Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτή τη χώρα είναι πλέον σίγουρο πως συμβαίνουν δύο πράγματα. Ή μας ψεκάζουν (ξέρετε τα αεροπλάνα που αφήνουν πίσω τους την άσπρη γραμμή) ή μας δίνουν ληγμένα (μην με ρωτάτε τι ακριβώς).

Δεν θέλει υπερβολική σκέψη για να το καταλάβεις κανείς ακόμα και αν δεν έχει σχέση με το αυτοκίνητο, κάτι για το ποίο θα ασχοληθούμε ΚΑΙ σήμερα.

Λέτε να μας... ψεκάζουν και να μην το έχουμε καταλάβει;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ρε τι μαθαίνεις…
Βασικά είπα να μην γράψω τίποτα για το θέμα των τελευταίων ημερών που αφορά την. μείωση των Πέφτουν οι υπογραφές και… σωζόμαστε!!! προστίμων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας αλλά τα χέρια πάνε μόνα τους στο πληκτρολόγιο!

Μάθαμε λοιπόν πως σε πρόσφατη συνέντευξη του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας έκανε γνωστό πως σύντομα θα πέσουν οι υπογραφές σε συνεργασία και με το υπουργείο Μεταφορών προκειμένου να μειωθούν τα πρόστιμα!!!

Ο κ. Τόσκας βγήκε τα είπε και έλυσε όλα τα προβλήματα!

Πληρώνεις και όλα ΟΚ
Όλα ωραία, όλα ρόδινα για τους… παραβάτες! Είναι όμως στην πραγματικότητα ωραία όλα όσα ακούγονται; Μπούρδες. Να μην πως τίποτε άλλο. Δηλαδή μας λέει ο υπουργός πως και να κάνεις καμιά παραβασούλα δεν τρέχει και τίποτα. Με λίγα λεφτουδάκια που θα πληρώσεις την γλιτώνεις! Απλά πράγματα.

Εξαιρούνται λέει οι παραβάσεις που αφορούν το ερυθρό σηματοδότη και η περίπτωση που τα έχεις… τσούξει! (Σώπα!!!).

Πάλι καλά που δεν θα μειωθούν τα πρόστιμα για μέθη...

Ποια πρόστιμα μειώνονται
Από εκεί και πέρα και σύμφωνα πάντα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας η παραβίαση του
Μην μας φανεί περίεργο αν αρχίσει από εδώ και πέρα να βεβαιώνει περισσότερες κλήσεις η Τροχαία…STOP τιμωρείται με χαμηλότερο πρόστιμο συγκριτικά με το σήμερα, ασχέτως αν θεωρείται ως μία από τις πιο επικίνδυνες παραβάσεις.

Επίσης το αντικανονικό προσπέρασμα δεν θεωρείται και τίποτα σπουδαίο ενώ η μη χρήση ζώνης ασφαλείας ή προστατευτικού κράνους δεν θα θεωρείται ούτε αυτή καμία σπουδαία παράβαση! Χωρίς δόση υπερβολής, η συγκεκριμένη νομοθεσία αν περάσει θα γίνει μπας και εισπράξουν κατιτίς παραπάνω από τις παραβάσεις καθώς μετά δεν θα έχεις δικαιολογία στον τροχονόμο (αφού θα πληρώνεις… λίγα).

Όσοι δεν φοράτε προστατευτικό κράνος μην... αγχώνεστε γιατί σε λίγο καιρό θα πληρώνετε λιγότερα, στην περίπτωση που σας τσακώσει η τροχαία!

Τα χρόνια νοσήματα…
Αυτό που δεν καταλαβαίνω (νομίζω και πολύς κόσμος) είναι γιατί δεν διορθώνουμε χρόνια… νοσήματα σε αυτό τον κλάδο.

Όπως για παράδειγμα, γιατί δεν… βρίσκουμε (πόσα χρόνια άραγε τα ψάχνουμε;) τα εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν ανάμεσά μας αλλά και αυτά που δεν έχουμε περάσει τεχνικό έλεγχο. Ε;

Πότε επιτέλους σε αυτή τη χώρα θα καταλάβουμε πως όσο και να αυξηθούν ή μειωθούν τα πρόστιμα η... βλακεία δεν θα σταματήσει; Η λύση θα δοθεί μόνο αν μάθουν τα παιδιά σε μικρή ηλικία ποιοι είναι οι κανόνες όταν βρίσκονται στο δρόμο. Τόσο απλά!

Να αναρωτηθούμε επίσης και για τα παρακάτω; (λέω εγώ τώρα…)

  • Που στο… διάολο πηγαίνουν τα υπέρογκα χρήματα που καταβάλλουν οι Έλληνες οδηγοί για διόδια ακόμα και όταν θέλουν να πάνε σπίτι τους; 
  • Πόσους φόρους σε καύσιμα θα πρέπει να πληρώσουμε;
  • Πού πηγαίνουν τα χρήματα από τα τέλη κυκλοφορίας και γιατί δεν επενδύονται στην ασφάλεια;
  • Γιατί δεν νοιάζεται κανένας για τους δεκάδες θανάτους και σοβαρούς τραυματισμούς λόγω κακοτεχνιών και πόσο αυτό κοστίζει ψυχικά και οικονομικά σε όλους μας;
  • Γιατί να υπάρχουν υπέρογκοι φόροι (φόρος στον φόρο πολλές φορές) στα αυτοκίνητα όταν αυτό το άτιμο… κουτί με ρόδες είναι είδος πρώτης ανάγκης σε όλο τον κόσμο πλην της Ελλάδος;

Αφού πήραν φόρα δεν διορθώνουν και τα ποσά στα διόδια που θυμίζουν διόδια στο.... Μονακό;

Απλή λογική
Δεν θέλω να συνεχίσω τα γιατί και τα που, καθώς θα γίνω πολύ κακός και είναι σίγουρο πως θα ξεφύγουν και άλλες λέξεις… Απλά ρε γαμώτο αναρωτηθείτε, γιατί δεν γίνεστε καλύτεροι έχοντας πάντα στο μυαλό σας το κοινό συμφέρον και την απλή λογική αλλά θέλετε πάντα να λαϊκίζετε για να κερδίζετε ψηφαλάκια;

Και τώρα που μειώσαμε τα πρόστιμα θα γίνουμε καλύτεροι! Ουάου!!!!

Το ζητούμενο δεν είναι να αλλάξεις το ποσό σε μία παράβαση ερυθρού σηματοδότη αλλά τον τρόπο σκέψης αυτού που κάνει την παράβαση...
Το θέμα με τα κινητά τηλέφωνα μήπως ξέφυγαν του... υπουργού;

Τα ανασφάλιστα οχήματα δεν είναι σοβαρό θέμα;    

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης