Ένα νέο πρόγραμμα με την ονομασία «εγγύηση ΕΚΟ» τρέχει εδώ και μερικές εβδομάδες η ομώνυμη εταιρεία πετρελαιοειδών. Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι να γίνει πάταξη της νοθείας αλλά και να εξαλειφθεί το όποιο.. κλέψιμο γίνεται και αγορά την ποσότητα του καυσίμου. 

Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας που σήμερα παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, οι δράσεις της ΕΚΟ επικεντρώνονται σε διάφορους τομείς. Η αρχή γίνεται με την χρήση GPS πάνω στα βυτιοφόρα προκειμένου να μην… παρεκκλίνει κανένα της πορείας του, με ότι αυτό συνεπάγεται. Από εκεί και πέρα, το πρόγραμμα «εγγύηση ΕΚΟ», μεταφράζεται σε σφράγισμα των αντλιών σε κάθε πρατήριο, με μία ειδική κίτρινη ταινία προκειμένου να μην μπορεί να ανοιχτεί και να προστεθεί κάποιο ειδικό λογισμικό. Η εταιρεία επίσης διενεργεί με ειδικά διαμορφωμένα βαν και με τη βοήθεια του ΕΜΠ την ποιότητα των καυσίμων. Επίσης γίνονται μυστικοί έλεγχοι που διεξάγονται με συμβατικά αυτοκίνητα και μετρούν την ποσότητα αλλά και την ποιότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τεστ που κάνει ο ειδικός του ΕΜΠ μπορεί να το πραγματοποιήσει ο καθένας εντελώς δωρέαν για να διαπιστώσει αν το καύσιμο που βάζει είναι καλό ή όχι!

Ωστόσο και όποιοι έλεγχοι και να γίνονται πάντα ο πελάτης θα έχει στην άκρη του μυαλού του ότι ίσως μπορεί ο πρατηριούχος να νοθεύσει το καύσιμο. Γι’ αυτό το λόγο η ΕΚΟ διαθέτει εντελώς δωρεάν ειδικά τεστ που πραγματοποιούνται από τον ίδιο τον πελάτη ο οποίος διαπιστώνει αν το καύσιμο που έβαλε ήταν καλό ή… νοθευμένο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με όλα τα παραπάνω η ΕΚΟ θέλει να εξασφαλίσει την ποσότητα αλλά και την ποιότητα που διαθέτει στους καταναλωτές, να καινοτομήσει και να διαφοροποιηθεί από τις άλλες εταιρείες. Προς το παρόν το εν λόγω πρόγραμμα «τρέχει» σε 400 πρατήρια (αυτά που φέρουν την σήμανση εγγύηση ΕΚΟ) και όπως φαίνεται θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα 600 περίπου, της εταιρείας.

Το ένα από τα δυο αυτοκίνητα της ΕΚΟ που πραγματοποιεί μυστικές δοκιμές

Το συγκεκριμένο όχημα πραγματοποιεί ογκομετρήσεις

Αυτή τη στιγμή στο πρόγραμμα “εγγύηση ΕΚΟ” συμμετέχουν 400 πρατήρια

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης