Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όχι ένα, ούτε δύο αλλά τρία παγκόσμια ρεκόρ έχει σημειώσει ο Σπύρος Πανόπουλος σε αγώνες Dragster σε πίστες ανά τον κόσμο, έχοντας στα χέρια του ένα ειδικά διαμορφωμένο Mitsubishi EVO. Πλέον η ώρα μετρά Όταν οι συνθήκες το επιστρέψουν ο Έλληνας οδηγός θα ταξιδέψει στην Αμερική με στόχο να πετύχει νέο παγκόσμιο ρεκόρ…αντίστροφα προκειμένου ο Έλληνας οδηγός να κυνηγήσει ένα… τέταρτο ρεκόρ το οποίο θα προσπαθήσει να διεκδικήσει όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες λόγω του Covid-19.

Όπως ο ίδιος αποκαλύπτει ετοιμάζει βαλίτσες για την Αμερική καθώς σκοπεύει να βρεθεί σε πίστα Dragster στο Ορλάντο και εκεί να κυνηγήσει να ρίξει τα χρονόμετρα κάτω από τα 6,9 δευτερόλεπτα. Όπως θα δείτε και στο σχετικό video ο Πανόπουλος μαζί με την ομάδα του, έχει προχωρήσει σε νέες ρυθμίσεις στο μοτέρ, έχει τοποθετήσει μπιέλες από ανθρακόνημα, πιστόνια από τιτάνιο, νέα εισαγωγή από ανθρακονήματα ενώ με την μεγαλύτερη τουρμπίνα που έχει τοποθετηθεί στο Mitsubishi EVO η ισχύς φτάνει τους 3.000 ίππους με το στροφόμετρο να αγγίζει τις 14.000 σ.α.λ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πόση…κατανάλωση έχει;

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως από το συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο, το 80% αποτελείται από Το 80% των εξαρτημάτων του κινητήρα είναι ελληνικά… εξαρτήματα που έχουν φτιαχτεί στην Ελλάδα.

Επίσης και όπως μας αποκαλύπτει ο Σπύρος Πανόπουλος στη συνέντευξη που παραχώρησε, η κατανάλωση στο αγωνιστικό EVO θυμίζει… αεροσκάφος καθώς αγγίζει τα 10 λίτρα βενζίνης 120 οκτανίων στα 400 μέτρα με τέρμα το γκάζι.

Επειδή όμως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια απολαύστε τον Έλληνα οδηγό που βλέπει και στοχεύει πάντα στα ρεκόρ και μας κάνει υπερήφανους ως Έλληνες…

 

Δείτε το σχετικό video με τον Σπύρο Πανόπουλο και το “ανανεωμένο” σε… δύναμη Mitsubishi EV

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης