Kosmocar έκανε γνωστό την παραχώρηση στην Πολιτεία ενός καινούργιου ασθενοφόρου Volkswagen Crafter. Επίσης στόλο επαγγελματικών οχημάτων που θα χρησιμοποιηθούν σε αλυσίδες εμπορίας τροφίμων για να χρησιμοποιηθούν για κατ’ οίκον παραδόσεις τροφίμων και άλλων αγαθών άμεσης ανάγκης. Τέλος θέτει στη διάθεση του ΕΟΔΥ επιβατικά αυτοκίνητα για να χρησιμοποιηθούν από τα κινητά συνεργεία λήψης δειγμάτων ανά την επικράτεια.

———————————————————————————————-

Εκατοντάδες νέα περιπολικά Peugeot 308 θα προσθέσει στο στόλο της η Ελληνική Αστυνομία. Την περασμένη εβδομάδα τοποθετήθηκαν αυτοκόλλητα, σειρήνες και ότι αξεσουάρ είναι απαραίτητο, σε ένα περιπολικό. Σύντομα θα τα δούμε και στους δρόμους…

Με Peugeot 308 τελευταιας τεχνολογίας εξοπλίστηκε η Ελληνική Αστυνομία (φωτό αρχείου)

———————————————————————————————-

Αναστολή λειτουργίας και για τα Ιδιωτικά ΚΤΕΟ ανακοίνωσε η Κυβέρνηση για το χρονικό διάστημα 23 Μαρτίου έως 31 Μαρτίου…

———————————————————————————————-
Η Cosmote TV προχωρά σε ένα ειδικό αφιέρωμα για την Formula 1 που ξεκινά από σήμερα Δευτέρα 23 Μαρτίου και αφορά σε όλα τα γκραν πρι του κορυφαίου πρωταθλήματος μηχανοκίνητου αθλητισμού για τη σεζόν 2019. Το αφιέρωμα θα μεταδίδεται καθημερινά στις 21.00 και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 12 Απριλίου στο Cosmote Sport5.

———————————————————————————————-

Πολλές αντιπροσωπείες παραμένουν ανοιχτές και εξυπηρετούν τους ελάχιστους πελάτες που υπάρχουν. Οι περισσότερες λειτουργούν με 1-2 υπαλλήλους προκειμένου να μην υπάρχει εξάπλωση του ιού.

Η εξάπλωση του ιού είναι δραματική και πολλές εταιρείες προσπαθούν με τον τρόπο τους να μειώσουν τις πιθανότητες μετάδοσης...

———————————————————————————————-

Εκτάκτως κυκλοφόρησε την Παρασκευή 20 Μαρτίου το τεύχος Απριλίου του περιοδικού 4Τροχοί.

———————————————————————————————-

Την περασμένη εβδομάδα είχε αρκετή κίνηση στα συνεργεία αυτοκινήτων, που όμως ήταν μειωμένη συγκριτικά με άλλες εβδομάδες. Από… σήμερα η πτώση που παρατηρείται είναι πολύ μεγάλη και είναι λογικό εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων της Κυβέρνησης.

———————————————————————————————-

Οι εταιρείες «Αττική Οδός Α.Ε.» και «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.», στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας έκαναν γνωστό ότι έχουν κλείσει τα 9 σημεία εξυπηρέτησης συνδρομητών στην Αττική Οδό και τα 3 που βρίσκονται στον αυτοκινητόδρομο Μορέα (Σπαθοβούνι, Νεστάνη, Καλαμάτα). Οι συνδρομητές μπορούν να εξυπηρετούνται στο τηλέφωνο 210 6682222 ή ηλεκτρονικά στο customercare@attikesdiadromes.gr

 

———————————————————————————————-

Πριν ανακοινωθούν τα μέτρα της Κυβέρνησης που αφορά στην απαγόρευση της κυκλοφορίας, η εταιρεία Maxx Motors AEBE επίσημος Διανομέας και επισκευαστής Opel, Fiat, Alfa Romeo, Jeep, Volvo, Hyundai, Kia κα Isuzu που δραστηριοποιείται σε περιοχές όπως τα Ιωάννινα, την Κοζάνη κ.ά. και σεβόμενοι εργαζόμενους, προμηθευτές και πελάτες έκανε γνωστό πως αναστέλλει την λειτουργία της μέχρι νεωτέρας. Πάνω απ’ όλα ο άνθρωπος.

Έμπρακτα η Maxx Motors έδειξε από την αρχή (και πιο πριν) πως πάνω απ' όλα σέβεται τον άνθρωπο...

———————————————————————————————-

Λόγω της έκτακτης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας του κορονοϊού το alfisti.gr προχώρησε σε αναβολή της προγραμματισμένης για τα τέλη του μήνα εκδήλωση στην πίστα των Σερρών.

———————————————————————————————-

Δωρεά πενήντα καινούριων αναπνευστήρων υψηλής τεχνολογίας, έκανε η εταιρεία Motor Oil στο Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να εξοπλίσει άμεσα αντίστοιχες νέες κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων.

———————————————————————————————-
Η εταιρεία Lime ανακοίνωσε ότι αποσύρει τα ηλεκτρικά πατίνια της από τις Ηνωμένες Πολιτείες και πολλές άλλες χώρες, κυρίως ευρωπαϊκές, λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Μην ξεχνάμε πως για να οδηγήσεις ένα τέτοιο πατίνι θα πρέπει να αγγίξεις το τιμόνι που ήδη το έχουν αγγίξει πάρα πολλοί…

———————————————————————————————-

Τα 38 χρόνια εξυπηρέτησης service συμπληρώνει φέτος η Kirkos Service του Βασίλη Κύρκου…

———————————————————————————————-

Την Κυριακή 22 Μαρτίου μεταδόθηκε το τηλεοπτικό Traction που μεταδίδει το Star Channel. Όσοι δεν το προλάβατε μπορείτε να το παρακολουθήσετε παρακάτω:

———————————————————————————————-

Ο Δημήτρης Παπανδρέου είναι καλεσμένος του Στράτου Φωτεινέλη αυτήν την εβδομάδα στην τηλεοπτική εκπομπή «Πάνω από τα Όρια». Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Attica TV το Σάββατο στις 18:00 και σε επανάληψη την Κυριακή στις 10:00.

Δημήτρης Παπανδρέου (δεξιά) και Στράτος Φωτεινέλης

———————————————————————————————-

Στον διαδικτυακό «αέρα» ανέβηκε το 7ο επεισόδιο της τελευταίας σεζόν του Moto & Bike TV το οποίο παρουσιάζει ο Γιάννος Κατσιμπάρος. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε παρακάτω.

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

 

  • Ταξίδια
  • Παρουσιάσεις
  • Εκδηλώσεις 

 

23-24 Μαρτίου
Toyota Supra στην Ισπανία – ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ

23-24 Μαρτίου
Audi A3 στην Ισπανία – ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ

30-31 Μαρτίου
SEAT Leon στην Ισπανία – ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ

2 Απριλίου
Michelin στην Αθήνα – ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ
 alexa.com**
 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*

1. www.in.gr 4
2. www.lifo.gr 6
3. www.zougla.gr 9
4. www.protothema.gr 16
5. www.tanea.gr 20
6. www.iefimerida.gr 21
7. www.gazzetta.gr 23
8. www.newsit.gr 25
9. www.tovima.gr 31
10. www.sport24.gr 34
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 100
2. www.autotriti.gr 196
3. www.traction.gr 219
4. www.autogreeknews.gr 228
5. www.gocar.gr 254
6. www.autoagora.gr 439
7. www.drive.gr 468
8. www.4troxoi.gr 577
9. www.caranddriver.gr 625
10. www.autoblog.gr 673
*TOP10 στην Ελλάδα
 
Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 51
2. www.ix.gr 4.091
3. www.carwall.gr 9.796
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 23/3/2020 (19:00)

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ YOUTUBE

1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 76.000
2. Trcoff: 19.400
3. Drive magazine: 17.800
4. Carotogr: 9.750
5. Tractiongr: 6.020
6. 4Τροχοί: 2.430
7. CarGuysGr: 2.240
8. Gocar: 2.180
9. Newsauto: 2.010
10. Ariadni Gerasimidou: 1.860
11. Εκπομπή Οδηγώντας: 1.310
12. Επί Τροχών TV: 1.150
13. Auto Τρίτη: 1.030
14. Πάνος Σειτανίδης: 868
15. Γιώργος Σαργιαννίδης: 524
16. Auto Greek News: 336
*μέτρηση στις 23/3/2020 (19:00)

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ ΕΚΠΟΜΠΩΝ

1. Traction (STAR)
    6,0% (236.000) – Εκπομπή 22/3

2. AutoHub (Mega)
    Δεν μεταδόθηκε η εκπομπή 21/3

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης