Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

Οι κόντρες που υπάρχουν μεταξύ διοργανωτών στο χώρο των αγώνων καρτ έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο πολλούς οδηγούς. Το αποτέλεσμα είναι, αντί οι εμπλεκόμενοι να έχουν το μυαλό τους στους αγώνες να ασχολούνται με την… αστυνομία που έχει ειδοποιηθεί από τους ανταγωνιστές λόγω παράνομων συναντήσεων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να απομακρύνει πολύ υγιή κόσμο από το άθλημα βλέποντας ότι τίποτα δεν πάει μπροστά σε αυτή τη χώρα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η καταγγελία στη zougla.gr του ιδιοκτήτη της Rotax στην Ελλάδα Δημήτρη Γαλάτση. Σύμφωνα με αυτή, η ΕΛΠΑ καθυστερεί σημαντικά την έκδοση αγωνιστικών αδειών σε τέσσερις αθλητές που έχουν προκριθεί για να συμμετάσχουν στον παγκόσμιο τελικό Rotax Max challenge στην Πορτογαλία. «Κάποιοι στην ΕΛΠΑ λειτουργούν μάλλον με δόλο. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει μία τόσο μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση αγωνιστικών αδειών. Έχουμε ζητήσει επίσημα να μας εκδώσουν άδειες τις οποίες έπρεπε να τις πάρουμε την ίδια στιγμή και αυτοί απλά δεν κάνουν τίποτα. Δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί. Μάλλον το κάνουν για αντίποινα επειδή φέτος τρέχαμε σε αγώνες με την έγκριση της υπό έγκρισης ομοσπονδίας ΕΛΟΑΑΜ και όχι με την ΕΛΠΑ. Αυτά τα πράγματα μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν ρωτήσαμε το κ. Γαλάτση, για το πως θα πράξει αν η ΕΛΠΑ δεν τους δώσει άδειες ο ίδιος ήταν κατηγορηματικός: «Σε περίπτωση που δεν μας δώσουν άδειες θα πάμε να βγάλουμε από την Βουλγαρία. Σίγουρα δεν θα μας αρέσει αυτή η κίνηση αλλά πείτε μου εσείς τι άλλο να κάνουμε; Μην ξεχνάτε ότι το δικαστήριο, που μας έκανε η ΕΛΠΑ για δήθεν παράνομους αγώνες, έκρινε ότι δεν υπάρχει κανέναν απολύτως θέμα και όλα γίνονται νόμιμα».
 
Πατήστε στην διπλανή φωτογραφία για να δείτε την επιστολή της ΕΛΟΑΑΜ προς τον πρόεδρο της ΕΛΠΑ Βασίλη Δεσποτόπουλο. Στο συγκεκριένο έγγραφο αναφέρεται και ο αριθμός της δικαστικής απόφασης για τους “παράνομους” αγώνες

Να σημειώσουμε, ότι οι οδηγοί που έχουν προκριθεί για να τρέξουν στον τελικό Rotax της Πορτογαλία είναι οι (Χρήστος Οικονόμου, Μίλτος Ντόντης, Θόδωρος Εδιπίδης και Ευριπίδης Χατζηστεφανής. Οι παραπάνω κατάφεραν να κατακτήσουν τον τίτλο στις κατηγορίες τους και θα προσπαθήσουν, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, να σηκώσουν ψηλά την ελληνική (;) σημαία. Στο συγκεκριμένο τελικό αναμένονται εκατοντάδες οδηγοί από όλες τις χώρες του κόσμου.  

Οι επόμενες ημέρες αναμένονται κρίσιμες για τους αθλητές οι οποίοιδυστυχώς βρίσκονται στη μέση του… κυκλώνα χωρίς κανέναν λόγο.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης