Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Εύχομαι να έχουμε όλοι μας υγεία και επιστροφή πολύ γρήγορα στην κανονικότητα, με ανοιχτά μαγαζιά και επιστροφή στις εργασίες μας. ΟΛΟΙ. Πραγματικά Να θέλεις να είσαι ήρεμος και με το ζόρι να σε εκνευρίζουν!αναμένουμε να αλλάξει γρήγορα η κατάσταση και να μπορέσουμε να κάνουμε το πιο απλό πράγμα που δεν είναι άλλο από έναν… καφέ σε καφετέρια ή ένα φαγητό με φίλους! 

Δεν το συνηθίζω να εκνευρίζομαι και ιδίως όσον αφορά στη δουλειά μου. Μετά από τόσα χρόνια έχω μάθει να ακούω την κριτική, να αναγνωρίζω τα λάθη μου (όλοι κάνουμε εκτός από το Θεό), να ενημερώνω τον αναγνωστικό κοινό και φυσικά να ΔΙΑΧΩΡΙΖΩ τα προσωπικά με τα επαγγελματικά (κάτι που το έκανα πάντα). Το πάθος πάνω στη δουλειά είναι κάτι που καλός ή… κακώς έχω αλλά ΠΑΝΤΑ αυτό που μου αρέσει (και μου άρεσε) είναι η αλήθεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αχ, αυτη η καραντίνα... Πού θα πάει; Θα περάσει...

Σεβασμός πάνω απ’ όλα

Ωστόσο ορισμένες φορές υπάρχουν στιγμές που βγαίνεις από τα… ρούχα σου, που ακούς τον συνομιλητή σου και δεν πιστεύεις στα αυτιά σου, προσπαθώντας με το έτσι θέλω να σε κάνει να πιστέψεις το αντίθετο και
Ναι ΡΕ. Κάνουμε και λάθη και τα αναγνωρίζουμε!να αλλάξεις ακόμα και τα πιστεύω σου! Οι λέξεις αξιοπιστία και σεβασμός στον απέναντι, όποιος και να είναι αυτός, βρίσκονται πολύ ψηλά στο λεξιλόγιο μου. Και αυτό απαιτώ με όσους μιλώ. Και σε αυτά είναι που θα σταθώ γιατί αυτά είναι δύο πράγματα που κάνουν τη διαφορά σε κάθε επαγγελματία, είτε είναι δημοσιογράφος είτε εκπρόσωπος κάποιας εταιρείας αυτοκινήτων.

Την αξιοπιστία και τον σεβασμό τα χτίζεις και τα κερδίζεις…

Ωστόσο όσο ζεις… μαθαίνεις και πρόσφατα έμαθα πως ορισμένοι δεν ξέρουν τη λέξη σεβασμός. Εδώ είναι που καταλαβαίνεις τελικά πως υπάρχει τεράστιο χάσμα μεταξύ PR και PR (εννοώ αυτούς που είναι επικεφαλής των δημοσίων σχέσεων)! Και αυτό είναι που κάνει τη διαφορά σε αυτή τη δουλειά. Ψεύτες δεν Απορία: Άραγε όταν μιλάς στο τηλέφωνο σε ακούνε και άλλοι;ήμασταν ποτέ, λάθη κάναμε και τα αναγνωρίσαμε, όμως ποτέ δεν μπλέχτηκαν στη συζήτηση οι λέξεις «αξιοπιστία», «σεβασμός» κ.λπ. Επειδή όμως τα άκουσα, κατάλαβα τελικά πώς όχι μόνο δεν αξίζει να ασχολείσαι παραπάνω αλλά εδώ είναι που καταλαβαίνεις την έννοια του «Ουδείς πιο αχάριστος του ευεργετηθέντος»…

Θα με συγχωρέσετε που σας κούρασα με τα δικά μου όμως ήθελα να μοιραστώ όλα τα παραπάνω μαζί σας και να σας προτρέψω να προσέχετε με ποιον μιλάτε, ποιον εμπιστεύεστε και σε ποιον δίνετε αέρα…  

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν αρχίσει να μπαίνουν για τα καλά στη ζωή μας... (στη φωτό το ηλεκτρικό Peugeot 2008)

Πού θα στείλετε τα νέα

Για όσους τώρα θέλουν να μας ενημερώσουν για όσα γίνονται και δεν τα παίρνουμε… είδηση, μπορούν να το κάνουν στέλνοντας e mail με την ένδειξη «Για τα Νέα της Πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα στο Facebook (Vasilios Saribalidis).

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!
 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

 

H ατάκα της εβδομάδας…

Η τύχη είναι παράγωγο του ιδρώτα! Όσο περισσότερο ιδρώνεις τόσο πιο τυχερός γίνεσαι.

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

Ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την ενοποίηση των δύο Σωματείων δημοσιογράφων αυτοκινήτου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021. Τα μέλη των ΔΣ της ΕΣΑ και της ΕΣΣΑΜ συναντήθηκαν… διαδικτυακά με θέμα συζήτησης τις επόμενες κινήσεις προκειμένου να υπάρξει Ενιαίος Φορέας Δημοσιογράφων Αυτοκινήτων. Και οι 16 παρευρισκόμενοι είπαν τις απόψεις ενώ φάνηκε πως αυτό είναι και το τελευταίο βήμα πριν την ενοποίηση που θα γίνει με την Γενική Συνέλευση όλων των Μελών. Να σημειώσουμε πως με την ενοποίηση θα υπάρξει, νέο καταστατικό αλλά και όνομα Σωματείου. Σύντομα θα υπάρξει και επίσημη ανακοίνωση.

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή συνάντηση των 16 από τα ΔΣ των Σωματείων ΕΣΑ και ΕΣΣΑΜ.

 

———————————————————————————————

 

Ακόμα μία δημοσκόπηση πραγματοποιήσαμε μέσα από την κοινότητα του YouTube (και στο κανάλι Βασίλης Σαρημπαλίδης). Το ερώτημα ήταν «Γιατί δεν θα αγόραζες ηλεκτρικό αυτοκίνητο;». Στο ερώτημα αυτό και μέχρι τις 19:00 (σήμερα) είχαν ψηφίσει πάνω από 16.600 άτομα και είχαν σχολιάσει πάνω από 370. Όπως θα δείτε τα αποτελέσματα έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Να σημειώσουμε πως κάθε εβδομάδα θα ανεβάσουμε και από μία δημοσκόπηση.

 

———————————————————————————————

 

Τη θέση του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή στην Karenta έχει αναλάβει ο Βαγγέλης Καλογηράτος ο οποίος πριν από έναν περίπου μήνα αποχώρησε από την εταιρεία Σφακιανάκης.

 

———————————————————————————————

 

Νέα ιστοσελίδα με την ονομασία autoexpress.gr ετοιμάζει  ο Τάκης Τρακουσέλλης. Επικεφαλής θα είναι ο Γιάννης Σκουφής και στον αέρα θα ανέβει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα τον Μάιο.

Ο Γιάννης Σκουφής

 

———————————————————————————————

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης σύντομα θα υπάρξει αποχώρηση «HR» από μεγάλο αυτοκινητιστικό όμιλο

 

———————————————————————————————

 

Η Tesla είναι ένας από τους επίσημους χορηγούς της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναικού.

 

———————————————————————————————

 

Εδώ και αρκετούς μήνες το κατάστημα της Aston Martin στη λεωφόρο Αθηνών έχει σταματήσει τη λειτουργία του ενώ εντός του καταστήματος δεν υπάρχει ούτε ένα αυτοκίνητο…

Το κατάστημα της Aston Martin έχει κατεβάσει ρολά...

 

———————————————————————————————

 

Ακόμα πιο δυνατή παρουσία στο ραδιόφωνο θα έχει ο Πάρις Ποντίκας. Συγκεκριμένα διατηρεί την 20λεπτη ενημέρωση «Οδηγώντας με τον Πάρι Ποντίκα» στη Έρα Σπορ από Δευτέρα έως και Πέμπτη στις 9:30 π.μ. Επιπλέον αναβαθμίζεται το ρόλο του και στο πανελλαδικό ραδιόφωνο Πρώτο Πρόγραμμα καθώς θα μας ενημερώνει για τα αυτοκινητιστικά δρώμενα μέσω της στήλη «Μαζί στο Τιμόνι» από Δευτέρα έως και Πέμπτη και ώρες 11.45 – 12.00. Τέλος, συνεχίζει κανονικά  στο Πρώτο Πρόγραμμα  (91.6 & 105.8) κάθε Κυριακή 15.00 με 16.00 με την εκπομπή «Auto Club».

O Πάρις Ποντίκας

 

———————————————————————————————

 

Εκπλήξεις ετοιμάζει το ερχόμενο διάστημα ο Άρης Γαλανόπουλος, τον οποίο ακούμε στον ΣΚΑΙ 100.3 τον διαβάζουμε στην έντυπη Καθημερινή, αλλά και στις ιστοσελίδες skai.gr και kathimerini.gr

Ο Άρης Γαλανόπουλος

 

———————————————————————————————

Τη θέση του  Division Director στον όμιλο Πέτρος Πετρόπουλος κατέχει ο Νίκος Μπέλλος ο οποίος έχει υπό την εποπτεία του τα επιβατικά και ελαφρά επαγγελματικά οχήματα (Jaguar, Land Rover, Isuzu, SAIC κ.λπ.).

 

———————————————————————————————

 

Οι πρώτοι τυχεροί από τον διαγωνισμό που κάναμε «100K, 100GiveAway by Σaribal» (μέσω YouTube) έχουν αρχίσει να παραλαμβάνουν τα δώρα τους. Ένας εξ’ αυτών είναι και ο Βασίλης Αντωνιάδης από την Θεσσαλονίκη που κέρδισε μία τετράδα ελαστικών Yokohama την οποία παρέλαβε από το κατάστημα της Νικ. Ι. Θεοχαράκης.

Ο Βασίλης Αντωνιάδης (αριστερά) ήταν ένας από τους 100 τυχερούς της κλήρωσης!!

 

———————————————————————————————

Τη θέση του Digital Content & Communications Manager στο autogreeknews.gr ανέλαβε από την 1η Φεβρουαρίου ο Γιώργος Μούζος.

Ο Γιώργος Μούζος

———————————————————————————————

Με επίσημο δελτίο Τύπου η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων KIA επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ της στήλης σχετικά με τον νέο Διευθυντή Marketing Αντώνη Παπαποστόλου.

 

———————————————————————————————

 

Η Maria Rita Galli είναι η νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου) και αναλαμβάνει τον ρόλο που μέχρι πρότινος κατείχε ο Nicola Battilana.

Η Maria Rita Galli

 

———————————————————————————————

 

Στις 18 Φεβρουαρίου 2021 θα πραγματοποιηθούν… ψηφιακά τα αποκαλυπτήρια της νέας γενιάς Nissan Qashqai. Τα πλάνα αλλά και την σχετική συνέντευξη Τύπου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και Έλληνες δημοσιογράφοι.

 

———————————————————————————————

Μία πολύ σημαντική εξέλιξη για ελληνική εταιρεία είναι η αναγνώριση του BMW Group στην εταιρεία Σπανός Α.Ε. που είναι η μοναδική στην Ελλάδα που αποκτά διαπιστευμένη πιστοποίηση BMW Classic για υπηρεσίες αναπαλαίωσης και επισκευή κλασικών μοντέλων BMW. Την πιστοποίηση απένειμε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του BMW Group Hellas Andreas Sieben, στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Σπανός ΑΕ Γιώργο Σπανό. Να σημειώσουμε πως το 2021 η εταιρεία Σπανός Α.Ε. γιορτάζει 50 χρόνια από την ίδρυσή της.  

Αριστερά ο Andreas Sieben και δεξιά η Μαρία Σπανού και ο Γιώργος Σπανός

 

———————————————————————————————

Συνεχίζει να μας εκπλήσσει ο Βαγγέλης Γκούμας με τα ρεπορτάζ που κάνει για το δελτίο ειδήσεων του STAR. Αυτή τη φορά κατέγραψε τις παρανομίες που γίνονται από οδηγούς και αναβάτες οι οποίοι αναπτύσσουν υψηλές ταχύτητες σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας (διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ πατώντας ΕΔΩ).

Ο Βαγγέλης Γκούμας είναι από τους πλέον μάχιμους δημοσιογράφους και μας εκπλήσσει τόσο στο ελεύθερο όσο και στο αυτοκινητιστικό ρεπορτάζ

 

———————————————————————————————

 

Για την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021 στις 11:00 είναι προγραμματισμένη να γίνει η δημοσιογραφική παρουσίαση στους Έλληνες δημοσιογράφους του νέου Opel Crossland.

 

———————————————————————————————

 

Την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί διαδικτυακά η παρουσίαση του νέου Audi e-tron GT, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν και Έλληνες δημοσιογράφοι.

 

———————————————————————————————

 

Ακόμα ένα video με αυτοκίνητο που μπήκε στα trends του ελληνικού YouTube! Αφορά στο ολοκαίνουριο Toyota Hilux

Νο37 στα trends του ελληνικού YouTube! Δεν το λες και εύκολη υπόθεση ιδίως όταν δεν μπορείς να... κοροιδέψεις τον αλγόριθμο!

———————————————————————————————

 

Στο Golden Hall τοποθετήθηκαν οι πρώτοι ταχυφορτιστές της Tesla. Σύμφωνα με την ενημέρωση που λάβαμε από το γραφείο Τύπου θα ακολουθήσουν και άλλοι, σε Πάτρα, Λαμία και Θεσσαλονίκη.

Οι πρώτοι ταχυφορτιστές της Tsla

 

———————————————————————————————

Στην πρώτη δεκάδα των κορυφαίων αυτοκινητιστικών site πέρασε την τελευταία εβδομάδα το caroto.gr σύμφωνα με το alexa.com της amazon. Η ιστοσελίδα που επιμελείται ο Νίκος Μαρινόπουλος άφησε μετά από πολλά χρόνια εκτός TOP10 το autoblog.gr

 

———————————————————————————————

 

Ακόμα ένα site αυτοκινήτου βρίσκεται στον αέρα. Ο λόγος για το autopress.gr με θεματολογία, αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα, αγώνες, νέα, απόψεις, αγορά, τιμές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, video και δοκιμές. Την επιμέλεια έχει ο Γιώργος Βαρίνος.

 

———————————————————————————————

Στο πλαίσιο της ετήσιας ψηφοφορίας για το «Best Car» που διοργανώνεται από το περιοδικό «auto Τρίτη», ανέδειξε και τις καλύτερες μάρκες στην κατηγορία τους με βάση τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Μεταξύ άλλων η Anytime της Interamerican απέσπασε το πρώτο βραβείο, ως «το καλύτερο brand ασφάλισης αυτοκινήτου» της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.

 

———————————————————————————————

Ολοκληρώθηκε ένας ακόμα διαγωνισμός αυτοκινήτου της χρονιάς στην Ελλάδα, που διοργάνωσε το newsauto.gr με το περιοδικό CAR. Σύμφωνα με τους διοργανωτές ψήφισαν 540.000 αναγνώστες. Τα αποτελέσματα ήταν το εξής:

Peugeot 2008: 108 βαθμοί
Ford Puma: 99 βαθμοί
Audi A3 Sportback: 75 βαθμοί
Renault Captur: 73 βαθμοί
Skoda Octavia: 68 βαθμοί
Toyota Yaris: 68 βαθμοί
Hyundai i20: 58 βαθμοί
Mercedes GLA: 55 βαθμοί
Volkswagen ID.3: 53 βαθμοί
Land Rover Defender: 43 βαθμοί
 

Επιπλέον υπήρξαν και τα Βραβεία του κοινού το οποίο ανέδειξε:

Καλύτερο μικρό
1. Toyota Yaris: 29%
2. Hyundai i20: 16%
3. Citroen C3: 11%
 
Καλύτερο μικρομεσαίο
1. Audi A3 Sportback: 22%
2. BMW Σειρά 2 Gran Coupe: 18%
3. Hyundai i30: 16%
 
Καλύτερο μεσαίο/μεγάλο
1. Mercedes CLS: 13% (13,00%)
2. BMW Σειρά 5: 13% (12,91%)
3. Alfa Romeo Giulia: 13% (12,90%)
 
Καλύτερο μικρό SUV
1. Peugeot 2008: 22%
2. Ford Puma: 17%
3. Renault Captur: 11%
 
Καλύτερο μικρομεσαίο SUV
1. Mercedes GLA: 26%
2. Ford Kuga: 20%
3. Mercedes GLB: 16%
 
Καλύτερο μεσαίο/μεγάλο SUV
1. Audi Q5: 28%
2. BMW X6: 26%
3. Land Rover Defender: 19%
 
Καλύτερο σπορ
1. Mercedes AMG-GT: 26%
2. Ford Mustang Bullitt: 23%
3. BMW M5: 16%
 
Καλύτερο ηλεκτρικό
1. Tesla Model 3: 12%
2. Audi e-tron Sportback: 11%
3.Peugeot e-208: 9%
 
Καλύτερο μέχρι 20.000 ευρώ
1. Toyota Yaris: 15%
2. Hyundai i30: 12%
3. Renault Captur: 8%  

Καλύτερο από 20.000 έως 30.000 ευρώ
1. Audi A3 Sportback: 15% (15,5%)
2. Peugeot 2008: 15% (15,3%)
3. Ford Puma: 9%  

Βραβείο σχεδιασμού
1. Porsche Taycan: 9% (9,31%)
2. BMW Σειρά 4: 9% (9,26%)
3. Peugeot 2008: 9% (9,16%)

 

———————————————————————————————

Ένα σύντομο review των τελευταίων εβδομάδων έχει αυτή την εβδομάδα το «Πάνω από τα Όρια» με αποσπάσματα από τις συνεντεύξεις των Malcolm Wilson, Tom Coronel, Renato Travaglia, Νίκου Αγγλούπα και του Ιαβέρη. Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Attica TV το Σάββατο στις 18:00 και σε επανάληψη την Κυριακή στις 10:00 π.μ.

Στράτος Φωτεινέλης και Στάθης Πετρόπουλος

 

———————————————————————————————

———————————————————————————————-

 

  • Ταξίδια
  • Παρουσιάσεις
  • Εκδηλώσεις 

 

Θα πραγματοποιηθούν μόνο διαδικτυακές λόγω Covid-19

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ
 alexa.com**
 

Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 5
2. www.lifo.gr 7
3. www.zougla.gr 8
4. www.protothema.gr 9
5. www.iefimerida.gr 14
6. www.newsit.gr 18
7. www.gazzetta.gr 25
8. www.tanea.gr 27
9. www.kathimerini.gr 30
10. www.ethnos.gr 35
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 54
2. www.gocar.gr 154
3. www.autogreeknews.gr 225
4. www.autotriti.gr 226
5. www.drive.gr 451
6. www.4troxoi.gr 494
7. www.traction.gr 534
8. www.autoagora.gr 579
9. www.caranddriver.gr 649
10. www.caroto.gr 909
*TOP10 στην Ελλάδα
 
Σελίδες με αγγελίες αυτοκινήτων
1.www.car.gr 36
2. www.carwall.gr 9.777
3. www.ix.gr 10.009
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 8/2/2021 (17:00)

 

———————————————————————————————-
———————————————————————————————-

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ YOUTUBE

1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 104.200
2. Trcoff: 35.000  
3. Drive magazine: 20.600
4. Tractiongr: 14.500
5. Carotogr: 10.900
6. CarGuysGr: 5.570
7. Gocar: 3.890
8. 4Τροχοί: 3.120
9. Εκπομπή Οδηγώντας: 2.840
10. Newsauto: 2.530
11. Ariadni Gerasimidou: 2.290
12. Auto Τρίτη: 1.370
13. Επί Τροχών TV: 1.290
14. Πάνος Σειτανίδης: 1.060
15. Γιώργος Σαργιαννίδης: 879
16. Auto Greek News: 408
*μέτρηση στις 8/2/2021 (17:00)

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης