Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Πολλά τα παράπονα των οδηγών της Formula 1 για την Aston Martin Vantage που έχει τον ρόλο safety car αυτή τη χρονιά. Μετά το Grand Prix της Αυστραλίας ο περσινός πρωταθλητής Max Verstappen χαρακτήρισε χελώνα την Vantage καθώς αδυνατούσε να κινηθεί γρήγορα με αποτέλεσμα οι οδηγοί να μην μπορούν να κρατήσουν σε σωστή θερμοκρασία τα ελαστικά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα ο Verstappen δήλωσε «Υπάρχει λίγη πρόσφυση και το αυτοκίνητο ασφαλείας πήγαινε πολύ αργά, σαν χελώνα. Απίστευτο. Το να πηγαίνεις με 140 χλμ./ώρα στη μεγάλη ευθεία ενώ δεν υπήρχε κάποιο χτυπημένο μονοθέσιο δεν είναι λογικό. Πρέπει να το ψάξουμε. Το αυτοκίνητο ασφαλείας της Mercedes είναι γρηγορότερο με το αεροδυναμικό πακέτο που έχει. Η Aston Martin είναι αργή».

Σε παρόμοιες δηλώσεις προχώρησε και ο φετινός πρωταγωνιστής Charles Leclerc υποστηρίζοντας πως ο οδηγός της Aston Martin έκανε ό,τι μπορούσε αλλά το αυτοκίνητο είναι αργό. Πιο συγκεκριμένα είπε «Για να είμαι ειλικρινής, ήθελα να παραπονεθώ, αλλά μετά είδα πόσο γλιστρούσε το αυτοκίνητο ασφαλείας σε κάθε στροφή και δεν νομίζω ότι μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο ο οδηγός του». Και ο George Russell όμως ο οδηγός της Mercedes δήλωσε αστειευόμενος πως το Safety Car της Mercedes ήταν πολύ πιο γρήγορο. 

Η αλήθεια είναι πως η Mercedes-AMG GT Black Series διαθέτει έναν twin-turbo κινητήρα 4.0 λτ. V8 απόδοσης 730 ίππων και 800 Nm ροπής στέλνοντας την ισχύ στον πίσω άξονα μέσω ενώ ενός κιβωτίου διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων. Χάρη σε αυτό, η Black Series επιταχύνει 0-100 σε 3,2 δευτερόλεπτα και έχει τελική ταχύτητα 325χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την άλλη, η αναβαθμισμένη έκδοση της Aston Martin Vantage, η F1 edition είναι εξοπλισμένη με έναν 4.0l twin-turbo V8, ο οποίος αποδίδει 535 ίππους και με συνολικό βάρος τα 1.700 κιλά, πιάνει τα 100 χιλιόμετρα σε 3,6 δευτερόλεπτα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης