Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Θέλεις να αλλάξεις χρώμα στο αυτοκίνητο; Σκέφτεσαι να δημιουργήσεις διχρωμία ή να προστατέψεις το εργοστασιακό χρώμα όσο περισσότερο γίνεται; Υπάρχει εναλλακτική από το ολικό βάψιμο και είναι οικονομικότερη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απάντηση ονομάζεται Car Wrapping και είναι μία εναλλακτική και οικονομικότερη επιλογή αντί του βαψίματος. Μεμβράνες από βινύλιο εφαρμόζονται άψογα σε οποιοδήποτε μέρος του αμαξώματος επιθυμεί ο ιδιοκτήτης, δημιουργώντας μία νέα εικόνα χωρίς κενά ή «νερά». Είτε ολόκληρο το αυτοκίνητο είτε τμηματικά, οι μεμβράνες μπορούν να αλλάξουν το χρώμα, να τοποθετήσουν σχέδια και να μεταμορφώσουν το όχημα χωρίς να χρειαστεί βαφή και φούρνος. 

Οι περισσότεροι διάσημοι, και όχι μόνο, που επιθυμούν να βάλουν την δική τους πινελιά στο όχημα που οδηγούν, επιλέγουν αντί να το βάψουν να τοποθετήσουν μεμβράνες με δικά τους σχέδια. Μόλις τα βαρεθούν, προχωρούν στην αφαίρεση τους και το αυτοκίνητο επανέρχεται στην πρότερη κατάσταση, έχοντας προστατέψει και το χρώμα του. 

Το «ντύσιμο» μπορεί να διατηρηθεί σε άψογο βαθμό μέχρι και τρία χρόνια, στην διάρκεια των οποίων το εργοστασιακό χρώμα προστατεύεται πλήρως. Έτσι λοιπόν, όταν αφαιρεθούν οι μεμβράνες, το αυτοκίνητο δεν έχει καταπονηθεί ούτε στο ελάχιστο. Φυσικά όμως, εάν αλλάξει το χρώμα του, ο ιδιοκτήτης οφείλει να το δηλώσει στο Υπουργείο Μεταφορών για να ενημερωθεί η άδεια. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διαδικασία πρέπει να γίνεται αποκλειστικά από επαγγελματίες με μεγάλη εμπειρία ώστε να υπάρχει το θεμιτό αποτέλεσμα. Το κόστος της διαδικασίας ορίζεται από το μέγεθος του αυτοκινήτου και τα μέρη του που θα καλυφθούν με wrap. Σε κάθε περίπτωση όμως το συνολικό ποσό είναι σημαντικά μικρότερο από μία ολική βαφή σε ποσοστό έως και 25%. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης