Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έκθεση αυτοκινήτου της Αθήνας ανοίγει σήμερα τις πύλες της για το κοινό. Συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές η έκθεση είναι πιο αναβαθμισμένη και με πολλά καινούργια αυτοκίνητα (όχι όλα) που σίγουρα όλοι θα θέλαμε να δούμε από κοντά.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φουτουριστικό όχημα

Ωστόσο υπάρχουν ορισμένα που κλέβουν την παράσταση όπως το πρωτότυπο Smart Vision EQ το οποίο έχει Το Vision EQ το έφερε στην Ελλάδα η εισαγωγική εταιρεία για την έκθεση Αυτοκίνηση 2019έρθει για να μας δείξει πως θα γίνονται οι μετακινήσεις στο μέλλον.

Πρόκειται για ένα φουτουριστικό διθέσιο αυτοκίνητο που θυμίζει… κάψουλα και ξεχωρίζει για τις τεχνολογίες, τις καθαρές γραμμές και τα τεχνολογικά gadget.

Είναι αυτόνομο, ηλεκτρικό και ο οδηγός απλά μετακινείται χωρίς να το οδηγεί καθώς το Vision EQ δεν διαθέτει τιμόνι αλλά ούτε πεντάλ για γκάζι και φρένο!

Ξεχάστε το... τιμόνι!

 

Χωρίς τιμόνι και πεντάλ γκαζιού!

Εσωτερικά διαθέτει μία μεγάλη οθόνη αφής που παρέχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται οι επιβάτες. To Smart Vision EQ είναι το πρώτο όχημα της Daimler χωρίς… τιμόνι

Επιπλέον υπάρχουν διαθέσιμοι δύο προτζέκτορες που δείχνουν την εικόνα ή το video που θέλουν οι επιβάτες στο εσωτερικών των θυρών! Αυτές ανοίγουν με ξεχωριστό τρόπο και προς τα πάνω.

Εξωτερικά, εκτός από την σχεδίαση εντυπωσιάζει το καλωσόρισμα με τις λέξεις που εμφανίζονται στην εμπρός μάσκα ενώ τα… παιχνιδιάρικα φώτα τεχνολογίας LED θυμίζουν ηλεκτρονικό παιχνίδι.

Το Vision EQ μπορεί να φιλοξενήσει δύο επιβάτες

 

Πού θα το δείτε από κοντά

Στην Ελλάδα θα βρίσκεται μέχρι και την Κυριακή 17 Νοεμβρίου και συγκεκριμένα στην έκθεση Αυτοκίνηση στην αίθουσα ξιφασκίας στο πρώην δυτικό Αεροδρόμιο στο Ελληνικό.

 

Δείτε το video με το πρωτότυπο Smart…

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης