Γράφει ο Γιάννης Πετρόχειλος

Είναι αρκετός καιρός τώρα που σκέφτομαι τον τρόπο με τον οποίο θα εντάξω τους απλούς καθημερινούς Το τσακάλι αυτής της εβδομάδας είναι ο Κώστας Μενεξίδηςαναβάτες στον κόσμο της ενημέρωσης. Άλλωστε όλα για εκείνους γίνονται, άρα γιατί να μην έχουν λόγο και εκείνοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτήν τη στήλη λοιπόν θα βρίσκουμε έναν από εσάς που οδηγείτε τη μοτοσικλέτα σας καθημερινά ή εκείνους που βγαίνετε γρήγορες βόλτες στα Σαββατοκύριακα ή εσάς που γυρίζετε τον κόσμο με δίκυκλο και θα μας μιλάτε για όλα αυτά που σας έχει προσφέρει η μοτοσικλέτα, αλλά και για τις δύσκολες στιγμές στη συμβίωση με τους δύο τροχούς.

Αυτήν την εποχή είναι διανομέας οργώνοντας την Αθήνα με το παπί του.

Ο χαμογελαστός Κώστας Μενεξίδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σχέση μου με τον Κώστα Μενεξίδη χάνεται στα χρόνια της “άγνοιας” όταν ανεβαίναμε στη σέλα της Γνήσιο παιδί της δίχρονης εποχής όπου όλα ήταν πιο αυθεντικά και πιο… λαδωμένα!μοτοσικλέτας και πηγαίναμε όπου μας έβγαζε ο δρόμο με τον γνωστό τρόπο “ταυτότητα στο στόμα”. Ο Κώστας είναι ένας μικρός γυρολόγος, δεν του αρέσει η στασιμότητα και προτιμά να ακολουθήσει την καρδιά του στην άκρη του κόσμου για να βρει αυτό που του αρέσει παρά να μείνει στη μιζέρια της καθημερινότητας.

Η μελισσοκομεία ήταν εκείνο που του κέντρισε περισσότερο το ενδιαφέρον και την υπηρέτησε για πολλά χρόνια πριν βρει τον έρωτα της ζωής του και μετακομίσει στη Ρόδο για το δικό του “Love Story” με τη γλυκιά του Ροζίτα. Αυτήν την εποχή βρίσκεται στην Αθήνα και δουλεύει ως διανομέας. Όπως λέει ο ίδιος επιτέλους έκανε το αγαπημένο του χόμπι – την οδήγηση μοτοσικλέτας – επάγγελμα! Η μοτοσικλέτα ήταν, είναι και θα είναι μέρος της ζωής του με τις ιστορίες των δίχρονων enduro του παρελθόντος να τριγυρίζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο μυαλό του και να τον κάνουν να χαμογελά.

Εκείνο που θαυμάζω περισσότερο στον Κώστα είναι η δύναμη με την οποία ξεπέρασε ότι άσχημο βρέθηκε στο δρόμο του. Ένας αισιόδοξος άνθρωπος που η δίχρονη κάπνα των εξατμίσεων έχει μπολιάσει μέσα σε αυτό το αυθεντικό τσακάλι!

Ταυτότητα τσακαλιού Νο 19!

Ας δούμε τι έχει να μας πει ο Κώστας

Η καλύτερη μοτοσικλέτα που είχα ποτέ ήτανΤο Yamaha TDR 250. Φυσικά, μπορείτε να καταλάβετε ότι για την εποχή μου ήταν το απόλυτο. Ήταν η κατάλληλη μοτοσικλέτα στην κατάλληλη στιγμή!

Η πιο απολαυστική διαδρομή που έχω κάνει ποτέ είναιΜε το δίχρονο Honda CRM 250 είχα κατέβει “Coast to Coast” από την Ήπειρο στην Αθήνα. Αξέχαστη εμπειρία και διαδρομή.

Το καλύτερο συνεργείο που έχω πάει είναιΤο συνεργείο που είχα από μικρός το είχε ο Σταυρός Καλιακάκης. Τώρα που δεν το έχει απλά τον ακολουθώ όπου και αν δουλεύει (Σιφναίος).

Οι ιστορίες του Κώστας πάντα έχουν κάτι το πικάντικο...

Το καλύτερο κατάστημα εξοπλισμού/αξεσουάρ που επισκέφτηκα είναιΓια μένα η Μοτοκίνηση είναι ότι καλύτερο μπορώ να βρω σε αξεσουάρ.

Η μάρκα ελαστικών που προτιμώ είναιΠάντα και για πάντα Michelin!

Η μοτοσικλέτα για μένα είναιΜεγάλη αγάπη. Και όπως λένε και οι Κινέζοι με μια μικρή παραλλαγή… η προέκταση των ποδιών μου.

Η μεγαλύτερη τρέλα που έχω κάνει είναιΝα ψάχνω για προφυλακτικά στη χιονισμένη Ορεινή Κορινθία! Όχι, ότι με ένοιαζε ιδιαίτερα… ήταν απλά μια πρόφαση για να οργώσω το βουνό.

Με την αγαπημένη του Ροζίτα!

Ο μεγαλύτερος μου φόβος με τη μοτοσικλέτα είναιΗ αφηρημάδα. Η δική μου και των υπόλοιπων όταν οδηγούν…

Το αγαπημένο μου αυτοκίνητο είναιΜα φυσικά το Land Rover Defender.

Η συμβουλή μου για νέους μοτοσικλετιστές είναιΧωρίς φόβο, αλλά με μεγάλη προσοχή!

Βολεύτηκε στη σέλα του Honda Forza 350... τον κατέβασα με το ζόρι στο τέλος!

Το "αμαρτωλό" του Honda CRM 250!

Στο νησί με το Suzuki DR650 και τη Ροζίτα του...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Θανάσης Ζαχαριάδης “Ο παθιασμένος”

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Στέφανος Θεοχάρης “Ο Φυσικός”

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Βασίλης Μάρκου «Ο Chef»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης