Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Μπορεί στην Ελλάδα και στις περισσότερες χώρες όταν περνάει ένα supercar όλοι να προσπαθούν να το φωτογραφίσουν, στο Ντουμπάι έχουν βαρεθεί να τα βλέπουν εγκαταλελειμμένα. Τι πραγματικά συμβαίνει και κάθε χρόνο στο ισχυρό Εμιράτο των Η.Α.Ε. εγκαταλείπονται έως και 2.000 πανάκριβα supercars στην άκρη του δρόμου ή στην μέση του πουθενά; Ένα απέραντο νεκροταφείο από supercars
Αρχικά να αναφέρουμε πως το Ντουμπάι είναι ένα από τα επτά Εμιράτα και θεωρείται η μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με πληθυσμό 5.506.009 κατοίκων. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μόλις το 15% του πληθυσμού είναι γεννημένοι εκεί, με το μεγαλύτερο ποσοστό να αποτελείται από άτομα που έσπευσαν να εργαστούν στην χώρα με τους μεγαλύτερους μισθούς παγκοσμίως. 
Από την μία η τεράστια ροή του χρήματος, από την άλλη η εντυπωσιακά χαμηλή φορολογία εισοδήματος αλλά και οι τράπεζες που μοιράζουν δάνεια με το παραμικρό, σχεδόν όλοι δελεάζονται και αποκτούν τεράστια σπίτια όπως και πανάκριβα supercars. Γιατί παρατάνε τα supercars με τα κλειδιά στην μίζα;
Μπορεί όλα τα παραπάνω να ακούγονται δελεαστικά, όμως σύμφωνα με το νόμο, ακόμα και μία παράλειψη της δόσης του δανείου είναι αρκετή για να οδηγήσει κάποιον στην φυλακή. Έτσι λοιπόν και υπό αυτό τον φόβο, όταν κάποιος συνειδητοποιεί πως δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στα δάνεια του, προτιμά να εγκαταλείψει το αυτοκίνητο του, μέχρι και την χώρα, πριν τον αναζητήσουν οι αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα τα μισά από τα παρατημένα supercars βρίσκονται στην άκρη του δρόμου με τα κλειδιά στην μίζα. Η πολιτεία συνήθως τα ρυμουλκεί και εν τέλει τα δημοπρατεί. Αυτός είναι και ο λόγος που υπάρχουν δεκάδες βίντεο με πλούσιους Youtubers να πηγαίνουν και να αγοράζουν δεκάδες τέτοια αυτοκίνητα σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης