Γράφει ο Γιάννης Πετρόχειλος

Είναι αρκετός καιρός τώρα που σκέφτομαι τον τρόπο με τον  οποίο θα εντάξω τους απλούς καθημερινούς Το Τσακάλι αυτής της εβδομάδας είναι ο Παναγιώτης Κουζής.αναβάτες στον κόσμο της ενημέρωσης. Άλλωστε όλα για εκείνους γίνονται, άρα γιατί να μην έχουν λόγο και εκείνοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτήν τη στήλη λοιπόν θα βρίσκουμε έναν από εσάς που οδηγείτε τη μοτοσικλέτα σας καθημερινά ή εκείνους που βγαίνετε γρήγορες βόλτες στα Σαββατοκύριακα ή εσάς που γυρίζετε τον κόσμο με δίκυκλο και θα μας μιλάτε για όλα αυτά που σας έχει προσφέρει η μοτοσικλέτα, αλλά και για τις δύσκολες στιγμές στη συμβίωση με τους δύο τροχούς.

Στην Big Balls MX από τη Σουηδία έχει βρει τον ιδανικό συνεργάτη.

Ο «Ψηλός» Παναγιώτης Κουζής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτήν την Τετάρτη έχουμε κάτι ξεχωριστό καθώς ένας πρωταθλητής στους αγώνες motocross είναι το Τα τελευταία χρόνια ασχολείται έντονα με την αστρονομία έχοντας το δικό του τηλεσκόπιο.«Τσακάλι» αυτής της εβδομάδας. Τον Παναγιώτη Κουζή τον γνωρίζετε οι περισσότεροι από τις επιτυχίες του στα ελληνικά πρωταθλήματα motocross και τις σημαντικές συμμετοχές του σε παγκοσμίου επιπέδου εκδηλώσεις. Αυτό που ίσως να μη γνωρίζετε είναι ότι ο Παναγιώτης είναι ένα γνήσιο «Τσακάλι» με απερίγραπτο πάθος για τη μοτοσικλέτα.

Ο Παναγιώτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα έχοντας ρίζες από την Καλαμάτα στην οποία πέρασε πολλά από τα παιδικά χρόνια της ανεμελιάς. Τη μοτοσικλέτα την έμαθε από τον πατέρα του ο οποίος από μικρή ηλικία τον έβαλε αρχικά στα καρτ και έπειτα στις χωμάτινες μοτοσικλέτες. Θυμάται ακόμα το Yamaha PW80 το οποίο φόρτωνε με ελαστικά για να κάνει «θελήματα» στον πατέρα του, αλλά δεν έχανε την ευκαιρία να κάνει μια επιπλέον βόλτα απολαμβάνοντας την οδήγηση.

Έχει περάσει και από ασφάλτινες πίστες!

Σε μικρότερη ηλικία είχε μια έφεση στο παπί, αλλά αργότερα, για να κινηθεί στην πόλη είχε διάφορα Αγοράζει συνεχώς νέα εργαλεία καθώς του αρέσει να κάνει πρωτότυπες κατασκευές.scooter. Κάποια στιγμή πήρε μια Honda Africa Twin, ενώ πλέον έχει για την καθημερινότητά του ένα Integra 750. Όπως λέει ο ίδιος, κάποιες φορές του άρεσε να κάνει «τρέλες» στο δρόμο, αλλά συνήθως είχε διαφορετική προσέγγιση λόγω της επαφής του με τις πίστες. Εκεί, έβγαινε από μέσα του ένας άλλος Παναγιώτης, ένας πολύ ανταγωνιστικός πρωταθλητής ο οποίος είχε στόχο πάντα να εξελίσσεται και να γίνεται πιο γρήγορος. Δεν νοείται Σαββατοκύριακο που να μην περιλαμβάνει πίστα, χώμα και αδρεναλίνη.

Ο Παναγιώτης είναι ένας αεικίνητος, έξυπνος και αφοσιωμένος μοτοσικλετιστής ο οποίος είναι γεννημένος για τους δύο τροχούς. Η σφοδρή επιθυμία του και ο ασυγκράτητος ζήλος του πηγάζουν ξεκάθαρα από την ανάγκη για αδρεναλίνη και ελπίζω να συνεχίσει να τρέφει το πάθος του για πολλά χρόνια ακόμα. Ο Παναγιώτης είναι ο ιδανικός πρεσβευτής αυτού που θα λέγαμε «ερωτευμένος με τη μοτοσικλέτα». Πάμε ψηλά Παναγιώτη!

Ταυτότητα Τσακαλιού Νο54.

Ας δούμε τι έχει να μας πει ο Παναγιώτης

Η καλύτερη μοτοσικλέτα που είχα ποτέ ήταν... Έχω την τύχη να οδηγήσω πολλές μοτοσικλέτες και μάλιστα ολοκαίνουρια μοντέλα. Αυτήν την εποχή είναι αυτή που έχω τώρα, η GasGas MC450F η οποία μου έχει προετοιμάσει η Big Balls MX από τη Σουηδία.

Η πιο απολαυστική διαδρομή που έχω κάνει ποτέ είναιΣυνήθως είναι οι εντουροβόλτες. Μια σίγουρα είναι στα Ζήρεια με απίθανη φύση και πρόσφατα βρέθηκα στο Βαρικό της Φλώρινας όπου ανατρίχιασα με την ομορφιά των διαδρομών και της φύσης.

Το καλύτερο συνεργείο που έχω πάει είναιΤο δικό μου! Για ελαστικά και ζάντες το Moto Kouzis στο Γαλάτσι.

Άνθρωπος χωρίς ταμπού, ελεύθερο πνεύμα!

Το καλύτερο κατάστημα εξοπλισμού/αξεσουάρ που επισκέφτηκα είναιΠρώτο και καλύτερο το Big Balls MX στη Σουηδία που φέρνει εξαρτήματα και στην Ελλάδα. Για εξοπλισμό αναβάτη η KRD είναι κορυφαία, ενώ και ο Drakos έχει φανεί χρήσιμος αρκετές φορές. Θα ήθελα επίσης να αναφέρω την εταιρία CrossX από την Καστοριά η οποία κατασκευάζει υψηλού – παγκοσμίου – επιπέδου σέλες για enduro και motocross.

Η μάρκα ελαστικών που προτιμώ είναι... Pirelli για όλα. Στο δρόμο και στις πίστες.

Η μοτοσικλέτα για μένα είναι Επέκταση του εαυτού μου. Κάθε μέρα με μοτοσικλέτα. Για τη δουλειά, τη διασκέδαση, την προπόνηση, τα ταξίδια, όλα είναι μοτοσικλέτα.

Η μεγαλύτερη τρέλα που έχω κάνει είναι... Οι αγώνες motocross είναι από μόνοι τους μια μεγάλη τρέλα. Στο δρόμο όμως δεν θα ξεχάσω μια μέρα που με ένα 300άρι scooter νόμιζα ότι είχα superpsport και πήγα να στρίψω με «γόνατο κάτω» σε μια στροφή και κουτρουβάλησα για 70 μέτρα. Ευτυχώς, δεν έπαθα κάτι!

Το στρογγυλοφάναρο το έχει ακόμα στην Καλαμάτα!

Ο μεγαλύτερος μου φόβος με τη μοτοσικλέτα είναι Φόβος;

Το αγαπημένο μου αυτοκίνητο είναιNissan Primastar Minivan. Δεν θα έπαιρνα ποτέ κανονικό αυτοκίνητο, μόνο van.

Η συμβουλή μου για νέους μοτοσυκλετιστές είναιΝα σεβαστούν τη μοτοσικλέτα που οδηγούν. Να μην τσιγκουνεύονται, να έχουν πάντα σε καλή κατάσταση τη μοτοσικλέτα τους διότι είναι θέμα ασφάλειας. Ιδιαίτερα στα ελαστικά θα πρέπει να είμαστε σωστοί.

Πάρτε μια γεύση από Κουζή.

Ο καλύτερος «ακτινολόγος», όπως λέει ο ίδιος!

Τίποτα δεν τον σταματάει...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Αντώνης Φωής «Ο Γερόλυκος»

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Γιώργος Μαντασάς «Ο Pinsaiolo»

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Γιάννης Ξέρας “Ο ψήστης”

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης