Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

Νέο πλήγμα δέχεται η αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά σειρά είχε η μάρκα Peugeot η οποία σταματά τις δραστηριότητές της μέσω της εισαγωγικής εταιρείας Lion Hellas, συμφερόντων Θεοχαράκη. Όπως έγινε γνωστό στους αντιπροσώπους της μάρκας, η Peugeot Automobiles SA, κατασκευαστής των αυτοκινήτων Peugeot κατήγγειλε την σύμβαση με την ελληνική εταιρεία σχετικά με την εισαγωγή και διανομή καινούριων αυτοκινήτων, ανταλλακτικών, αξεσουάρ, εξοπλισμών και παροχή υπηρεσιών στην χώρα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναστάτωση…
Αυτομάτως η είδηση προκάλεσε αναστάτωση στο δίκτυο της μάρκας σε όλη την Ελλάδα που αριθμεί πάνω από 70 εμπόρους ενώ οι χιλιάδες ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων Peugeot βρίσκονται με τη σειρά τους σε αναμμένα κάρβουνα. Οι μεν επαγγελματίες δεν γνωρίζουν το τι μέλλει γενέσθαι μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας τους με την εισαγωγική εταιρεία αλλά και την καινούργια που θα αναλάβει (περιμένουμε να ανακοινωθεί και επίσημα), οι δε πελάτες γνωρίζουν πως σε μία τέτοια αγορά θα γίνουν τα… θύματα, με την ποιότητα των υπηρεσιών να μειώνεται σημαντικά.

Και τώρα τι;
Η είδηση μπορεί να έπεσε σαν βόμβα στο χώρο του αυτοκινήτου αλλά ήταν ήδη γνωστό ότι κάτι θα γινόταν με την Peugeot στην Ελλάδα. Άλλωστε το θέμα συζητιόταν πάρα πολύ και απλά αυτοί που γνώριζαν περίμεναν να μάθουν την ημερομηνία που θα γίνει γνωστό αυτό που δεν ήθελαν. Από την πλευρά της πάντως η Lion Hellas δεν εξέδωσε καμία επίσημη ανακοίνωση ενώ τους τελευταίους μήνες ήταν γνωστό ότι υπήρχε και μία αδράνεια από στελέχη της εταιρείας.  Αυτό που μένει να μάθουμε είναι το νέο εισαγωγέα αλλά και το νέο αντικείμενο της Lion Hellas. Πολλοί λένε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η νέα συνεργασία με εργοστάσιο του εξωτερικού που αντιπροσωπεύει δύο μάρκες και ταιριάζει… γάντι με την άλλη μάρκα του Ομίλου Θεοχαράκη. Οι φήμες κάνουν λόγο για τις μάρκες Renault – Dacia τις οποίες αντιπροσωπεύει η εταιρεία PGA και επειδή δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την ελληνική πραγματικότητα αναζητά νέο ιδιοκτήτη ή ακόμα και συνεργάτη.

Λουκέτα…
Με τέτοιο κλίμα και την Πολιτεία να θεωρεί το αυτοκίνητο είδος υπερπολυτελείας θεωρείται δεδομένο ότι τα λουκέτα δεν θα σταματήσουν. Από την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων έχουν στην κυριολεξία βγει από τα ρούχα τους, αφού βλέπουν καθημερινά να πληρώνουν φόρους χωρίς αντίκρισμα και τα έξοδα να ανεβαίνουν επειδή απλά έχουν στην κατοχή του ένα τετράτροχο…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης