Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κορωνοϊός βρίσκεται σε έξαρση σε όλο τον πλανήτη και, όπως είναι λογικό, όλες οι μεγαλύτερες αθλητικές εκδηλώσεις αναβάλλονται μέχρι νεοτέρας.

Μεταξύ αυτών και όλες οι μεγάλες διοργανώσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού που, όπως φαίνεται, παγώνουν μέχρι να δούμε την εξέλιξη της πανδημίας που έχει ξεσπάσει στον πλανήτη.  

Formula 1
Ο αγώνας της Formula 1 που ήταν προγραμματισμένος για την ερχόμενη Κυριακή 15 Μαρτίου στην Αυστραλία ακυρώθηκε. Ο συγκεκριμένος ήταν και ο πρώτος για τη φετινή σεζόν.  Να σημειώσουμε πως ακυρώθηκαν επίσης οι αγώνες σε Μπαχρέιν και Βιετνάμ (22 Μαρτίου και 5 Απριλίου αντίστοιχα), ενώ εδώ και καιρό έχει γίνει γνωστό πως δεν θα πραγματοποιηθεί το GP της Κίνας που ήταν προγραμματισμένο για τις 19 Απριλίου. Η πιθανή ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος είναι η 3η Μαΐου (GP Ολλανδίας).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

WRC
Τα ράλι Αργεντινής, που ήταν προγραμματισμένο για το διάστημα 23-26 Απριλίου, αναβάλλεται. Να σημειώσουμε πως το ράλι Μεξικού διεξάγεται κανονικά αυτό το τριήμερο.

 

MotoGP
Οι διοργανωτές προχώρησαν σε τροποποίηση του προγράμματος αλλάζοντας τις ημερομηνίες των αγώνων σε Αμερική και Αργεντινή, που ήταν προγραμματισμένοι για 5 και 19 Απριλίου αντίστοιχα. Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει από την Ισπανία στις 3 Μαΐου.

 

ERC
Η έναρξη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ράλι ήταν προγραμματισμένη για τις 26-28 Μαρτίου με το 55ο Ράλι Αζόρες (θα διεξαχθεί 17-19 Σεπτεμβρίου). Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, η εκκίνηση του θεσμού θα πραγματοποιηθεί 7-9 Μαΐου με το ράλι στις Κανάριες Νήσους.

 

Ελληνικοί Αγώνες Αυτοκινήτου
Η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος προχώρησε στην αναβολή όλων των αγώνων μέχρι και τις 24 Μαρτίου. Σε επικοινωνία που είχε το zougla.gr με τον πρόεδρο της ΟΜΑΕ Επαμεινώνδα Φατούρο, ο ίδιος ήταν κατηγορηματικός: «Θα ακολουθήσουμε πιστά όλες τις υποδείξεις και αποφάσεις της Κυβέρνησης».

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης