Γράφει ο Γιάννης Πετρόχειλος

Είναι αρκετός καιρός τώρα που σκέφτομαι τον τρόπο με τον οποίο θα εντάξω τους απλούς καθημερινούς Ένας pizzaiolo είναι το Τσακάλι αυτής της εβδομάδαςαναβάτες στον κόσμο της ενημέρωσης. Άλλωστε όλα για εκείνους γίνονται, άρα γιατί να μην έχουν λόγο και εκείνοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτήν τη στήλη λοιπόν θα βρίσκουμε έναν από εσάς που οδηγείτε τη μοτοσικλέτα σας καθημερινά ή εκείνους που βγαίνετε γρήγορες βόλτες στα Σαββατοκύριακα ή εσάς που γυρίζετε τον κόσμο με δίκυκλο και θα μας μιλάτε για όλα αυτά που σας έχει προσφέρει η μοτοσικλέτα, αλλά και για τις δύσκολες στιγμές στη συμβίωση με τους δύο τροχούς.

Και εντουράδα στον Υμηττό με το Varadero περιελάμβανε η φωτογράφηση...

Ο “pizzaiolo” Τάσος είναι το τσακάλι αυτής της Τετάρτης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γνώρισα τον Τάσο Πυριαλάκο σε μια πιτσαρία του Κολωνακίου κάτασπρο από το αλεύρι από την κορυφή Λάτρης των δύο τροχών, των anime και της καλής πίτσας…ως τα νύχια. Πρόκειται για έναν ανήσυχο νέο, από εκείνους που γεννούν ελπίδες για τα επόμενα χρόνια ότι κάτι καλό θα γίνει σε αυτήν τη χώρα. Εργατικός, ευγενικός, ευθύς και… λάτρης της μοτοσικλέτας με την οποία μετακινείται από τα 15 του χρόνια.

Κάτοικος Χολαργού, ο Τάσος δουλεύει σε γνωστή πιτσαρία ως pizzaiolo και οδηγεί την “παχουλή” Honda Varadero του καθημερινά, ενώ όταν βρει χρόνο “κλέβει” μερικές στιγμές ταξιδεύοντας εκτός πόλης με την καλή του. Στα 29 του χρόνια δηλώνει πως θα άλλαζε το Varaderο του για κάτι πιο καινούριο (αν και το έχει αγαπήσει) και παρακαλάει για μια καλή βόλτα με φίλους, χωρίς να τον νοιάζει ο προορισμός. Το μόνιμο παράπονό του παρόλα αυτά, είναι ότι ακόμα δεν έχει μάθει να κάνει σούζα!

Ταυτότητα τσακαλιού Νο5...

Ας δούμε όμως τι έχει να μας πει ο Τάσος…

Η καλύτερη μοτοσικλέτα που είχα ποτέ ήταν… θα έλεγα η Honda Varadero που έχω τώρα, αλλά η αγαπημένη μου ήταν η Yamaha TDM 850 στην οποία έμαθα να οδηγώ στα 15. Έγινε δική μου στα 21. Συναισθηματικός δεσμός, καθώς ανήκε στον πατέρα μου τον οποίο έχασα πριν 2 χρόνια.

Η πιο απολαυστική διαδρομή που έχω κάνει ποτέ είναι… η διαδρομές στην ορεινή Αρκαδία και τη Μεσσηνία έχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου με την αγαπημένη μου να είναι από λίμνη Δόξα προς Στεμνίτσα. Απίθανη φύση!

Το καλύτερο συνεργείο που έχω πάει είναι… σίγουρα ο Γιάννης στο “Μότο Ιντερνάσιοναλ” στη λεωφόρο Μεσογείων στο Νομισματοκοπείο. Χρειαζόμουν μια ασφάλεια που κάηκε και ο Γιάννης δίνοντας μου μια χούφτα ασφάλειες χωρίς να με χρεώσει, μου είπε “θα χρειαστείς παραπάνω από μια” αναγνωρίζοντας το πρόβλημα που είχα.

Παρέα με τον Τάσο στο βουνό με φόντο τη μοτοσικλέτα του

Το καλύτερο κατάστημα εξοπλισμού/αξεσουάρ που επισκέφτηκα είναι… η Μοτοκίνηση στην Λ. Παπανικολή στο Χαλάνδρι είναι ο προορισμός μου όταν μιλάμε για εξοπλισμό και σοβαρά εργαλεία αναβάτη, αλλιώς το διαδίκτυο.

Η μάρκα ελαστικών που προτιμώ είναι… τα Metzeler 100%. Συγκεκριμένα με έχουν εκπλήξει τα Ακόμα και το commute του το κάνει με το Varadero!Tourance Next που φοράω τώρα όπου το μηχανάκι γίνεται “τρένο” στο γερό πλάγιασμα.

Η μοτοσικλέτα για μένα είναι… μέσο απόδρασης φυσικής και πνευματικής, αλλά και το μέσο που πας στη δουλειά σου ή στο σούπερ μάρκετ.

Η μεγαλύτερη τρέλα που έχω κάνει είναι… να κολλήσω το μοτέρ από ένα δανεικό Honda XR125 γιατί το πήγαμε με έναν φίλο στα χώματα του Υμηττού και το σπάσαμε. Αυτός δε, με ενα Honda PCX125. Ακόμα τα λυπάμαι…

Το αγαπημένο μου αυτοκίνητο είναι… δεν έχω συγκεκριμένο. Από κατηγορίες αγωνιστικών θα έλεγα αναμφίβολα τα τέρατα της Group B Rally κατηγορίας και τα θρυλικά JDM αυτοκίνητα.

Η συμβουλή μου για νέους μοτοσικλετιστές είναι… το μυαλό μέσα στο κεφάλι και το κεφάλι μέσα στο κράνος.

Το αγαπημένο Yamaha TDM 850 του Τάσου σε διακοπές...

Τα πλαστικά είναι πιασμένα με tire up... λύση ανάγκης ή και όχι!

Το top case του περιλαμβάνει τα πάντα... για ώρα ανάγκης όπως λέει ο ίδιος!

Στημένη φωτογραφία καθώς δεν είχε σήμα για internet στο συγκεκριμένο σημείο! Ωραία όμως...

Πανέμορφη μέρα, καλή παρέα και κουβέντα για μοτοσικλέτες... τι άλλο να ζητήσει κανείς;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Γιάννης Κατσαμπίρης «Η ήρεμη δύναμη»

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Χρήστος Σμαράιδας «Ο Αυθεντικός»

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Μάνος Σφακιανάκης «Ο Σοφός»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης