Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Καλησπέρα σε όλες και όλους και φυσικά καλή εβδομάδα. Πολλά θέματα και σήμερα που δημιουργούν Άραγε όταν κάνεις μία δουλειά και δεν… πληρώνεσαι για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα γιατί την κάνεις; Μήπως άλλοι είναι οι λόγοι;και έντονο προβληματισμό για τον κλάδο του αυτοκινήτου. Το ξαφνικό λουκέτο στους 4Τροχούς και το Auto Bild είναι σίγουρο πως θα δημιουργήσει μεγάλο κενό και είναι ένα θέμα πολύ σοβαρό για την… πιάτσα. Το να κλείνει το πιο ιστορικό περιοδικό δεν είναι και ό,τι το καλύτερο…

Από την άλλη μαθαίνουμε τι γίνεται με τις Hyundai – KIA, που θα μετακομίσουν οι νέες εταιρείες και πότε… Σε γενικές γραμμές τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μεγάλη αναστάτωση και δύσκολα φαίνεται πως θα υπάρξει ηρεμία για να μπορούμε όλοι να κάνουμε πιο εύκολα τη δουλειά μας αλλά και ο κόσμος να μπορεί να αποκτήσει ένα καινούργιο αυτοκίνητο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φουλ… γκάζια!

Δεν θα σας κουράσω άλλο καθώς οι ειδήσεις είναι πάρα πολλές και τα νέα τρέχουν με τέτοια ταχύτητα
Ισχύει το, όσο γερνάς παραξενεύεις;που δεν τα προλαβαίνουμε! 

Σε κάθε περίπτωση μην ξεχνάτε και τον τρόπο που μπορείτε να μας στέλνετε τα δικά σας νέα. Συγκεκριμένα μπορείτε να στέλνετε e mail με την ένδειξη «για τα νέα της πιάτσας» στο saribal@otenet.gr ή με μήνυμα μέσω Facebook (Vasilios Saribalidis)

 

Για να διαβάσετε προηγούμενα «Νέα της Πιάτσας» πατήστε ΕΔΩ

Καλή ανάγνωση!

——————————————————–

QUIZ Νο1:

Όταν συνεργάζεσαι με πολλά «μαγαζιά» πως είναι δυνατόν να διαμαρτύρεσαι πως δεν υπάρχει καθόλου δουλειά;

——————————————————–

QUIZ No2:

Ισχύει πως δημοσιογράφος… έχει στείλει επιστολή στις εταιρείες και τις ενημερώνει πως… «Όποιο ποσό έχετε προς διάθεση, θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο»;

——————————————————–

Ξαφνικό λουκέτο στα περιοδικά 4Τροχοί και Auto Bild. Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν ένα… πρωινό πως πρέπει να μαζέψουν τα πράγματά τους γιατί κλείνουν. Φυσικά το σοκ ήταν μεγάλο τόσο για εκείνους όσο και για τον κλάδο. Περισσότεροι από 20 επαγγελματίες (δημοσιογράφοι, φωτογράφοι κ.λπ.) με ένσημα και εμπειρία στο χώρο μένουν χωρίς δουλειά και αυτό γεννά νέα ερωτηματικά για το μέλλον.

Ο Στράτης Χατζηπαναγιώτου όταν επέστρεψε στα γραφεία των 4Τροχών. Η εικόνα μιλά από μόνη της...

Προς το παρόν κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί και αν θα μπορέσουν και πάλι να κρεμαστούν στο περίπτερο, το ιστορικό περιοδικό 4Τροχοί αλλά και το Auto Bild. Για το δεύτερο τα πράγματα είναι πιο εύκολα καθώς υπάρχει απευθείας συμφωνία με τους Γερμανούς, αλλά και τους 4Τροχούς τα πράγματα περιπλέκονται καθώς ο τίτλος ανήκει στις «Τεχνικές Εκδόσεις»…

Οι πρώτες αντιδράσεις - σκέψεις του διευθυντή του περιοδικού 4Τροχοί όταν ανακοινώθηκε το κλείσιμό του...

 
——————————————————–

Ιανουάριο με Φεβρουάριο του 2017 θα ολοκληρωθεί το deal του Γιώργου Βασιλάκη με τον όμιλο Δάβαρη για την διάσωση των Hyundai – KIA. Τα γραφεία των εταιρειών θα μεταφερθούν στην Κηφισιά και συγκεκριμένα στην Βιλτανιώτη εκεί που βρίσκονται και τα αντίστοιχα της SEAT.

 
——————————————————–

Νέα ξεχωριστή σελίδα που θα ασχολείται μόνο με το αυτοκίνητο και αγώνες όπως Formula 1, WRC κ.λπ. ετοιμάζει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Περιμένουμε να μάθουμε και την συντακτική ομάδα αλλά και το ρόλο που θα έχει ο Σπύρος Ρέκκας που ήδη συνεργάζεται με το ΑΠΕ.

 
——————————————————–

Αποχώρησε από το Car and Driver o Δημήτρης Θεοχάρης

Ο Δημήτρης Θεοχάρης...

 
——————————————————–

Στους πωλητές του δικτύου της SEAT παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα το πρώτο SUV της μάρκας, το Ateca. Στην διάθεσή τους είχαν εκδόσεις βενζίνης και diesel ενώ οι πολύτιμες πληροφορίες Στέφανου Αττάρτ και Γιάννη Κασίμη βοήθησαν στο να κατανοήσουν καλύτερα οι παρευρισκόμενοι το ολοκαίνουργιο Ateca.

Οδήγηση εκτός δρόμου περιλάμβανε η εκπαίδευση...

 
——————————————————–

Παρουσίαση σήμερα και… αύριο του SEAT Ateca στους δημοσιογράφους που είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν το νέο αυτοκίνητο μέχρι την Αράχοβα

Συνολικά 10 SEAT Ateca είχαν στην διάθεσή τους οι δημοσιογράφοι...

 
——————————————————–

Σε συναδερφικό χτύπημα ρίχνει την ευθύνη κλεισίματος του περιοδικού 4Τροχοί ένας εκ των συντακτών του περιοδικού Σπύρος Χατήρας

 
——————————————————–

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι φήμες στην πιάτσα για τις επόμενες κινήσεις του Στράτη Χατζηπαναγιώτου. Ο ίδιος κρατά το στόμα του ερμητικά κλειστό ωστόσο κυκλοφορεί στην πιάτσα πως θέλει να πάρει πάνω του ένα νέο εγχείρημα που σύντομα θα μάθουμε.

 
——————————————————–

Ο Χάρης Θεοφράστου και η παρέα του τρελαίνουν τους τηλεθεατές της ΕΤ3 κάθε Κυριακή με το… Ασφαλώς Επί Τροχών. Όσοι δεν προλαβαίνουν να παρακολουθήσουν την εκπομπή μπορούν να το κάνουν και τις άλλες ημέρες στην σχετική σελίδα της ΕΤ3 στο διαδίκτυο. Για να δείτε τις εκπομπές πατήστε ΕΔΩ

 
——————————————————–

Πολύ έξυπνη κίνηση του Car and Driver να αλλάξει ημέρα κυκλοφορίας και από Σάββατο να πάει σε Κυριακή. Μία κίνηση στρατηγικής που δεν έγινε εξαιτίας του κλεισίματος των 4Τροχών, καθώς ο Νίκος Μερτέκης είχε εδώ και καιρό ενημερώσει για την αλλαγή τις εταιρείες…

——————————————————–

Ο Στράτος Φωτεινέλης με την ομάδα του ετοιμάζονται να παίξουν… μπάλα και αυτή τη σεζόν. Έτσι λοιπόν το «Πάνω από τα όρια» θα παίζει κάθε Τετάρτη 19:30-20:30, τα «Παγκόσμια και Πανελλήνια Πρωταθλήματα» κάθε Παρασκευή 19:30 – 20:00 και το “R-Evolution” κάθε Σάββατο 20:30:21.00. Στην Αττική τις εκπομπές θα μεταδίδει το High TV και στην περιφέρεια από το Star Κεντρικής Ελλάδας, το Creta Channel, το Achaia TV, το SuperB και την Δέλτα Τηλεόραση.  Στην αρχισυνταξία των εκπομπών παραμένει ο Διονύσης Λιβέρης και επικεφαλής της δημοσιογραφικής ομάδας είναι ο Στάθης Πετρόπουλος.

Παράλληλα ο Στράτος Φωτεινέλης συνεχίζει τη ραδιοφωνική του επαφή με το κοινό μέσα από τη συχνότητα του Δημοτικού Σταθμού του Πειραιά, Κανάλι ΕΝΑ στους 90,4 κάθε Τετάρτη και Πέμπτη 18:00-19:00.

Ο Στράτος Φωτεινέλης...

 
——————————————————–

Το Νοέμβριο ξεκινά τελικά ο Βαγγέλης Γκούμας την διαδικτυακή του εκπομπή ΣΩSTAR που ασχολείται με θέμα αυτοκινήτου και ρεπορτάζ γύρω από αυτό.

 
——————————————————–

Ο Πάρις Ποντίκας έδειξε με το δικό του τρόπο την συμπαράσταση στο περιοδικό 4Τροχοί…

 
——————————————————–

Μέχρι πέρυσι ο Αντώνης Κόλλιας, που ήταν και πρόεδρος του θεσμού για το ελληνικό αυτοκίνητο της χρονιάς εκθείαζε τα γερμανικά αυτοκίνητα. Τώρα τα κράζει και προτρέπει τους πάντες να μην αγοράζουν χι μόνο γερμανικά αυτοκίνητα αλλά και γερμανικά προϊόντα ή ακόμα και περιοδικά!

Πρόσφατα μάλιστα σε ανάρτησή του στο Facebook, τόνισε πως καλά έκανε και έκλεισε το Auto Bild καθώς ήταν γερμανικό έντυπο!!! Τα συμπεράσματα δικά σας.

 
——————————————————–

Λογοπαίγνιο με κοράκια και φτυάρια από τον Τάκη Τρακουσέλλη. Για ποιους άραγε χτυπάει το… καμπαναριό;

 
——————————————————–

 

Οικονομικά θέματα και μεγάλες καθυστερήσεις πληρωμών στα περιοδικά του «Πήγασου». Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως οι μόνιμοι συνεργάτες είναι τέσσερις μήνες «μέσα» και τα μπλοκάκια έχουν να πληρωθούν από τον Φεβρουάριο

 
——————————————————–

Από την Θεσσαλονίκη με πολύ αγάπη και μεράκι βγήκε στον διαδικτυακό «αέρα» στις 4 Οκτωβρίου το motorsite.gr. Τα… καρντάσια Στέργιος Μανώλης και Ηλίας Ντέβελι έχουν την επιμέλεια για το αυτοκίνητο και την μοτοσικλέτα αντίστοιχα ενώ στο πλευρό τους βρίσκονται επαγγελματίες του χώρου. Για να δούμε τι… ψάρια θα πιάσουν!

 
——————————————————–

Ο Παντελής Τζερτζεβέλης από την Θεσσαλονίκη είναι ένας σεμνός και καταξιωμένος δημοσιογράφος. Κάνει τη δουλειά του χωρίς να το φωνάζει και να το διαφημίζει και γι’ αυτό θεωρούμε πως πρέπει να του αφιερώσουμε μέσα από αυτή εδώ την στήλη μία φωτογραφία!

 
Ο Παντελής Τζερτζεβέλης..

 
——————————————————–

Γερό… κράξιμο του Στράτη Χατζηπαναγιώτου στην Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού για τον τρόπο που χειρίζεται την επικοινωνία σημαντικών αγώνων. Όπως θα δείτε, τα άκουσε και ο Νώντας Δουζινάς που ασχολείται με την αποστολή δελτίων Τύπου…

 
——————————————————–

 

Για 21 χρόνια συνεχίζει την παρουσία του στο ραδιόφωνο ο Δημήτρης Μπαλής με την εκπομπή Δρόμοι Αντοχής, που μεταδίδεται κάθε Δευτέρα 7-8 το βράδυ από τον Σπορ FM 94.6

 
——————————————————–

Με αποστολή πέντε οδηγών συμμετείχε η Ελλάδα σε αγώνα ανάβασης που διεξήχθη στην Τσεχία με αθλητές από 15 χώρες. Η Ελλάδα κατάφερε να κατακτήσει την 4η θέση με οδηγούς τους, Γιώργο Αργυρίου, Σπύρο Βοργιά, Γιώργο Κεχαγιά, Παναγιώτη Λιώρη και Γιάννη Πλάγο.

Η εθνική ομάδα... οδηγών αγώνων!!!

 
——————————————————–

Δεν λέει να κάτσει στην… ησυχία του ο Αντώνης Γεωργαλάς από την Ford Σφακιανάκης και όπου δει αγώνα τρεξίματος, δεν χάνει ευκαιρία!

 
——————————————————–

Μετά την αποχώρησή της από το newsauto.gr και το Πρώτο Θέμα, η Αριάδνη Γερασιμίδου ξεκίνησε μία νέα συνεργασία με την εταιρία Free Sunday του Χρήστου Κύρτσου, η οποία περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο στη διαδικτυακή σελίδα free-sunday.gr

——————————————————–

Ξεκίνησε το καθημερινό ραδιοφωνικό Εν Κινήσει από τη συχνότητα του Focus 103.6 της Θεσσαλονίκης. Παρουσιαστές οι Τριαντάφυλλος Τσουλφάς και Σωτήρης Βουτσελάς.

 
——————————————————–

Στο πλαίσιο του COTY η Κορίνα Βαλυράκη ταξίδεψε την περασμένη εβδομάδα στο εξωτερικό προκειμένου ο Στράτης Χατζηπαναγιώτου να οδηγήσει το νέο Peugeot 3008.

Η επικεφαλής δημοσίων σχέσεων της Peugeot Κορίνα Βαλυράκη...

 
——————————————————–

Καλή… λευτεριά ευχόμαστε στην Κατερίνα Γιαμπουρά της Ford που βρίσκεται σε άδεια λόγω εγκυμοσύνης!

Η Κατερίνα Γιαμπουρά...

 
——————————————————–

Στο Νέο Ηράκλειο έχουν μετακομίσει το Auto Τρίτη και η Αγορά αυτοκινήτου και συγκεκριμένα στην Αμαρουσίου 12.

——————————————————–

Αρχές Νοεμβρίου η Citroen διοργανώνει δημοσιογραφική αποστολή για το ολοκαίνουργιο C3.

 ——————————————————–

 
Ο Αντώνης Στιβαχτάρης χαμογελά για τις 237 παρουσιάσεις...

Τα 25 χρόνια στην… πιάτσα συμπληρώνει φέτος η promauto με συνολικές 237 παρουσιάσεις!

 
Δείτε το Video για τα 25 χρόνια…

                                                    

——————————————————– 

Η Volvo βρίσκεται στο Golden Hall και δίνει τη δυνατότητα και test drive σε όποιον ενδιαφέρεται να πάρει γεύση από… Σουηδία.

To XC90 στο υπόγειο πάρκινγκ του Golden Hall...

 
——————————————————–

Η Alfa Romeo Giulia που βρίσκεται στο Golden Hall έχει καταφέρει να τραβήξει πάνω της πολλά βλέμματα…

Η Giulia στο Golden Hall...

——————————————————–

Παρουσίαση του νέου Ford KA+ αυτή την εβδομάδα…

 
——————————————————–

Οι αγάπες δεν κρύβονται. Το γράφει και δεν φοβάται να… γράψει ο Στράτης Χατζηπαναγιώτου, για τον επικεφαλής επικοινωνίας της Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης, Γιάννη Μεθενίτη.

 
——————————————————–

Για ποια εισαγωγική εταρεία χτυπούν οι καμπάνες;

 

 
——————————————————–


ΣΦΥΡΙΓΜΑΤΑ από την… ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ

Λίγες ημέρες μετά την επιστροφή του από το «Οδοιπορικό μνήμης 7.500 km – αφιερωμένο στον Ποντιακό Ελληνισμό – από την Αθήνα στη Μόσχα» με Honda Supra-X 125 Helmin, ο Κωνσταντίνος Μητσάκης επιχείρησε ένα ακόμα συναρπαστικό ταξίδι 2.300 χλμ. στην αρχαία Ιωνία και Λυκία, οδηγώντας το ίδιο παπί, χορηγία της αντιπροσωπείας…

 
——————————————————–

Το 10o τεύχος του περιοδικού Moto&Rider κυκλοφορεί το ερχόμενο Σάββατο και μέσα στην πλούσια θεματολογία του περιλαμβάνει και όλα τα νέα μοντέλα 2017 που παρουσιάστηκαν στο σαλόνι μοτοσικλέτας της Κολωνίας.  

 
——————————————————–

H TEICM Racing Team είναι μια ομάδα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας στις Σέρρες και συστάθηκε το 2016. Στόχος της είναι η μελέτη και κατασκευή μιας μονοκύλινδρης μοτοσικλέτας και η συμμετοχή στο ευρωπαϊκό τουρνουά FIM Supermono Cup 2017.

 
——————————————————–

Σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα έγινε η παρουσίαση των νέων μοντέλων εκτός δρόμου των ΚΤΜ και Husqvarna. Άψογη διοργάνωση δια χειρός Στέλιου Χριστοδούλου και αντιπροσωπείας, ο κάθε δημοσιογράφος μπόρεσε να οδηγήσει όλα τα μοντέλα και όσες φορές ήθελε!

——————————————————– 

Nα που και στην Ελλάδα υπάρχει προγραμματισμός, με ένα teaser που υπόσχεται πολλά ανακοινώθηκε το 3ο SMF Moto Show στις εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Θ από 6 έως και 9 Απριλίου 2017!

 
——————————————————–

Ισχύει πως δημοσιογράφοι προσκλήθηκαν σε παρουσίαση αγωνιστικής ομάδας και μοτοσικλέτας αλλά δεν είχαν τη δυνατότητα να την οδηγήσουν παρά μόνο δύο συγκεκριμένοι;

——————————————————–

Νέο τεύχος Οκτωβρίου για το ηλεκτρονικό περιοδικό μοτοσικλέτας bikeit.

——————————————————–

Πωλήσεις Περιοδικών Αυτοκινήτου – Μοτοσικλέτας

Σύμφωνα με το πρακτορείο διανομής Τύπου «Ευρώπη» τα περιοδικά Auto Bild και Auto Τρίτη για το χρονικό διάστημα 26/9-2/10/2016 πούλησαν 5.130 και 4.210 τεύχη αντίστοιχα.

——————————————————–

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.zougla.gr 6
2. www.protothema.gr 14
3. www.gazzetta.gr 18
4. www.newsit.gr 20
5. www.sport-fm.gr 24
6. www.car.gr 25
7. www.newsbomb.gr 44
8. www.pronews.gr 45
9. www.in.gr 50
10. www.newsbeast.gr 63
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο (TOP10)*
1. www.autotriti.gr 207
2. www.newsauto.gr 236
3. www.gocar.gr 273
4. www.autoblog.gr 431
5. www.drive.gr 691
6. www.4troxoi.gr 765
7. www.caranddriver.gr 952
8. www.autogreeknews.gr 1.196
9. www.caroto.gr 1.709
10. www.carzine.gr 2.397
11. www.motornews.gr 2.451
12. www.carwall.gr 3.253
13. www.gonews.gr 4.141
14. www.motori.gr 4.540
15. www.highoctane.gr 4.650
16. www.enkinisi.gr 10.228
17. www.automoto.com.gr 16.712
18. www.topspeed.gr 19.105
19. www.auto-internet.gr 19.995
21. www.4drivers.gr 20.915
22. www.trcoff.gr 21.103
23. www.autoliveris.gr 29.344
24. www.epitrohon.gr 34.388
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα
** μέτρηση 10/10/2016

 
——————————————————–

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

O γκουρού των οχημάτων 4×4 Στέφανος Αττάρτ έχει χωθεί κάτω από ένα ολοκαίνουργιο Suzuki SX4 S Cross για να δει την κατασκευή του…

Ο Στέφανος Αττάρτ ελέγχει...

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης