Μία από τις πιο φημισμένες πίστες παγκοσμίως είναι το Nürburgring που βρίσκεται στην Γερμανία, 120 χιλιόμετρα από την Φρανκφούρτη και χτισμένη δίπλα σε ένα μικρό χωριό, το Nürburg, από όπου πήρε και το όνομά της. Γνωστή και ως «Πράσινη Κόλαση», κατασκευάστηκε πριν από 90 περίπου χρόνια και από τότε έχει φιλοξενήσει χιλιάδες αγώνες κάθε μορφής μηχανοκίνητου αθλητισμού, ενώ από το 1984 πραγματοποιούνται εκεί και αγώνες της Formula 1.

Κάθε χρόνο χιλιάδες είναι οι επισκέπτες που την επισκέπτονται για να οδηγήσουν τα δικά τους αυτοκίνητα αφήνοντας μεγάλα χρηματικά ποσά στη γύρω περιοχή αλλά και στην ίδια την πίστα. Ωστόσο το κόστος της είναι τόσο υψηλό που σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου απλά δεν… βγαίνει και η εταιρεία που την διαχειρίζεται οδηγείται σε πτώχευση. Τα χρήματα που απαιτούνται και μάλιστα άμεσα για να παραμείνει σε λειτουργία το Nürburgring αγγίζουν τα 13 εκατομμύρια ευρώ και εάν το κράτος δεν βοηθήσει (που έχει δείξει ενδιαφέρον να στηρίξει) τότε θα σταματήσει τη λειτουργία του στα τέλη Ιουλίου, δηλαδή σε λίγες ημέρες!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οικονομική ένεση δεν αποτελεί οριστική λύση απλά θα δώσει μία ανάσα για έξι μήνες μιας και από εκεί και πέρα θα πρέπει να υπάρξει νέα πρόταση βιωσιμότητας. Το θέμα είναι πολύ μεγάλο και τόσο οι υπεύθυνοι όσο και οι Κυβερνώντες της Γερμανίας θα πρέπει να δώσουν άμεσα λύση και αυτό διότι την ίδια ώρα δέχονται πιέσεις από την Κομισιόν η οποία δεν επιτρέπει καμία οικονομική βοήθεια λόγω κοινοτικής νομοθεσίας.

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης