Ρεπορτάζ: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

Μεγάλες αλλαγές, λόγω οικονομικής κρίσης, παρατηρούνται τους τελευταίους μήνες στον χώρο του αυτοκινήτου. Αρχικά το πρόβλημα εμφανίστηκε σε εμπόρους – αντιπροσώπους μεγάλων εταιρειών, αλλά, όπως φαίνεται, η οικονομική κρίση έχει «χτυπήσει» την πόρτα και των εισαγωγέων. Καθημερινά ακούγονται διάφορα και οι περισσότεροι βρίσκονται σε αναμονή, για να δουν τι μέλλει γενέσθαι, έχοντας μάλιστα σηκώσει και τα χέρια ψηλά, εξαιτίας του άσχημου κλίματος που επικρατεί στην ελληνική αγορά και στην ελληνική οικονομία γενικότερα.

Παλαιότερα είδαμε εταιρείες, όπως οι Renault, Porsche, Range Rover, να αλλάζουν χέρια και ο «χορός» αυτός δεν πρόκειται να σταματήσει. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της zougla.gr, η επόμενη που άλλαξε χέρια και μάλιστα από την περασμένη εβδομάδα είναι η Subaru Motors Hellas, η οποία ανήκει πλέον σε Αμερικανούς επενδυτές. Η συγκεκριμένη εταιρεία βιώνει εδώ και καιρό την κρίση, γεγονός που αποτυπώνεται στις πωλήσεις της, οι οποίες από την αρχή του έτους μεταφράζονται σε 35 αυτοκίνητα (Ιανουάριος: 20, Φεβρουάριος: 9, Μάρτιος: 4, 15θήμερο Απριλίου: 2). Ωστόσο, τα έξοδα τρέχουν και τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται, γεγονός που είχε οδηγήσει τους ιδιοκτήτες της εταιρείας σε αναζήτηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικά, η λύση δόθηκε από την εταιρεία Lead Finance που διαχειρίζεται αμερικανικά funds. Μιλώντας στη zougla.gr, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Χάρης Σταμούλης, τόνισε χαρακτηριστικά: «Η εταιρεία Lead Finance απέκτησε το 90% της Subaru Motors Hellas από την περασμένη εβδομάδα, ενώ το υπόλοιπο 10% παρέμεινε στους προηγούμενους ιδιοκτήτες. Αυτή τη στιγμή έχουμε έρθει σε συμφωνία με τους Ιάπωνες, για να συνεχίσουμε τη συνεργασία με τη Subaru. Μάλιστα, επειδή υπήρξε πρόβλημα χρηματοδότησης και μέσω των επενδυτών μας ξεκαθαρίσαμε ότι παρέχουμε εγγυητικές επιστολές, για να προχωρήσει χωρίς προβλήματα η εταιρεία. Υποστηρίζουμε την εταιρεία και σκοπός μας είναι να ανακτήσουμε και πάλι το χαμένο μερίδιο αγοράς». Ο κ. Σταμούλης δεν έμεινε μόνο σε αυτά τα λόγια, αλλά έριξε και άλλη μία… βόμβα, λέγοντας πως θα συνεχιστούν οι όποιες ενέργειες για να προχωρήσει η Lead Finance και σε ενδεχομένως εξαγορά εισαγωγικών εταιρειών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Την είδηση επιβεβαίωσε στη zougla.gr και το γραφείο Τύπου της Subaru Motors Hellas: «Πράγματι έχει υπάρξει αλλαγή στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας και πλέον ως κύριος μέτοχος εμφανίζεται η εταιρεία Lead Equity, η οποία υπάγεται στην Lead Finance που εδρεύει στην Ελλάδα. Πρόεδρός της είναι ο Μιχάλης Σιώψης».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι προς το παρόν αλλαγές δεν έχουν υπάρξει όσον αφορά στους εργαζομένους, ενώ στόχος της νέας εταιρείας είναι να διατηρήσει όλες τις θέσεις εργασίας αλλά και να συνεχίσει τη δυναμική παρουσία της μάρκας στην ελληνική αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης