Γράφει ο Γιάννης Πετρόχειλος

Είναι αρκετός καιρός τώρα που σκέφτομαι τον τρόπο με τον οποίο θα εντάξω τους απλούς καθημερινούς Το τσακάλι αυτής της εβδομάδας είναι ο Γιώργος Αλεξίουαναβάτες στον κόσμο της ενημέρωσης. Άλλωστε όλα για εκείνους γίνονται, άρα γιατί να μην έχουν λόγο και εκείνοι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτήν τη στήλη λοιπόν θα βρίσκουμε έναν από εσάς που οδηγείτε τη μοτοσικλέτα σας καθημερινά ή εκείνους που βγαίνετε γρήγορες βόλτες στα Σαββατοκύριακα ή εσάς που γυρίζετε τον κόσμο με δίκυκλο και θα μας μιλάτε για όλα αυτά που σας έχει προσφέρει η μοτοσικλέτα, αλλά και για τις δύσκολες στιγμές στη συμβίωση με τους δύο τροχούς.

Με το Honda Integra αλωνίζει την Αθήνα για δουλειά και όχι μόνο!

Ο κατασταλαγμένος Γιώργος Αλεξίου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Γιώργο Αλεξίου τον γνώρισα από σπόντα, από τον γνωστό, γνωστού κλπ. Έχουμε οδηγήσει πολλά χιλιόμετρα παρέα με τις μοτοσικλέτες μας και τον έχω συνδυάσει με τα “χρυσά χρόνια της καγκουριάς” μου. Πρόκειται για έναν 47χρονο οικογενειάρχη από το Αγρίνιο ο οποίος παρότι “παρασύρθηκε από τις κακές παρέες” να οδηγήσει μοτοσικλέτα, την αγάπησε τόσο που έμεινε τελικά ο μόνος να συνεχίζει ακόμα και τώρα να ασχολείται με το ίδιο πάθος για τη μοτοσικλέτα.

Οι ασφάλτινες μοτοσικλέτες που πέρασαν από τα χέρια του ήταν διαμάντια (Ducati ST2, Ducati 748, Aprilia Πολλές καλές (μότο)αναμνήσεις έχω με αυτό το τσακάλι!Caponord, Aprilia RXV550. KTM EXC300) και πάντα τις είχε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια τον έχει κερδίσει το χώμα. Με την καλή του παρέα, την οποία ζηλεύω πολύ, κάνουν τις εντουράδες τους στα βουνά γύρω από την Αθήνα διασκεδάζοντας αφενός και μαθαίνοντας αφετέρου στη σέλα ενός Beta RR 200.

Ο Γιώργος είναι ένας άνθρωπος χαμογελαστός, με χιούμορ και δεν υπάρχει περίπτωση να μη σε πειράξει με έξυπνο και αφοπλιστικό τρόπο. Εκτός από την οικογένειά του και τη μοτοσικλέτα, είναι λάτρης της ζωής και έχει μάθει πολύ καλά να εκτιμά την κάθε στιγμή, χωρίς ταμπού και πάντα με χαμόγελο!

Ταυτότητα Τσακαλιού νούμερο 9!

Ας δούμε τι μας είπε ο Γιώργος

Η καλύτερη μοτοσικλέτα που είχα ποτέ ήταν… Aprilia RSV Mille R μοντέλο του 2000, υπέροχο! Χώραγες άνετα στο μεγάλο φέρινγκ, διαφορετικό από όλα τα άλλα superbike, δεν είχε μεγάλη δύναμη και
δεν τρόμαζε αλλά πήγαινε όσο έπρεπε και επίσης έστριβε!

Η πιο απολαυστική διαδρομή που έχω κάνει ποτέ είναι… Αθήνα – Άγιος Ιωάννης Ρώσσος. Με τον κουμπάρο μου και τους φίλους μας. Γκάζι, στρίψιμο, ίδρωτας φόβου, δερμάτινα και άγιος ο Θεός. Εκεί
κατάλαβα ότι τα μαθήματα ασφαλούς οδήγησης είναι ότι καλύτερο για να συνεχίσω να κάνω τέτοιες βόλτες.

Με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου έχουμε παρέα μας τον Γέρο του Μοριά!

Το καλύτερο συνεργείο που έχω πάει είναι… δεν υπάρχει μόνο ένα συνεργείο. KTM Χάρης Αλεξίου, Beta Το ψευδώνυμο προέρχεται από τον πρώην οδηγό Formula 1 Jean AlesiΚώστας, Χαχάγιας και Bill. Μπορώ να κάθομαι με τις ώρες εκεί μέσα. Στο σέρβις όμως που αφορά τα φρένα μόνο Brake Shop.

Το καλύτερο κατάστημα εξοπλισμού/αξεσουάρ που επισκέφτηκα είναι… τα πρώτα χρόνια έπαιρνα από παντού. Τώρα όμως που το enduro είναι ότι αυτό που αγαπάω περισσότερο (η οικογένεια εξαιρείτε) το κατάστημα Ερρίκος Καρρέρ και Uride είναι αυτά που βρίσκω ότι θέλω.

Η μάρκα ελαστικών που προτιμώ είναι… Metzeler για τον δρόμο και Mitas για το enduro.

Οι βόλτες στο βουνό είναι το ελιξήριο της ζωής για τον Αλεξίου

Η μοτοσικλέτα για μένα είναι… φεύγεις και ξεφεύγεις! Σε κάνει κάγκουρα, οδηγό MotoGP, αλήτη, Jarvis και γενικά πολλά περισσότερα από ότι το αυτοκίνητο.

Η μεγαλύτερη τρέλα που έχω κάνει είναι… στο βουνό για enduro. Γκρεμός, χάος, βροχή, ανάβαση, κατάβαση… Δεν είναι; Κάθε χρόνο έχει τέτοιες βόλτες που είναι σκέτη τρέλα και δεν μπορώ να κάνω πίσω. Είναι κάτι σαν ναρκωτικό…

Παρέα με τον Γιώργο με φόντο τον Κολοκοτρώνη και το Integra

Το αγαπημένο μου αυτοκίνητο είναι… Fiat 132. Μόλις είχα βγάλει το δίπλωμα και γύρισα Αιτωλοακαρνανία και Λευκάδα γεμάτο πάντα με 5 άτομα. Χρόνια αγύριστα μεν, αλλά γεμάτα βλακείες και γέλια μέχρι τελικής πτώσης.

Η συμβουλή μου για νέους μοτοσικλετιστές είναι… πάντα εξοπλισμό, πάντα! Και για όποιον μπορεί μαθήματα ασφαλούς οδήγησης.

Στο βουνό με καλή παρέα!

 

Και φωτογραφίες με... παγκόσμιους!

Το χαμόγελο δε λείπει από το πρόσωπο του Γιώργου...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Γιώργος Αναμουρλίδης «Ο δάσκαλος»

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Γιώργος Ανδρίτσος «Ο ανιδιοτελής»

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Κώστας Παστρίμας «Ο ορθολογιστής»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης