Ρεπορτάζ: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης
Κάμερα: Παναγιώτης Σαγκούρης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκλονιστικό δυστύχημα που έγινε το περασμένο Σάββατο το μεσημέρι στο πρώην αεροδρόμιο του Eλληνικού έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση στις τάξεις των φιλάθλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού αλλά και του απλού κόσμου.

Το video-ντοκουμέντο που δημοσιεύει αποκλειστικά το zougla.gr δείχνει την εκκίνηση του Μανώλη Ξαγοράρη στην μοιραία κούρσα. 

Στην αρχή του video εμφανίζεται με την μοτοσυκλέτα του χρώματος μπλε-άσπρο, ο Μανώλης Ξαγοράρης προκειμένου να λάβει θέση στην εκκίνηση ενώ σε πρώτο πλάνο βρίσκεται με την πορτοκαλί μηχανή του ένας από τους αναβάτες του αγώνα , ονόματι Βαϊλάκης. Το πίσω μέρος της μηχανής του Ξαγοράρη φαίνεται πλέον ξεκάθαρα στο βάθος της εικόνας από το 16ο δευτερόλεπτο του βίντεο και μετά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 25ο-26ο δευτερόλεπτο ακούμε την μοτοσυκλέτα του Μανώλη Ξαγοράρη να κάνει στατικό Burn Out και βλέπουμε τους καπνούς από το πίσω λάστιχο.

Μπροστά τους, χωρίς να διακρίνονται στο βίντεο βρίσκονται δύο άλλοι αναβάτες έτοιμοι να ξεκινήσουν τον αγώνα. Ο Φραγκιαδάκης και ο αδικοχαμένος Νίκος Μπερδές. Στο 31ο-32ο δευτερόλεπτο ακούγεται ξεκάθαρα ο θόρυβος από τις μοτοσυκλέτες των Μπερδέ-Φραγκιαδάκη που ξεκινούν τον αγώνα.

Σχεδόν δέκα δευτερόλεπτα αργότερα και συγκεκριμένα στο 42ο-43ο δευτερόλεπτο βλέπουμε τους Βαϊλάκη (δεξιά) και Ξαγοράρη (αριστερά) να πηγαίνουν προς την εκκίνηση για να στηθούν. Εκείνη τη στιγμή μπροστά από τη μηχανή του Βαϊλάκη βρίσκεται σκυμμένος ο αφέτης και σκουπίζει υγρά που άφησε πίσω της η μοτοσυκλέτα του 19χρονου Νίκου Μπερδέ η οποία μόλις είχε ξεκινήσει.

Στο 47ο δευτερόλεπτο ο Βαϊλάκης κάνει το Burn Out πίσω από τον αφέτη που εξακολουθεί να είναι σκυμμένος μπροστά του. Τότε ο Μανώλης Ξαγοράρης ξεκινάει την προσπάθειά του, χωρίς να βλέπει το φανάρι της εκκίνησης το οποίο δεν είχε ανάψει. Αναπτύσσει ταχύτητα χωρίς να μπορεί να φανταστεί πως στην διάρκεια της διαδρομής βρίσκεται ο Νίκος Μπερδές, ο οποίος έχει ολοκληρώσει τον δικό του αγώνα και κάνει αναστροφή για να επιστρέψει. Η σύγκρουση ήταν μοιραία.

Η μοτοσυκλέτα του Μανώλη Ξαγοράρη εμβόλισε την μηχανή του Νίκου Μπερδέ με ταχύτητα που ξεπερνούσε τα 250χλμ./ώρα. Ο 19χρονος σκοτώθηκε ακαριαία ενώ ο 21χρονος Μανώλης Ξαγοράρης τραυματίστηκε σοβαρά και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Δείτε το βίντεο…

Σ’ ένα δεύτερο βίντεο το οποίο έχει ληφθεί από άλλη οπτική γωνία, διακρίνεται ο Μανώλης Ξαγοράρης να παίρνει θέση στην εκκίνηση και να ξεκινά την προσπάθειά του, κοιτάζοντας τον αφέτη που βρίσκεται σκυμμένος στην γραμμή της αφετηρίας.

 Δείτε το βίντεο…

Ο καθένας λοιπόν μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα για το τι συνέβη τελικά εκείνη την τραγική στιγμή. Όταν δηλαδή η μοτοσυκλέτα του αγωνιζόμενου Μανώλη Ξαγοράρη έπεσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα πάνω στο  ειδικά διαμορφωμένο για αγώνες Dragster «παπί», του Νίκου Μπερδέ o οποίος σκοτώθηκε ακαριαία.

Κάποιοι υποστηρίζουν πως έφταιγε η διοργάνωση, κάποιοι άλλοι πως τα μέτρα ασφαλείας δεν ήταν επαρκή, πως ο οδηγός δεν είδε τον τερματισμό, πως ήταν άπειρος, την ίδια στιγμή που εκατοντάδες σχόλια συνεχίζουν να κατακλύζουν τα social media. Το βράδυ της Δευτέρας στις 23.15, στην εκπομπή Κίτρινος Τύπος με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, θα παρουσιαστούν νέα στοιχεία και μαρτυρίες που ρίχνουν φως στα αίτια της τραγωδίας

Διαβάστε επίσης: Μαρτυρίες-φωτιά για το δυστύχημα, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2014, 15:30

Διαβάστε επίσης: Τραγικό δυστύχημα στο Ελληνικό

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης