Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

Το όνειρο όλων αυτών που ασχολούνται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό είναι να υπάρχουν αρκετές πίστες υψηλών προδιαγραφών που να μπορούν να φιλοξενήσουν διάφορους αγώνες. Όχι μόνο του ελληνικού πρωταθλήματος αλλά και αγώνες με παγκόσμιο ενδιαφέρον, όπως για παράδειγμα γκραν πρι Formula ,1 που κατά καιρούς έχουμε ακούσει ότι μπορεί να διαξαχθεί στη χώρα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιδότηση 30 εκ. ευρώ
Όπως φαίνεται μία ακόμα πίστα (μετά τα Μέγαρα και τις Σέρρες) ετοιμάζεται να ξεκινήσει να κατασκευάζεται. Πρόκειται για το αυτοκινητοδρόμιο της Πάτρας στην περιοχή της Χαλανδρίτσας, που τόσα έχουν γραφτεί δεκαετίες τώρα, για την κατασκευή του. Τελικά, μετά από επίμονες προσπάθειες το έργο ετοιμάζεται να πάρει σάρκα και οστά αφού εντάχθηκε στον αναπτυξιακό νόμο και εγκρίθηκε η χρηματοδότησή του, ύψους σχεδόν 30 εκατομμυρίων ευρώ. Στον συγκεκριμένο αναπτυξιακό νόμο έχουν ενταχθεί στρατηγικές επενδύσεις που θα φέρουν και εκατοντάδες θέσεις εργασίας όπως θα συμβεί και με το “Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας”. Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει κατατεθεί θα δημιουργηθούν σχεδόν 500 θέσεις εργασίας που σημαίνει μεγάλη ανάπτυξη για την περιοχή ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα οφέλη που θα υπάρξουθν από τον τουρισμό.

Η μακέτα της πίστας στην Χαλανδρίτσα ετοιμάζεται να πάρει σάρκα και οστά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καλοκαίρι ξεκινούν τα έργα 

Το έργο θα κοστίσει σχεδόν 100 εκατομμύρια ευρώ και από αυτά, το 1/3Ο Ευάγγελος Φλωράτος αφορά την οικονομική ενίσχυση από κονδύλια και τα υπόλοιπα 2/3 του κόστους θα καλυφτούν από δάνεια και ιδια κεφάλαια. Βάσει χρονοδιαγράμματος η υλοποίηση της πίστας υπολογίζεται στα τρία χρόνια ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δ.Σ. της εταιρείας “Αυτοκινητοδρόμιο Πατρών” Ευάγγελου Φλωράτου, τα έργα θα ξεκινήσουν το ερχόμενο καλοκαίρι, δηλαδή σε λίγες εβδομάδες!


Θα γίνει και αγώνας Formula 1;
Όσον αφορά την φιλοξενία αγώνα Formula 1, να σημειώσουμε πως κάτι τέτοιο μπορεί να ακούγεται πολύ καλό αλλά χρειάζεται επιπλέον στήριξη για να επιτευχθεί μιας και τα χρήματα που θα πρέπει να δοθούν είναι υπέρογκα. Αυτό σημαίνει πως η πίστα μπορεί να είναι προδιαγραφών Formula 1 αλλά δεν σημαίνει πως θα φιλοξενήσει σίγουρα και έναν τόσο υψηλού επιπέδου αγώνα.

Στο θέμα του αυτοκινητοδρομίου της Πάτρας αναφέρθηκε με δηλώσεις του προιν από λίγες ημέρες και ο Βουλευτής ΑχαΐαςΟ Βουλευτής Αθανάσιος Νταβλούρος Αθανάσιος Νταβλούρος: “Είναι ένα έργο που είναι επένδυση εκατό εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο κάποιοι προσπάθησαν να μηδενίσουν ή ακόμη και να λοιδορήσουν, δυστυχώς ανάμεσα τους και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, Αχαιοί Βουλευτές, με την λογική, όλα τα είχαμε, το αυτοκινητοδρόμιο μας μάρανε. Ξεχνούν, όμως, ότι το έργο θα δημιουργήσει 800 νέες θέσεις εργασίας και θα αποτελέσει πυλώνα για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής”.

Αυτό που απομένει είναι να δούμε επιτέλους τις μπουλντόζες να ξεκινούν εργασίες έτσι ώστε να… πειστούμε ότι το έργο ξεκινά και… κάποτε θα ολοκληρωθεί.

Παρακολουθήστε παρακάτω όλη την συνέντευξη του Ευάγγελου Φλωράτου στην τηλεόραση της Ζούγκλας και στην εκπομπή “Μπιπ Μπιπ”

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης